Κυκλοφορεί ανάμεσα μας

Ποιος θα σκοτώσει τον Πάπα στην Πόλη; Η πλοκή τα έχει όλα: μυστικές υπηρεσίες, Ιταλούς μασόνους, μυστικιστικές καθολικές οργανώσεις και ένα καλοδουλεμένο σχέδιο δολοφονίας ενός ηγέτη. Του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας.

Η συνωμοσία ξετυλίγεται μεταξύ Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού στην Τουρκία του πάπα Βενέδικτου 16ου, που στόχο έχει τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η «πολιτική» αυτή βρίσκει κάθετα αντίθετη την υπερσυντηρητική καθολική οργάνωση Opus Dei.

Με πιο ταπεινά κίνητρα, αλλά με τον ίδιο στόχο, παρασκηνιακά κινείται και η διαβόητη μασονική στοά Ρ2. Στην «ανίερη» αυτή συμμαχία προστίθενται και οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, δυτικών χωρών και της Τουρκίας, που υποκινούν ισλαμικές ομάδες στη χώρα και οργανώνουν βομβιστική επίθεση κατά του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να ενοχοποιούν την… Τεχεράνη.

Παρ’ ότι ο πάπας μόνο τραυματίζεται, ο στόχος του σχεδίου επιτυγχάνεται, αφού και η Ουάσινγκτον αποκτά το πειστικό άλλοθι που ψάχνει επί μήνες, για να ξεκινήσει έναν πόλεμο με το Ιράν! Η ιστορία αυτή διαδραματίζεται μέσα στις περίπου 300 σελίδες μυθιστορήματος με τίτλο «Συνωμοσία κατά του πάπα» και υπέρτιτλο που θέτει το ερώτημα «Ποιος θα σκοτώσει τον πάπα στην Κωνσταντινούπολη;».

Το βιβλίο -που κάνει τρελές πωλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία- φαίνεται ότι έχει θορυβήσει το Βατικανό. Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στην Κωνσταντινούπολη θέλησε να συναντήσει τον συγγραφέα. «Ήθελα να τον ρωτήσω ποια ήταν τα κίνητρα του», λέει ο Τζορτζ Μάροβιτς, «ανησύχησα μήπως μερικοί ακραίοι τύποι διαβάσουν το βιβλίο και πάρουν ιδέες…».

«Έκανα προσεκτική έρευνα», απαντά ο Τούρκος συγγραφέας Γιουτσέλ Καγιά, «και όταν βάλει κανείς όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους διαπιστώνει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για μια απόπειρα. Εάν ο πάπας δολοφονηθεί στην Τουρκία θα είναι καταστροφικό για τη χώρα».

Της Αθηνας Κουφοπάνου (myworld.gr)