Ο εσωτερικός τουρισμός είναι εδώ, ανακάμπτει και δίνει ανάσα ζωής σε περιοχές που τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν στο χάρτη των χειμερινών προορισμών και σήμερα αναδεικνύονται ως «πρωταγωνιστές».

Ο λόγος για τα Καλάβρυτα αποτέλεσαν πόλο έλξης για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Ο προορισμός των Καλαβρύτων αποτελεί παράδειγμα ότι ο εσωτερικός τουρισμός ανακάμπτει» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των τουριστικών γραφείων Δυτικής Ελλάδας  και πρόεδρος των ναυτικών πρακτόρων Γιώργος Τελώνης.

Τα Καλάβρυτα, προσθέτει, είναι ο «πρωταγωνιστής» της εορταστικής περιόδου. Αυτό, όπως τονίζει ο κ. Τελώνης, οφείλεται στην ολοκλήρωση των οδικών δικτύων, που επιτρέπουν την πρόσβαση από την Αθήνα σε μόλις μία ώρα και δέκα λεπτά.

Υψηλές πληρότητες και επισκεψιμότητα, πάντα σύμφωνα με τον κ. Τελώνη, γνώρισαν όλες οι περιοχές γύρω από την Πάτρα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο χειμερινός εγχώριος τουρισμός επέστρεψε για τα καλά και στέλνει μήνυμα και στους ξένους επενδυτές, για την Ελλάδα που είναι ελκυστική πέραν της θερινής περιόδου.

Τα Καλάβρυτα διαθέτουν μία από τις καλύτερες υποδομές χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα/ Φωτογραφία: Shutterstock

Πλέον η δυτική η Ελλάδα, όπως σημειώνει ο κ. Τελώνης, είναι η πλέον ωφελημένη με τα νέα οδικά δίκτυα καθώς η Θεσσαλονίκη απέχει 4 ώρες από την Πάτρα και η Αθήνα μόλις 2 ώρες. Την ίδια στιγμή αύξηση 11% επετεύχθη στην επιβατική κίνηση της γραμμής Πάτρα-Ιταλία το 2017, γεγονός που βάζει τέλος σε μια αρνητική πορεία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

Πόλο έλξης για τους επισκέπτες αποτελούν και τα δύο ιστορικά μοναστήρια, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου/ Φωτογραφία:Shutterstock

Ο κ. Τελώνης εκτιμά ότι το στοίχημα για το 2018 θα είναι η σύνδεση της Πάτρας μέσω του σιδηρόδρομου, όπου θα «απογειώσει», όπως τονίζει, τις εμπορικές μεταφορές κ.λπ.

Πάντως, τα Καλάβρυτα δικαίως αποτέλεσαν επιλογή για την εορταστική περίοδο. Αξίζει μια βόλτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο για να απολαύσει κανείς την άγρια ομορφιά του φαραγγιού, να θαυμάσει μια μοναδική και αξέχαστη διαδρομή αλλά και μια επίσκεψη στο σπήλαιο των λιμνών και στα ιστορικά Μοναστήρια της περιοχής.

Την άγρια ομορφιά του τοπίου μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο/ Φωτογραφία: Shutterstock

Τα Καλάβρυτα σήμερα αποτελούν πόλο έλξης τουριστών κυρίως κατά την χειμερινή περίοδο καθώς διαθέτουν μία από τις καλύτερες υποδομές χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα λόγω κυρίως του χιονοδρομικού κέντρου που βρίσκεται εκεί.

iefimerida.gr