Σκληρή κόντρα με Κομισιόν και με τα μνημονιακά Ελληνικά κόμματα είχε χθες στην Ευρωβουλή για την υπόθεση Γεωργίου ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Το ζήτημα της τεχνητής διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αποδείχθηκε καθοριστικό προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να νομιμοποιήσει και να δρομολογήσει την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στα μνημόνια.»

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε: «Έτσι ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή το Σεπτεμβρίου του 2009 είχε προσδιορίσει το δημόσιο έλλειμμα στο 6% τον Οκτώβριο του 2009 μετά την  εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση Παπανδρέου το προσδιόρισε στο 12,7% αποτέλεσμα να  υπονομευθεί η δανειοληπτική θέση της Ελλάδας, να δρομολογηθεί κρίση δανεισμού και να οδηγηθεί η Ελλάδα στην αγκαλιά της  τρόικας που επί 8 χρόνια φτωχοποίησε τον Ελληνικό λαό, πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις, εκτίναξε το χρέος από 115% του ΑΕΠ στο 180%. Η απόδειξη της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος εκθέτει και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αποδεικνύει ότι επιβλήθηκε το μνημόνιο χωρίς να ήταν αναγκαίο για την Ελλάδα. Άλλωστε ο ίδιος ο Ντάισεμπλουμ ομολόγησε ότι το μνημόνιο έσωσε τους δανειστές, έσωσε το ευρώ και όχι την Ελλάδα.»

Και  ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η υπόθεση Γεωργίου έχει απασχολήσει τα ελληνικά ποινικά δικαστήρια στα οποία βρέθηκε. Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει καμία αρμοδιότητα ανάμειξης στην ελληνική δικαιοσύνη. Όλη αυτή η συζήτηση γίνεται με αποκλειστικό σκοπό την διεθνοποίηση της νέας ποινικής υπόθεσης κατά του κυρίου Γεωργίου μια και έχει ασκηθεί νέα ποινική δίωξη.

Συνάδελφοι, αν θέλετε βοηθήσετε τον κ. Γεωργίου να πάτε μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση του αντί να μιλάτε εδώ πολιτικά, πάτε στα ποινικά δικαστήρια να τον υπερασπιστείτε ως μάρτυρες όσοι νομίζετε ότι έχει δίκαιο ο κ. Γεωργίου”.

Στη συνέχεια ακολούθησαν διαξιφισμοί του Νότη Μαριά με μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων.

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο του Νότη Μαριά: