«Δεν με ενδιαφέρει εάν θα υπάρχει το “Ίλιντεν” ή το “Άνω” στην ονομασία των Σκοπίων. Εφόσον υπάρχει ο όρος Μακεδονία, η λύση δεν είναι αποδεκτή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες» ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο Σκοπιανό και ξεκαθαρίζοντας πως ΔΕΝ θα δεχτεί καμία «λύση» που εκχωρεί δικαιώματα της Μακεδονίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει λύση στο ζήτημα με τα Σκόπια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι Σκοπιανοί ζουν με τον μύθο της Μακεδονίας όμως «εγώ δεν ψηφίζω ποτέ μια λύση με το όνομα Μακεδονία. Οι ΑΝΕΛ το έχουμε στην ιδρυτική διακήρυξη». 

Όπως εκτίμησε ο κ. Καμμένος και στα Σκόπια πολύ δύσκολα θα υπάρξει πλειοψηφία 2/3 για την αλλαγή ονομασίας, ενώ περιγράφοντας την έως σήμερα πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ενώ η ελληνική πλευρά έκανε κάποια βήματα δεν βλέπει να κάνουν και οι Σκοπιανοί το ίδιο.

Σε ότι αφορά στην πιθανό ενδοκυβερνητική εμπλοκή ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ως κυβερνητικός εταίρος έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή. 

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Παράνομη και απέναντι σε κάθε κανόνα δικαίου χαρακτήρισε την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Είναι παράνομα στην Τουρκία. Η στάση της Τουρκίας είναι απέναντι σε κάθε κανόνα δικαίου. “ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με αυτήν των 8.

Ακόμη και η προσπάθεια να τους συγκρίνουν με τους οκτώ είναι άτοπη. Οι 8 δεν είναι όμηροι της Ελλάδας.” είπε ο κ. Καμμένος.

Την πεποίθηση του ότι η απόφαση μετάθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελληνική στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία καταρρίπτει κάθε επιχείρημα της Τουρκίας για την συνέχιση της κράτησης τους στις φυλακές τις Αδριανούπολης. “Εγώ πιστεύω ότι μετά την τελευταία κίνηση που κάναμε με την μετάθεσή τους στην στρατιωτική αποστολή στην Τουρκία, καταρρίπτεται και το τελευταίο επιχείρημα τους. Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση καταρρίπτει ακόμη και τα τελευταία οχυρά της παράλογης τουρκικής κράτησης απέναντι στο ΝΑΤΟ.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.