Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τσίτσα, συνάδελφο και φίλο, στις 3 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι. Ο Νίκος έφυγε νωρίς, στα 47 του χρόνια σκορπίζοντας απέραντη θλίψη στην οικογένειά του και σε σύσσωμο τον δημοσιογραφικό κόσμο. Συνάδελφος με ήθος, ο Νίκος Τσίτσας  ήταν πάνω από όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος. «Η Ζωή μου (η γυναίκα του), η κόρη μου και η δουλειά μου». Αυτή ήταν η πυξίδα στη σύντομη ζωή του Νίκου Τσίτσα. 

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την θλίψη της για τον χαμό του εκλεκτού συναδέλφου.

“Ο Νίκος Τσίτσας ξεχώρισε για το ήθος, τη συνέπεια και την αφοσίωσή του στο ρεπορτάζ. Ο θάνατός του αφήνει τον δημοσιογραφικό και τον πολιτικό κόσμο φτωχότερο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”, αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τη θλίψη του για την απώλεια του Νίκου Τσίτσα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης. Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια ενός νέου ανθρώπου, μέλους της δημοσιογραφικής οικογένειας, του Νίκου Τσίτσα. Επί σειρά ετών υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Δυστυχώς, έφυγε ένας ακόμη δημοσιογράφος πρόωρα από τη ζωή. Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους του και στη δημοσιογραφική οικογένεια».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Νίκου Τσίτσα: “Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ο Νίκος Τσίτσας ήταν πολιτικός συντάκτης, που τον διέκρινε η εργατικότητα και η αγάπη για το επάγγελμα του και είχε πολλά ακόμα να προσφέρει στη δημοσιογραφία.  Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια και τους συναδέλφους του”. 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η δημοσιογραφική οικογένεια έγινε φτωχότερη αφού έφυγε πρόωρα από τη ζωή άλλο ένα εκλεκτό της μέλος. Ο Νίκος Τσίτσας στην επαγγελματική του πορεία ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ και ξεχώρισε για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

O Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, για τον θάνατο του ΝίκουΤσίτσα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Για όλους εμάς, ο Νίκος Τσίτσας ήταν πολλά περισσότερα από ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος. Πάντα ευγενής και χαμογελαστός, πάντα στην πρώτη γραμμή της είδησης και της ζωής. Καλό ταξίδι». 

Για την πρόωρη απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα, το ΚΚΕεκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το Ποτάμι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον Νίκο Τσίτσα: «Ο Νίκος Τσίτσας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, ήθος και αφοσίωση. Ήταν ακούραστος, εργατικός, μαχητικός, αποκαλυπτικός. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο καλό ρεπορτάζ.   Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του». 

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα, που έφυγε τόσο πρόωρα, δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο της οικογένειάς του και των οικείων του, στους οποίους απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Καλό του ταξίδι».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: “Ένας νέος άνθρωπος, πολιτικός συντάκτης επί σειρά ετών σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ο Νίκος Τσίτσας που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος και συνέπεια έφυγε πρόωρα από τη ζωή σήμερα. Όσοι τον γνωρίσαμε εκτιμήσαμε, την εργατικότητά, την ευρύτητα της σκέψης, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια στις ιδέες του. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του”.

H ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 47 ετών. 

Ο Νίκος Τσίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και αφού ολοκλήρωσε τις λυκειακές του σπουδές, φοίτησε στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πειραιά. Η δημοσιογραφία, όμως, ήταν εκείνη που τον κέρδισε κι έτσι ξεκίνησε να εργάζεται το 1990 στο περιοδικό της Δυτικής Αθήνας «ΕΝΝΕΑ». Διετέλεσε σύμβουλος επικοινωνίας στο Υπουργείο Εργασίας, στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και στο Δήμο Αγίων Αναργύρων. Το 2000 συνεργάζεται με τη δεκαπενθήμερη εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» ενώ το 2003 αρχίζει τη συνεργασία του με το περιοδικό «ΕΙΚΟΝΕΣ», απασχολούμενος στο ελεύθερο και το πολιτικό ρεπορτάζ. Το 2009 και ως το πρόωρο τέλος του εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Εσωτερικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αργότερα ως πολιτικός συντάκτης. Επίσης, ήταν πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και της ιστοσελίδας “thetoc.gr”. Στο παρελθόν, είχε εργαστεί στα περιοδικά «ΕΠΙΛΟΓΗ», «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», «BANKERS REVIEW» και την ιστοσελίδα “capital.gr” ενώ διετέλεσε και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Περιστερίου από το 1998 έως το 2006.

Ο Νίκος Τσίτσας υπήρξε ένας καλός συνάδελφος, απόλυτα καταρτισμένος, ευγενής, φιλικός με όλους και αγαπητός σε όσους συνεργάστηκε. Δυστυχώς, η μοίρα είχε άλλα σχέδια και «έφυγε» πρόωρα, σκορπίζοντας θλίψη στους συναδέλφους, τους φίλους και την οικογένειά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά τη σύζυγό του Ζωή και την αγαπημένη του κόρη. Οι λέξεις είναι φτωχές μπροστά στην απώλεια ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος είχε τόσα πολλά να προσφέρει.