Τώρα «θυμήθηκε» η κυβέρνηση -διά στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου- να ζητήσει από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους κρατούνται ακόμη οι δύο στρατιωτικοί.

Μάλιστα, κάνει αυτή την κίνηση, που περισσότερο παραπέμπει σε… παράκληση, έναν μήνα μετά την ομηρία των στελεχών, ενώ αυτό θα έπρεπε να είχε ζητηθεί από την πρώτη στιγμή.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός όσον αφορά την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων αξιωματικών πριν από την Κυριακή του Πάσχα. «Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση για το Πάσχα, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε» δήλωσε.
Πάντως, ο κ. Τζανακόπουλος κάλυψε πλήρως τον Πάνο Καμμένο για τη σκληρή ρητορική που συχνά χρησιμοποιεί απέναντι στους Τούρκους.

Όσο αφορά την Αγκυρα, συνεχίζει να συντηρεί τεχνητά την ένταση στο Αιγαίο βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο το Καστελόριζο, καθώς οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεσμεύουν παράνομα την περιοχή νότια του νησιού για άσκηση με πραγματικά πυρά τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η κίνηση εντάσσεται στις γενικότερες τουρκικές προκλητικές κινήσεις στο Αρχιπέλαγος με τη δέσμευση μεγάλων περιοχών για ασκήσεις με πραγματικά πυρά ή για ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, όπως έγινε και τις προηγούμενες ημέρες με τον εγκλωβισμό του Καστελόριζου.

Ας Μιλήσουμε Επιτέλους