Tι γνωρίζει ο Επίτροπος και προέβη σε αυτή την απίστευτη δήλωση; Γιατί δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πλευρά; 

Περίεργη δήλωση του Επιτρόπου περιφερειακής πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, σε think tank στο Chatam House του Λονδίνου, παρουσία και του υπουργού εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο Γιοχάνες Χαν σε αποστροφή του λόγου του μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια ανάλογες με αυτή των Πρεσπών αναφέρθηκε σε αλλαγή των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας.

«Νομίζω την είδαμε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του ονόματος, επίσης αν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες.

Συνεπώς εδώ χρειαζόμαστε ηγεσία αλλά χρειαζόμαστε και την ηγεσία για να γίνει αντιληπτό πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις κοινωνίες. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη νοοτροπία για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην πορεία προς την Ευρώπη».

Η παρέμβαση του Επιτρόπου Χαν έγινε σε εκδήλωση  του βρετανικού ινστιτούτου Chatham House, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της συνάντησης για τα Βαλκάνια, σε πάνελ με θέμα «Beyond Berlin: What’s does the next decade hold for the Western Balkans?».


Στο πάνελ μίλησαν ο Επίτροπος Χαν για την διεύρυνση και ο σκοπιανός ΥΠΕΞ Νικολά Ντιμιτρόφ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Χαν από το δελτίο ειδήσεων του Σκάι: