Το ρόλο της Εκκλησίας στα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και την παιδεία συζήτησε χθες η Ελληνίδα Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Η κ. Γιαννάκου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο και συνοδευόμενη από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιο Γεωργιάδη είχε συνάντηση 50 λεπτών με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η Ελληνίδα Υπουργός είπε ότι μετέφερε τα συγχαρητήρια της ελληνικής κυβέρνησης στον Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και του ευχήθηκε δημιουργικό έργο.

«Είχαμε μια γενικότερη συζήτηση γύρω από το ρόλο της Εκκλησίας στα ζητήματα της εκπαίδευσης, γενικότερα, και καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση ότι η μόνη πραγματική ελπίδα και για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα είναι η ποιότητα στην εκπαίδευση, η επένδυση στο μέλλον και στους νέους», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε, από την πλευρά του, ότι η Εκκλησία θέλει τη συνεργασία των δύο Υπουργείων, ούτως ώστε να προσφέρουμε περισσότερα στα παιδιά μας.

ΚΥΠΕ