Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την απόφαση που εγκρίθηκε σχετικά με τη στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ – Δυτικά Βαλκάνια.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, ένα από τα βασικά σφάλματα της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εδώ και πολλά χρόνια, είναι η ταύτισή της με την πολιτική των ΗΠΑ. Αυτό την ωθεί να λαμβάνει πολλές φορές αποφάσεις εναντίον των συμφερόντων της. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Η πολιτική αυτή εγκυμονεί κινδύνους διότι, με εξαίρεση τη Σερβία η οποία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, οι άλλες χώρες απέχουν πολύ από το να πληρούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες επείγονται να εντάξουν γρήγορα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ούτως ώστε να αποφύγουν πιθανή επέμβαση της Ρωσίας, και πιέζουν τους πάντες προς αυτή την κατεύθυνση. Στα Σκόπια όμως επικρατεί αστάθεια και υφίστανται αλυτρωτικές βλέψεις κατά της Ελλάδας. Το δε Κοσσυφοπέδιο είναι η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης και η Αλβανία, η οποία ελέγχεται από την Τουρκία, υποθάλπει επεκτατικές βλέψεις μιας μειοψηφίας της χώρας εναντίον της Ελλάδας. Εάν σε αυτά τα ζητήματα προστεθούν και τα προβλήματα των λαθρομεταναστών και τα εσωτερικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται σημαντικός. Γι’ αυτό πρέπει η επέκταση της Ευρώπης προς τα Δυτικά Βαλκάνια να μην γίνει βεβιασμένα.

Σε άλλη παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στο πλαίσια της συζητήσεως με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Andrej Plenković, σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, έθεσε το ερώτημα “Πώς να υπάρξει πρόοδος στην Ευρώπη με την Τουρκία μέσα;” 

Ακολουθεί ο ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρωθυπουργέ, καλώς ήρθατε για μια ακόμη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο. Ελλείψει χρόνου, διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να υπάρξει μέλλον στην Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών; Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ελλάδας, την οποία και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξαθλιώσει επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια με το μνημόνιο. Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει πρόοδος στην Ευρώπη όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει στα κράτη να φτωχοποιούν τους πολίτες τους; Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει πρόοδος στην Ευρώπη όταν δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα εθνικά μας σύνορα, τα οποία φυλάσσει -υποτίθεται- η Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή, και δεν μπορούμε να χειριστούμε το πρόβλημα των λαθρομεταναστών; Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει πρόοδος στην Ευρώπη όταν στην πράξη έχει καταργηθεί η Συνθήκη Σένγκεν; Τέλος, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει πρόοδος στην Ευρώπη όταν θέλουμε να δεχθούμε την Τουρκία η οποία, πέραν της γενοκτονίας των Αρμενίων που αναφέρθηκε, είναι υπεύθυνη για γενοκτονία των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου και της Μικράς Ασίας και αυτή τη στιγμή δεν αναγνωρίζει την Κύπρο; Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να υπάρξει πρόοδος στην Ευρώπη με όλα αυτά;