Δύο και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει το ξεκαθάρισμα των επικεφαλής νευραλγικών για τη λειτουργία του αμερικανικού Κράτους υπηρεσιών. Νέο «θύμα» του Αμερικανού προέδρου είναι ο διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών, Randolph Alles, ο οποίος ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό ότι «παύεται» από τη θέση του.
Σύμφωνα με πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες, τις οποίες επικαλούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει την απομάκρυνση του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (Homeland Security), πριν από δύο εβδομάδες.

Η είδηση για την απομάκρυνση του διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών, ήρθε μία ημέρα μετά την παραίτηση-αποχώρηση της γραμματέως της υπηρεσίας Department of Homeland Security, Kirstjen Nielsen.

Ο Randolph Alles ανέλαβε το πόστο του διευθυντή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών πριν από δύο χρόνια και προέρχεται από το σώμα των πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η αποχώρηση των δύο κορυφαίων στελεχών των μυστικών υπηρεσιών, αναμένεται να προκαλέσει «κύμα» αποχώρησης πρακτόρων διαφόρων διαβαθμίσεων και τμημάτων.