Και ο Δημήτρης Καστανάς ιδιοκτήτης του NGTV και διευθυντής του περιοδικού ΕΣΕΙΣ μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 13 Ιουνίου με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Δημητρίου προστίθεται μεταξύ εκείνων που υποστηρίζουν το Α΄ Συνέδριο που οργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με θέμα "ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα". Ο γνωστός εκδότης μετά από συνεχείς ενημερωτικές επαφές και συναντήσεις που είχε με στελέχη της Οργανωτικής και της Εκτελεστικής Γραμματείας  ήρε τις όποιες επιφυλάξεις είχε λόγο παραπληροφόρησης και στέκεται στο πλευρό των διοργανωτών. Ο  τηλεοπτικός σταθμός NGTV θα μεταδώσει την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσαν στον γνωστό συνάδελφο Πανίκο Παναγιώτου ο Γενικός Γραμματέας του Δικοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Δημητρίου και ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνεδρίου Δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις επτά το απόγευμα.  Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου.

"Συνάντηση είχε ο πρόεδρος της  Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Γενικός Γραμματέας της  Ομοσπονδίας κ. Δημήτριος Δημητρίου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα  σύμβουλο του γνωστού Ελληνικού Τηλεοπτικού Σταθμού ως σταθμού της  Ομογένειας National Greek TV και εκδότη του περιοδικού ΕΣΕΙΣ κ.  Δημήτρη Καστανά.

Ο κ. Καστανάς ενημερώθηκε εκτενώς για τους σκοπούς  και τους στόχους του συνεδρίου σε μια συνάντηση που κράτησε  περισσότερο από τρεις ώρες. Στην συνάντηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από  εγκαρδιότητα ανταλλάγησαν απόψεις για όλες τις θεματικές ενότητες του  συνεδρίου σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης  για την Ομογένεια, τα  προβλήματα που υπάρχουν, το ρόλο του Τύπου γενικότερα, την επίδραση  που  έχουν τα media στην κοινή γνώμη και φυσικά το κέντρο βάρους της  συζήτησης  επικεντρώθηκε στην Ομοσπονδία και το ρόλο που μπορεί αν  θέλει να διαδραματίσει.

Ο κ. Καστανάς συνεχάρη τον κ. Δημητρίου για  την πρωτοβουλία, δηλώνοντας ευθέως ότι «τάσσομαι υπέρ αυτού του  συνεδρίου, αν και στην αρχή και καθόσον δεν γνώριζα λεπτομέρειες και  περαιτέρω  ανάλυση του φακέλου και των βαθύτερων στόχων ήμουν  αντίθετος, εντούτοις θέλω να ξέρετε ότι θα το υποστηρίξω. Όσο μπορώ  και με όποιο καλύτερο τρόπο γίνεται. Πάντοτε ήθελα να προσφέρω και το  κάνω με μεγάλη μου χαρά, όταν βλέπω ότι οι στόχοι και οι σκοποί μιας  πρωτοβουλίας είναι ξεκάθαροι. Στήριξα την ομοσπονδία πολλές φορές,  γιατί οι θεσμοί εδώ στην ομογένεια είναι ο κρίκος που ενώνει όλους  μας. Πρώτη η Εκκλησία και μετά οι ιστορικοί θεσμοί. Παραμερίζω κάθε  προσωπική πικρία που ως άνθρωπος είχα και στηρίζω την προσπάθεια σας  για το καλό του Ελληνισμού και της Ομογένειας. Σας ευχαριστώ που  είχατε τη καλοσύνη να έρθετε να με ενημερώσετε προσωπικά. Καλή  επιτυχία».

Ήδη ως πρώτη κίνηση υποστήριξης προγραμματίστηκαν μια σειρά  συνεντεύξεων στο NGTV ενώ ο κ. Καστανάς προχώρησε και ένα βήμα  παραπάνω δίνοντας  και δωρεάν καταχώρηση στο περιοδικό ΕΣΕΙΣ.