Παρέμβαση του ευρωβουλευτή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που επιθυμούν οι πολίτες της.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τον γενικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2018 επισημαίνοντας ότι,  οι άστοχες πολιτικές προτεραιότητες της Ένωσης, οδηγούν την Ευρώπη  στην ισλαμοποίηση, τον αποχριστιανισμό στην αύξηση της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης, ενώ βασικές λειτουργίες της σε τομείς όπως η κοινωνική ασφάλιση   οι συντάξεις, τα συστήματα υγείας και η εκπαίδευση, καταστρατηγούνται από την ΕΕ αν και απαγορεύεται ρητά από τις συνθήκες.

 

 

Ακολουθεί η ομιλία:

 
 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Ο προϋπολογισμός του 2018 αποτυπώνει πλήρως τις άστοχες πολιτικές προτεραιότητες της Ένωσης.  

 

Την ισλαμοποίηση και τον αποχριστιανισμό της Ευρώπης, την αύξηση της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης, την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ και φυσικά τον έλεγχο και επιτροπεία των αδύναμων οικονομικά κρατών. Δαπανώνται κονδύλια σε χώρες γειτνιάζουσες αδιάφορες, αν όχι εχθρικές όπως η Τουρκία, με πρόσχημα την ασφάλεια της Ένωσης και όχι σε κράτη μέλη που υποφέρουν.

 

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που επιθυμούν οι πολίτες της. Μία Ευρώπη που ενώ όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οδηγείται στην καταστροφή, η πολιτική της ελίτ της ασχολείται με τη διαχειριστική οικονομική τακτοποίηση της Ένωσης και των κρατών-μελών.

 

Βασικές αρχές λειτουργίας της ΕΕ καταστρατηγούνται, ενώ σε τομείς όπως η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις, τα συστήματα υγείας και η εκπαίδευση, η ΕΕ επεμβαίνει καταχρηστικά, αν και απαγορεύεται ρητά από τις συνθήκες.

 

Οι πολίτες των κρατών μελών δε θα μείνουν άπραγοι σε αυτό το πολιτικό πραξικόπημα που συντελείται. Ειδικά ο Ελληνικός λαός, ο οποίος επί 7 συναπτά χρόνια βιώνει τη δήθεν την αλληλεγγύη και την επικουρικότητα των εταίρων της, μέσω της επιβολής μνημονίων και ύφεσης.

 
 

Ευχαριστώ

 

Ελευθέριος Συναδινός 

Αντιστράτηγος ε.α.

 

Δείτε το βίντεο της ομιλίας