Απορρίφθηκε από τουρκικό δικαστήριο το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για την αποφυλάκισή τους.

Όπως μεταφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης (Haber), τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να μην επιτρέψει την αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah στην ιστοσελίδα της, το αίτημα για αποφυλάκιση που κατέθεσαν οι συνήγοροι των Ελλήνων στρατιωτών, απορρίφθηκε λόγω του ότι οι δύο στρατιώτες δεν διαθέτουν κάποια κατοικία στην περιοχή και επίσης διότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιεχόμενο των κινητών τους τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι από το πρωί στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Κοτζιάς: Να εφαρμόσει η Τουρκία το Διεθνές Δίκαιο

Δήλωση για το θέμα της σύλληψης-κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη, έκανε νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Κοτζιάς, κάλεσε την Τουρκία “να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα”.