Tα δικά τους μηνύματα έστειλαν οι πολιτειακοί και πολιτικοί αρχηγοί αλλά και τα κόμματα για το νέο έτος. 

Στις «τεράστιες δυνατότητες του Λαού μας και του Έθνους μας, όταν απαντούμε στις προκλήσεις των καιρών υπό όρους ευθύνης και αρραγούς ενότητας» αναφέρεται στο μήνυμά του για το νέο έτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αυτές τις δυνάμεις οφείλουμε ν’ αξιοποιούμε, έχοντας επιπλέον το χρέος να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, ιδίως έναντι της Νέας Γενιάς».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εύχεται να είναι οδηγός μας το τρίπτυχο: «Το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, μας διδάσκει. Το παρόν μας χαλυβδώνει. Το μέλλον, μας ενώνει για να κατακτήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα άκουσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόσο από τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, όσο και από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης», Λούτσας «Η Δέλφη» και «Μερακλήδες Άρτας». 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα ένα ξύλινο καράβι με το όνομα του Κωνσταντίνου Κανάρη, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει ότι «Τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες», «το καλό σκαρί αντέχει». 

 

 

Τα μηνύματα πολιτικών αρχηγών και κομμάτων

«Το 2018 εύχομαι να είναι μια χρονιά ειρηνική και δημιουργική.Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και την πραγματική ελπίδα. Εύχομαι προσωπικά στον καθένα, υγεία, χαρά και προκοπή. Χρόνια πολλά» ευχήθηκε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«To 2018 να είναι χρονιά ανασύνταξης των εργατικών δυνάμεων» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, από δυο συλλόγους από την Ήπειρο. Αντάλλαξε αναμνηστικά, και χόρεψε μαζί τους, παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς.

 

 

«Πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε στόχους, να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο και να παλεύουμε για το κοινό καλό», επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι «το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και σημειώνει ότι το σωστό δεν θα συμβεί μόνο του. Εμείς πρέπει να είμαστε το σωστό. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε».

Την ανάγκη ομοψυχίας ώστε το 2018, «έτος που η οικονομική ομαλότητα επανέρχεται στην πατρίδα μας, να ανταποκριθούμε στην ελπιδοφόρα πορεία της χώρας», επισημαίνει ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. 

Βεβαιώνει μεταξύ άλλων τους Έλληνες πολίτες ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και το νέο έτος θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του λαού και της πατρίδας μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα» και τονίζει ότι «η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη». 

Εκτιμούμε ότι το «2018 θα είναι έτος – ορόσημο, που οι πολίτες θα μπορούν βάσιμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, σιγουριά και ελπίδα», δήλωσε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος ΑΝΕΛ, Μ. Παπαδοπούλου.

«Το 2018 προτεραιότητα για την Ένωση Κεντρώων θα είναι να εμποδιστεί η κυβέρνηση, ώστε να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο Βασίλης Λεβέντης. Αναφέρει ακόμη ότι το κόμμα του «θα δώσει μάχη για να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια» και υπογραμμίζει ότι το 2018 θα αναδειχθεί ο ρόλος της Ορθοδοξίας, προσθέτοντας πως το 2017 «πολλοί και πολλά κόμματα απαξίωσαν την Εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη».