Μεγάλη αύξηση καταγράφηκε τον Απρίλιο στις προσφυγικές ροές από τον Έβρο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, στη Θράκη καταγράφηκαν 3.986 μετανάστες και πρόσφυγες που διέσχισαν τα σύνορα, όταν ο αριθμός αυτός τον Μάρτιο ήταν 1.658 και τότε η αύξηση θεωρήθηκε πρωτοφανής για τα δεδομένα του Έβρου και της εποχής.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, παρόλο που οι ροές το τελευταίο τετραήμερο παρουσιάζουν σχετική μείωση στα ποτάμια σύνορα, ύστερα και από τα ενισχυμένα μέτρα που λήφθηκαν από την αστυνομία στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η αλματώδης αύξηση καταγράφηκε τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στατιστικά της αστυνομίας συνελήφθησαν οι 3.986, ενώ συνελήφθησαν την ίδια περίοδο και 38 διακινητές μεταναστών.

Πρόκειται για αριθμό υπερδιπλάσιος συγκριτικά με τα στοιχεία του Μαρτίου, όταν και είχαν καταγραφεί 1.658 μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και 25 διακινητές που διέσχισαν τον Έβρο. Επιπλέον, είναι οκταπλάσιος από τους μετανάστες και πρόσφυγες που συνελήφθησαν στη Θράκη τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν καταγράφηκαν μόλις 586 συλλήψεις με 35 διακινητές.

Σημειώνεται ότι στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα προβλήματα από τις αυξημένες ροές των προηγούμενων ημερών αποτυπώνονται ήδη στα κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας, που πλέον είναι ασφυκτικά γεμάτα.