Η φινλανδική προεδρία της ΕΕ συνεχίζει τις επαφές της προκειμένου να υπάρξει μια θετική κατάληξη και συμφωνία ανάμεσα στα μέρη αναφορικά με τις προτάσεις που υπέβαλε για εφαρμογή του πρωτοκόλλου για την Τελωνειακή Ενωση εκ μέρους της Τουρκίας, προειδοποιώντας ότι αποτυχία της πρωτοβουλίας θα σημαίνει ότι τα μέρη θα βρεθούν σε μια κατάσταση από την οποία όλοι θα είναι χαμένοι.

Αυτό δήλωσε χθες ο Πρεσβευτής της Φινλανδίας στη Λευκωσία Ρίστο Πίπονεν, προσθέτοντας ότι η προεδρία της ΕΕ δεν προέβη σε αλλαγές στις προτάσεις της.

«Εχουμε συνεχείς επαφές με τα μέρη και ελπίζουμε ότι όλοι θα καταλάβουν ότι αυτή η πρόταση που ετοιμάσαμε είναι προς όφελος όλων. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια κατάσταση από την οποία όλοι θα βγουν κερδισμένοι. Εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις αυτό θα σημαίνει ότι τα μέρη θα βρεθούν σε μια κατάσταση από την οποία όλοι θα είναι χαμένοι», υπογράμμισε.

Αφού ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη δέκα μέρες για ευόδωση των προσπαθειών της προεδρίας της ΕΕ, είπε ότι η προεδρία δεν θέλει να κυριαρχήσει το θέμα της Τουρκίας στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά αυτό να επικεντρωθεί σε άλλα σημαντικά θέματα.

«Ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στο θέμα. Εχουμε ακόμη δέκα μέρες», είπε ο Πρεσβευτής.

 

ΚΥΠΕ