Δίκη στις 22 Οκτωβρίου 2019, για το αδίκημα της πλαστογραφίας για το περιστατικό του Σεπτεμβρίου του 2016 στη ΝΥ

Τον Σεπτέμβριο του 2016, φορώντας περούκες, παρακολουθούσαν την ελληνική αποστολή και δη τον τότε υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου, παρήγγειλαν ποτά και τα χρέωσαν στο δωμάτιο του τότε συμβούλου του Υπουργού , Γιώργου Χριστοφορίδη υπογράφοντας με το όνομά του.

Σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου,

Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος των δύο δημοσιογράφων που πρωταγωνίστησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 σε επεισόδιο στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των δύο δημοσιογράφων, ο δημοσιογράφος και μέλος της κυβερνητικής αποστολής, Γιώργος Χριστοφορίδης, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, πλέον, είχαν χρεώσει στο δωμάτιό του υπογράφοντας με το όνομα του, τα ποτά που παρήγγειλαν στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων έχει ισχυριστεί σε τηλεοπτική εκπομπή, λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο, πως ήταν ο συνάδελφός του που υπέγραψε για τη χρέωση των ποτών με το όνομα «ενός φίλου δημοσιογράφου», εννοώντας τον μηνυτή. Η δίκη για την πλαστογραφία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 22 Οκτωβρίου 2019.

Σε δήλωση του μετά την άσκηση δίωξης , ο κ. Γ. Χριστοφορίδης αναφέρει:

«Σαν τώρα θυμάμαι τον κ. Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ, την κυρία Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και άλλα εξέχοντα στελέχη της αντιπολίτευσης να υπερασπίζονται παθιασμένα στη Βουλή τους Δημάδη – Σουλτογιάννη, που «πάνω στη γρηγοράδα τους» πλαστογράφησαν την υπογραφή μου. Μακάρι όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες να έρθουν και ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων πλαστογράφων στο δικαστήριο.

«Τους θερμοπαρακαλώ για αυτό. Θέλω πολύ να τους δω να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο υπέρ τους. Άλλωστε, η κυρία Ασημακοπούλου την ξέρει τη διαδικασία καλά, μιας και συνηθίζει να πηγαίνει μάρτυρας υπεράσπισης ανθρώπων που δικάζονται για ιδιαίτερα ατιμωτικά αδικήματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικο επ’ αμοιβή».

Ο συνήγορος του κ. Χριστοφορίδη, Περικλής Πασχάκης, με δήλωσή του διευκρινίζει πως : «Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του περιστατικού έχει δημόσια συνομολογήσει ότι είδε τον συνάδελφό του να υπογραφεί με το όνομα και την υπογραφή του εντολέα μου». Σύμφωνα με τον δικηγόρο «το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας καθιστούν απολύτως αναμενόμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους και την παραπομπή τους στο ακροατήριο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, ούτως ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του καθενός».

Τι είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2016

Το Σαββατοκύριακο της 18ης Σεπτεμβρίου 2016, ο τότε υπουργός επικρατείας Νίκος παππάς και οι συνοδεία του είχαν βρεθεί στο “στόχαστρο” των Ελλήνων δημοσιογράφων, Θάνου Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη, ανταποκριτών τότε για τους τηλεοπτικούς σταθμούς Άλφα και Σταρ αντίστοιχα. Οι αναρτήσεις -πριν το περιστατικό της σύλληψής τους- τότε και των δυο στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στο facebook να δείχνουν τον Νίκο Παππά να περπατά στο central park με τους συνεργάτες τους, είχαν προκαλέσει ποικίλα σχόλια.

Αναφορικά με το περιστατικό της σύλληψης και τι προηγήθηκε, κυβερνητικές τότε  πηγές ανέφεραν πως ο δημοσιογράφος του Alpha ήταν μεταμφιεσμένος (με γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα και μπλε καπέλο) και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα στραμμένη στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Ο δεύτερος δημοσιογράφος, από το Star Channel, επίσης μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο.

Μετά από λίγα λεπτά οι δύο συναντήθηκαν στο καφέ. Ζήτησαν λογαριασμό και η χρέωση έγινε στο όνομα μέλους της ελληνικής αποστολής (συγκεκριμένα του κ. Γιώργος Χριστοφορίδης) αφού υπέγραψαν αντ’ αυτού χωρίς, βέβαια, ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει.

Αμέσως μετά έφυγαν γρήγορα και κατευθύνθηκαν σε καφέ, το Aroma Espresso, που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το καφέ. Ο ένας καθόταν έξω από το καφέ και ο άλλος σε κοντινή απόσταση κοιτάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του υπουργού Εξωτερικών με τις αμερικανικές υπηρεσίες, που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, επιφορτισμένες με την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, έγινε προσέγγιση των δύο ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.

Από την εξακρίβωση επιβεβαιώθηκαν όλα τα παραπάνω και, αρχικά, τα δύο άτομα δήλωσαν, ψευδώς, στις αμερικανικές Αρχές ότι ήταν μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής. Σε δεύτερο χρόνο -και αφού με τη συνδρομή των ελληνικών διπλωματικών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο αρχικός ισχυρισμός τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- τα δύο άτομα δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν να φωτογραφήσουν τον κ. Παππά που διέμενε στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δημοσιογράφος του Alpha είπε, ενώπιον εκπροσώπου των αμερικανικών αρχών, ότι υπέγραψε για την απόδειξη με το όνομα του κ. Χριστοφορίδη, χωρίς όμως ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει αυτό.

Μετά τη γνωστοποίηση των συμβάντων έγινε αντιληπτό και από τους άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού ότι τα ίδια άτομα με την ίδια μεταμφίεση ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα τις κινήσεις τους και τις κατέγραφαν με την φωτογραφική μηχανή τους.

Διαβάστε τι έγραφε το GreekAmericanNewsAgency και ακουθήστε τα links

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ FBI ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΟΙ ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΔΗΜΑΔΗΣ-ΣΟΥΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΠΕΡΟΥΚΕΣ – ΕΙΧΑΝ «ΣΤΟΧΟ» ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ

Διαβάστε επίσης και το εκτενές δημοσίευμα από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Ο ΔΗΜΑΔΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΜΕ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ…)
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ FBI ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΟΙ ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Επίσης διαβάστε άρθρα εκείνης της εποχής

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΟΥΚΑΣ

Διαβάστε και αυτό

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΔΗΜΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ…ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ!