Νέα Υόρκη

Μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου ξύπνησαν το βράδυ της Τετάρτης (21.45 ώρα Ελλάδας, 14.45 τοπική ώρα) στο Μανχάταν, όταν μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε κτίριο του ανατολικού Μανχάταν μεταξύ 72ης οδού και λεωφόρου Γιορκ.

 

 

Το αεροσκάφος συνετρίβη στον εικοστό όροφο κτιρίου 50 ορόφων. Ο πιλότος πετούσε χωρίς επαφή με τον πύργο ελέγχου. Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι από όλα τα στοιχεία πρόκειται για ατύχημα, ωστόσο, εξετάζονται και άλλα ενδεχόμενα.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Νιου Τζέρσεϊ και σε αυτό επέβαιναν έως τέσσερα άτομα. Ανεπίσημες πληροφορίες μιλούν για σήμα κινδύνου του πιλότου, ίσως και για πρόβλημα με τα καύσιμα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Περίπου στις 10.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η φωτιά που εκδηλώθηκε από τη σύγκρουση έσβησε.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι «προς το παρόν» δεν αλλάζει τίποτα στο επίπεδο ασφαλείας ή τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια του προέδρου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του FBI ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Πάντως, η Διοίκηση Αεράμυνας Βορείου Αμερικής διέταξε -για προληπτικούς λόγους- να απογειωθούν μαχητικά πάνω από τις μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

news.in.gr