Λεφτά στους Έλληνες αγρότες και όχι στην Τουρκία διεμήνυσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ μιλώντας στις 2 Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τη δέσμη μέτρων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο μετά το 2020.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο το οποίο μας παρουσίασε ο κύριος Γιούνκερ οδηγεί σε σημαντική μείωση κονδυλίων στον τομέα της γεωργίας. Αυτό σημαίνει σημαντικό πλήγμα για τους αγρότες του Ευρωπαϊκού Νότου, σημαίνει πλήγμα για τους μικροκαλλιεργητές, σημαίνει πλήγμα για τους ίδιους επίσης τους αλιείς. Και όλα αυτά σε μια φάση απελευθέρωσης του διεθνούς εμπορίου στον πρωτογενή τομέα που οδηγεί στη φτωχοποίηση των αγροτών του Νότου».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επομένως θα πρέπει να υπάρξει διατήρηση ή και αύξηση των κονδυλίων προκειμένου να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, ιδίως στις χώρες οι οποίες υφίστανται τις συνέπειες αυτή τη στιγμή».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον τα ποσά που διατίθενται για τη συνοχή δεν επαρκούν, πρέπει να στηρίξουμε τις νησιωτικές περιοχές, τις περιοχές του Αιγαίου. Τα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τεράστιο αριθμό προσφύγων και παρανόμων μεταναστών. Και εκεί πρέπει να έχουμε επιπλέον κονδύλια αντί να τα δίνουμε στην Τουρκία η οποία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και κρατά παράνομα στις φυλακές τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς. Ευχαριστώ».