Ιδού(!)

οι καταγγελίες εναντίον Θεόδωρου Σπυρόπουλου!    

«Μας γράφει όλους κανονικά»

Κώστας Καραλέκας, μέλος περιφερειακού Συμβουλίου ΣΑΕ Αμερικής

«είναι δικό του θέμα πως θέλει την συνεργασία ο κ. Σπυρόπουλος»

Fr. Nick Kyritsis μέλος τους περιφερειακού συμβουλίου ΣΑΕ Αμερικής.

"να συγκληθεί αμέσως το πριφερειακό Συμβούλιο" 

Επιτακτικό αίτημα των μελών του περιδερειακού Συμβουλίου ΣΑΕ Αμερικής

ΜΕΡΟΣ Β΄ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 

ΜΕΡΟΣ Γ΄σε λίγο η συνέχεια 

το Γ μέρος της αποκαλυπτικής έρευνας θα συζητηθεί και θα προκαλέσει πολλές και ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ!

Μεγάλη ένταση, εκνευρισμός  αλλά και πανικός στο επιτελείο των γνωστών  λιγοστών στενών  συνεργατών του Θεόδωρου Σπυρόπουλου   για τις επικείμενες αποκαλύψεις που έχουμε προαναγγείλει και από  σήμερα δημοσιοποιούμε με σειρά στοιχείων και ρεπορτάζ. Χαρακτηριστικό του εκνευρισμού και της έντασης που έχει δημιουργηθεί είναι το γεγονός ότι οι κ. Σπυρόπουλος και Βεληβασάκης έσπευσαν να δώσουν συνεντεύξεις αμέσως μετά τις αποκαλύψεις μας {βλ. σχετικό ρεπορτάζ} σε μια προσπάθεια να κατασιγάσουν τον θόρυβο που έχει απλωθεί σε όλη την Αμερική. Τα όσα θα διαβάσετε παρακάτω, αλλά και τις επόμενες ημέρες  είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα στους κόλπους της οργανωμένης και συντεταγμένης Ομογένειας.  

Βασική διευκρίνιση:  επιλέγουμε να δημοσιοποιήσουμε  αυτή τη χρονική περίοδο τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις ειδικά μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να αποσυρθεί από  (κατά ακρίβεια να αναβάλει για την άνοιξη)  την οργάνωση του συνεδρίου  παρόλο που γνωρίζαμε εκ των έσω την σκληρή  πραγματικότητα, τις ίντριγγες, τους μηχανισμούς και τις διαμάχες  τις οποίες για λόγους τάξης και δεοντολογίας λόγω και  της ενεργούς συμμετοχής μας  δεν ήταν δυνατόν να δημοσιοποιήσουμε όλο αυτό το διάστημα.  Οποιαδήποτε πληροφόρηση -λόγω και προσωπικής δέσμευσης μας η οποία εκ των πραγμάτων ήρθη – δεν ήταν δυνατόν  να χρησιμοποιηθεί   για δημοσιογραφική χρήση άρα και δημοσιοποίηση πολλών από τα στοιχεία που στη συνέχεια θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της έρευνας που θα δημοσιεύεται το προσεχές διάστημα.

Έρευνα που θα ξεσκεπάσει όλο τον μηχανισμό που έδρασε σε κάθε του διάρθρωση. Θα ρίξει φως στο σκοτεινό παρασκήνιο ενεργειών και δράσεων που μέχρι σήμερα κάλυπτε η σιωπή. Η έρευνα κινείται όπως έχουμε προαναγγείλει σε δυο επίπεδα και θα δημοσιοποιείται εκ παραλλήλου. Το ένα μέρος αφορά όλο αυτό το μηχανισμό που κινήθηκε εναντίον της διοργάνωσης  με εξωθεσμικές παρεμβάσεις και το άλλο μέρος αφορά τις βαρύτατες ευθύνες που έχει η ίδια η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ και κυρίως συγκεκριμένα πρόσωπα από το Δ.Σ. από την αρχή της ανάληψης της διοργάνωσης μέχρι και σήμερα.  Πρόσωπα που θα δούμε τη δράση και τις ενέργειες, αλλά και τις ευθύνες  τους step by step. 

Από σήμερα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας μια σειρά από τεκμηριωμένα στοιχεία που δείχνουν πως εννοεί την διοίκηση και την εσωτερική συνεργασία ο περιφερειάρχης  του ΣΑΕ Αμερικής κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος.  Πως εννοεί την ενότητα και την σύμπνοια. Την Ομόνοια και την συνεργασία μεταξύ των φορέων μελών του ΣΑΕ.  Αποκαλύψεις που  επισφραγίζουν με αποκαλυπτικές  δηλώσεις καταγγελτικού χαρακτήρα δυο αξιόλογα στελέχη του ΣΑΕ Αμερικής με εγνωσμένη δράση από ιδρύσεως του ΣΑΕ μέχρι σήμερα.  Στελέχη με ιδιαίτερα υψηλό   κύρος και αξιοπιστία  που υπηρετούν το θεσμό πολλά χρόνια.  

Με τα όσα μας δήλωσαν είναι ξεκάθαρο ότι πολλά μέλη του ΣΑΕ Αμερικής  αισθάνονται παραγκωνισμένα αλλά και πλήρως αποστασιοποιημένα  από τις ενέργειες, και  τις «αποφάσεις»  που  φαίνεται να λαμβάνονται  ερήμην των υπολοίπων μελών. Η πλειοψηφία των μελών  δηλώνει άγνοια για πολλά και ζωτικά θέματα αλλά και για «αποφάσεις» που τις μαθαίνουν κατόπιν εορτής και εκ των υστέρων  από τα emails και τις ενημερωτικές ανακοινώσεις που στέλνει το γραφείο του κ. Σπυρόπουλου.  

Οι επισημάνσεις των μελών των εκλεγμένων μελών του ΣΑΕ Αμερικής καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι το περιφερειακό συντονιστικό γραφείο του ΣΑΕ Αμερικής επί των ημερών  του κ. Σπυρόπουλου μόνο δημοκρατικά δεν λειτουργεί! Υπολειτουργεί ως παραμάγαζο και τσιφλίκι! Από πουθενά δεν προκύπτει συνεργασία και συλλογικότητα.   Χωρίς άλλα εισαγωγικά δείτε τις μας δήλωσαν είτε με σκληρή γλώσσα όπως ο Κώστας Καραλέκας  είτε με δικριτικότητα αλλά με σαφείς τους υπαινιγμούς όπως διατυπώνονται από τον π. Νικόλαο Κυρίτση. Και οι  δυο επίλεκτα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου ΣΑΕ Αερικής. 

Κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχαμε μαζί τους, τους ενημερώσαμε  αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΣΑΕ Αμερικής σχετικά με  το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.     

«Μας γράφει όλους κανονικά»

Κώστας Καραλέκας, μέλος περιφερειακού Συμβουλίου ΣΑΕ Αμερικής

«Ο κ. Δημητρίου με είχε πάρει τηλέφωνο να συμμετάσχω στο συνέδριο, στο οποίο δυστυχώς δεν είχα το χρόνο να έρθω. Το δεύτερο είναι ότι ποτέ δεν με πήρε ο Σπυρόπουλος να μου πει τι συμβαίνει, ποιο ήταν το θέμα, οπότε δεν είχα ιδέα τι συνέβαινε… 

Η άποψή μου είναι ότι το συνέδριο αυτό έπρεπε να γίνει υπό την αιγίδα του ΣΑΕ, γιατί το ΣΑΕ είναι η γέφυρα. Αλλά αυτό για να γίνει σωστά θέλει σχεδιασμό. Θέλει μήνες οργάνωσης και όχι εβδομάδες. Για όλα όμως όσα έγιναν με τον Σπυρόπουλο, δεν έχω ιδέα, και ο κ. Δημητρίου έπρεπε να μας είχε ενημερώσει. Θεωρώ ότι αν έγιναν όλα όπως με ενημερώνετε τώρα, ο κ. Σπυρόπουλος είναι λάθος!   Ειδικά μάλιστα που δεν ρώτησε το συμβούλιο και τη γενική συνέλευση στο ΣΑΕ…

Εγώ δεν έχω δει καμία επιστολή από την αλληλογραφία που έχει υπάρξει μεταξύ ΣΑΕ Αμερικής και Ομοσπονδίας. Με βάση τον κανονισμό δεν μπορεί ο κ. Σπυρόπουλος να κάνει τίποτε χωρίς να το γνωρίζουμε. Τώρα περιμένω να μας καλέσει για να τα συζητήσουμε όλα αυτά. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάνει καμία συνάντηση, ή για να είμαι ειλικρινής κάναμε  μια τον περασμένο Φεβρουάριο ή Μάρτιο, για την οποία ενημερωθήκαμε την τελευταία στιγμή και έτσι  δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.

Η άποψή μου είναι ότι δεν έπρεπε η ομοσπονδία να καλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για συζήτηση, από την στιγμή που είναι μέλος του ΣΑΕ.  Δεν είναι το ίδιο. Άλλο τοι ΣΑΕ και άλλο το Ε.Ε.Σ. οφείλουμε αυτά να τα ξεκαθαρίσουμε κάποια στιγμή.

 Έστειλα ένα e-mail προχτές διότι στέλνουν κοινά δελτία τύπου που υπογράφουν ο Σπυρόπουλος και το Ε.Ε.Σ  προς τα μέλη του ΣΑΕ. Ύστερα από την κοινή ανακοίνωση που βγήκε του ΣΑΕ με τον  Βελιβασάκη. Αυτό δεν επιτρέπεται. Τι δουλειά έχει ο Βεληβασάκης να υπογράφει δελτία τύπου του ΣΑΕ ή  του Εθνικού Συμβουλίου ο κ. Σπυρόπουλος! Έστειλα e-mail στον Σπυρόπουλο και διαμαρτυρήθηκα  και φυσικά δεν μου απάντησε. Μας μάς έχει γραμμένους!  Αλλά και εμείς δεν κάνουμε τίποτε, όταν βλέπουμε το Σπυρόπουλο να μη μας λογαριάζει. Προσωπικά του έχω στείλει πολλά e-mails, τον έχω πάρει τηλέφωνα και απάντηση δεν έχω πάρει. Το μόνο που λαμβάνω είναι τα δελτία τύπου. Περιμένω να συγκαλέσει συνάντηση και ενώπιον όλων και να μιλήσω εκεί». 

«είναι δικό του θέμα πως θέλει την συνεργασία ο κ. Σπυρόπουλος»

Fr. Nick Kyritsis μέλος τους περιφερειακού συμβουλίου ΣΑΕ Αμερικής.

πότε συνεδρίασε για τελευταία φορά το ΣΑΕ;

Νομίζω ότι ήταν τον Μάρτιο.

Αρχές Μαρτίου ή τέλη Φεβρουαρίου;

Κάπου εκεί, δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω τα χαρτιά μαζί μου αυτή τη στιγμή. 

Είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία του ΣΑΕ; Μιλάτε; Συνεργάζεστε; Γίνονται συμβούλια;

Η μόνη συνάντηση που είχαμε ήταν τότε στην Νέα Υόρκη. Από κει και ύστερα ο Συντονιστής από καιρού εις καιρό επικοινωνεί μαζί μας δια αλληλογραφίας.

Παρακολούθησα ότι στην ιστοσελίδα του ΣΑΕ, σε αντίθεση με όλες τις υπόνοιες ιστοσελίδες των άλλων περιφερειών, εμφανίζεται μόνο το όνομα του κ Σπυρόπουλου και το μήνυμά του και κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι τα μέλη, το συμβούλιο του ΣΑΕ. Αντίθετα με όλες τις υπόλοιπες περιφέρεις, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα μέλη των περιφερειακών Συμβουλίων, υπάρχουν φωτογραφίες, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το πώς μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους. αυτό πώς το σχολιάζετε;

Καταλαβαίνω τι λέτε. Δεν ξέρω αν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό να φτιάξει μια τέτοια ιστοσελίδα, ωστόσο έχει περάσει αρκετός καιρός και θα έπρεπε να έχει γίνει μια προσπάθεια, τουλάχιστον για να είμαστε όπως είναι και άλλοι.

Είναι δικό του θέμα αν θέλει συνεργασία ή οργάνωση για να προχωρήσει το ΣΑΕ. Αν δεν το θέλει, προφανώς θα μιλήσουν οι αντιπρόσωποι γι' αυτό. 

Ο κ. Σπυρόπουλος σας έχει ενημερώσει για όλη την αλληλογραφία που έχει αποσταλεί και την ιστορία για το συνέδριο της ομοσπονδίας της Νέας Υόρκης, γιατί γνωρίζω ότι είστε ένας από τους ανθρώπους που η Ομοσπονδία σέβεται και αγαπά πάρα πολύ. 

Δεν γνωρίζω πόσες επιστολές έχουν ανταλλαγεί.

Δηλαδή ο κ. Συντονιστής δεν σας έχει στείλει όλη την αλληλογραφία;

Το μόνο που έστειλε αν θυμάμαι κάλα τον Ιούνιο ένα δελτίο τύπου, τότε που έγινε επικοινωνία με τον υφυπουργό κ. Κασσίμη και είχε στείλει στην Ομοσπονδία μια επιστολή.

Ο εκτελεστικός νόμος του ΣΑΕ για κάθε περιφέρεια είναι πολύ συγκεκριμένος και σαφής. Πριν από κάθε απόφαση, ο συντονιστής ενημερώνει, ρωτάει, και όλοι μαζί αποφασίζουν. Όλοι οι υπόλοιποι μου είπαν ότι δεν ρωτήθηκε κανένας.

Όσον αφορά τι;

Όσον αφορά την επιστολή να πει στην Ομοσπονδία ότι δεν συνεργάζεται μαζί της πρώτον, και δεύτερον ότι δεν κάνει καμία συνάντηση μαζί της.

Τα πράγματα είναι όπως τα λέτε, γιατί εγώ προσωπικά δεν είχα κάποια επικοινωνία, δεν ερωτήθηκα να εκφράσω τη γνώμη μου για την προσπάθεια αυτή της Ομοσπονδίας για το συνέδριο στην Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα.

Έχετε ενημερωθεί ότι προσκλήθηκε το ΣΑΕ επίσημα να αγκαλιάσει το συνέδριο, να το θέσει υπό την αιγίδα του, να το στηρίξει και αρνήθηκε ο κ. Σπυρόπουλος;

Από το ΣΑΕ δεν έχω τέτοια πληροφορία από το Συντονιστή και δεν γνωρίζω τι έγινε από την αρχή μέχρι το τέλος, την αλληλογραφία, την επικοινωνία…δεν μας έχει πει τίποτα

Επειδή έχω κάνει το ρεπορτάζ, θα σας πω…και αν χρειάζεστε οτιδήποτε μπορώ να σας τα στείλω…
εγώ διαβάζω το Greek American και από εκεί έχω κάποια ενημέρωση…

Κοιτάξτε, εκείνο που ξέρω είναι το εξής, μια και τυχαίνει να παρακολουθώ το θέμα από την αρχή. Από τις 27 Μαΐου εστάλη επίσημη πρόσκληση και στον κ. Σπυρόπουλο και στον κ. Βεληβασάκη, και τους ζητήθηκε ως δύο μεγάλοι οργανισμοί να συνδράμουν και να στηρίξουν το συνέδριο της ομοσπονδίας με βάση τον εσωτερικό νόμο που έχει ο κάθε ένας από τους συγκεκριμένους οργανισμούς. Ο μεν κ. Βεληβασάκης αρνήθηκε και κατήγγειλε το συνέδριο, ενώ τον προσκάλεσαν οι άνθρωποι, ο δε κ. Σπυρόπουλος είπε στον κ. Κασσίμη «πες τους να αναβάλλουν, ώστε να έχουμε χρόνο να τα βρούμε και να συνεργαστούμε», και μόλις έστειλε ο κ. Κασσίμης την επιστολή στις 18 Ιουνίου παρακαλώντας την Ομοσπονδία να αναβάλλει για λίγες ημέρες, ο κ. Σπυρόπουλος εξαφανίστηκε, και στις 23 Ιουνίου έστειλε μια επιστολή στην οποία επικαλούμενος την επιστολή Κασσίμη της 18ης Ιουνίου -η οποία εστάλη  έλεγε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κανένα συνέδριο, διότι ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε στους ανθρώπους και με βάση την επιστολή Βεληβασάκη προς τον κ. Κυπαρισσίδη  τους έλεγε  δεν είστε νόμιμοι! Είναι χαρακτηριστικές οι φράσεις που χρησιμοποίησε στην επιστολή του «εύχομαι άμεση αποκατάσταση  της ομαλότητας, επάνοδο της τάξης και ομόνοιας στους κόλπους της Ομοσπονδίας ώστε στον 21ο αιώνα να εκφράζει πραγματικά τον δυναμικό ελληνισμό της ΝΥ και κυρίως τους εκπροσώπους των νεοτέρων γενεών»  Δηλαδή ευθέως εμμέσως πλην σαφώς  αγνόησε τις δικαστικές αποφάσεις της Αμερικανικής Δικαιοσύνης που δικαιώνει το παρόν Δ.Σ. και   μπήκε στα εσωτερικά της Ομοσπονδίας, παρόλο που ο εκτελεστικός νόμος του ΣΑΕ είναι σαφής: απαγορεύεται να μπαίνει στα εσωτερικά άλλων οργανισμών. Ο ρόλος του ΣΑΕ είναι συντονιστικός και συμβουλευτικός.   Αυτά τα γνωρίζετε εσείς; Από κει και πέρα του έστειλε η Ομοσπονδία τρεις  επιστολές και τον παρακαλούσε να έρθει να κάτσει στο τραπέζι, να θέσει το συνέδριο της ομοσπονδίας υπό την αιγίδα του, να το στηρίξει και αυτός αρνείτο. Τα γνωρίζετε όλα αυτά;

Αυτό που ξέρω είναι ότι ποτέ δεν ζήτησε την γνώμη μας, όσον αφορά το συνέδριο της ομοσπονδίας στην Νέα Υόρκη, και αυτού του είδους την επικοινωνία στην οποία εσείς αναφέρεστε, εγώ πρώτη φορά την ακούω. Τι να σας πω;

Επειδή εσείς είστε παράλληλα και πολλά χρόνια στο ΣΑΕ και μάλιστα ο κόσμος λέει τα καλύτερα για σας…φαίνεται ότι σας εμπιστεύεται…

Είναι κάτι που το πίστεψα και το αγαπώ. Και εύχομαι μια μέρα να πετύχει.

Εσείς πως  βλέπετε να πορεύεστε  με την πορεία αυτών των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί;  δηλαδή δεν θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας αυτή η προσπάθεια ενός τόσο μεγάλου οργανισμού που κάνει ας πούμε την παρέλαση, και την κάνει και καλά, δεν θα έπρεπε να τρέξει το ΣΑΕ και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να την αγκαλιάζει;

 Κατ' εμέ θα έπρεπε να υπάρξει -γιατί είμαι άνθρωπος που μου αρέσουν οι συνεννοήσεις-

Του ζητήθηκε να έρθει σε σύσκεψη στις 27 Μαΐου… εκείνο πάλι που σας έχουν αποκρύψει είναι το γεγονός  ότι το έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας, κ. Παπούλιας όπως αντίστοιχα σας έχουν αποκρύψει ότι το έχει υποστηρίξει και ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδόπουλος, και περίπου 20 υπουργοί της Ελλάδας. Αυτά τα γνωρίζετε;

Αυτά δεν τα γνωρίζω. Γνωρίζω ότι έγινε η προσπάθεια για το συνέδριο, ότι προσκλήθηκαν να συμμετέχουν κάποιοι, αυτά που διάβασα στον τύπο. Τώρα όλες τις λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε το συνέδριο, τι επικοινωνίες υπήρχαν με τους άλλους φορείς δεν τα γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφράσω άποψη.

Εσείς πάτερ,  θα θέλατε να πάρετε κάποια πρωτοβουλία; Η ομοσπονδία θέλει να το κάνει το συνέδριο, γιατί όπως γνωρίζετε επειδή είστε άνθρωπος των γραμμάτων ένα συνέδριο μόνο καλό μπορεί να κάνει. Κακό δεν μπορεί να κάνει. Και 20 άνθρωποι να μαζευτούν, και 10 και 50 και 100, μόνο καλό μπορεί να κάνει, κακό δεν μπορεί να κάνει. Εσείς θα μπορούσατε να το υποστηρίξετε, διότι βλέπω, ανακαλύπτω από το ρεπορτάζ ότι δεν έχει ενημερώσει κανέναν σας. Επιπλέον κάποιοι μου έκαναν παράπονα, όταν είδαν το κοινό δελτίο τύπου με το εθνικό συμβούλιο ότι δεν ρώτησε κανέναν σας για να βγάλει αυτό το κοινό δελτίο τύπου.

Αυτό που γνωρίζω, Αλέξανδρε, είναι το εξής: ότι  σαν μέλος του συντονιστικού συμβουλίου εδώ, είμαι εκλεγμένος να στηρίξω, να καλλιεργήσω και να προωθήσω τα του ΣΑΕ. Και ξέρω ότι το ΣΑΕ όταν θέλει να πάρει γνώμη ή να στηριχθεί κάπου, θα πρέπει να στηριχθεί σε όλους τους οργανωμένους φορείς που έχουν αντιπροσωπεία σε αυτό, και να μεταχειρίζεται εξίσου όλους τους φορείς. Έτσι το βλέπω. Ποτέ δεν θα ήθελα να δω το ένα μέρος ή το άλλο του συντονιστικού γραφείου να ερωτοτροπεί με τον ένα οργανισμό πιο πολύ ή με τον άλλο, αλλά θα ήθελα να συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο τρόπο προς όλους.

Όπως γνωρίζετε η Ομοσπονδία, από ό,τι έχω διαβάσει στα αρχεία ήταν από τα ιστορικά, ιδρυτικά μέλη του ΣΑΕ και είναι η πρώτη  φορά που δέχεται τέτοιο πόλεμο η Ομοσπονδία από έναν οργανισμό που θα έπρεπε να την είχε στηρίξει σε κάτι τόσο καλό.

Το θέμα είναι τώρα το εξής ότι υπάρχει από ό,τι βλέπω μια αλληλογραφία και μια επικοινωνία μόνο με ένα πρόσωπο που λέγεται συντονιστής. Εάν το ΣΑΕ στηρίζει την προσπάθεια αυτή της Ομοσπονδίας ή όχι, θα πρέπει όλο το ΣΑΕ να εκφραστεί.

Σας ενημερώνω ότι όχι απλώς δεν την στήριξε αλλά με την συνεχή αλληλογραφία παρόλο που το συμβούλιο με σχετικές  επιστολές του ζητάει να το υποστηρίξει, να μπει μπροστά, να τεθεί επικεφαλής, διότι αυτό ζήτησε και ο κ. Κασίμης στις 13 Ιουνίου, εκείνος ( ο Σπυρόπουλος) αρνείται πεισματικά!  Τον κάλεσαν οι άνθρωποι να έρθει στις 23 Ιουνίου, τον κάλεσαν να έρθει σε πολλές συναντήσεις και αρνήθηκε.   Ο Υφυπουργός  στις 13 Ιουνίου είπε στους κ. Σπυρόπουλο και Διαμαντίδη  «πηγαίνετε πίσω, βρείτε τα, διότι αυτή η προσπάθεια για το συνέδριο είναι πάρα πολύ καλή, και οφείλετε να είσαστε μαζί». Αντί αυτού ο κ. Σπυρόπουλος κρύφτηκε και δεν απάντησε ποτέ σε καμία επιστολή, ούτε στην επίσημη πρόσκληση.  Έβγαλε ένα δελτίο τύπου κοινό με το εθνικό συμβούλιο  στις 22 Ιουνίου στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ,  κατήγγειλαν την Ομοσπονδία που θέλει να κάνει αυτό το συνέδριο, ανακλώντας την στην τάξη! Δεν δέχτηκε ο κ. Σπυρόπουλος να στηρίξει την Ομοσπονδία. Του  έλεγε η Ομοσπονδία «έλα και μπες μπροστά, αγκάλιασέ το σαν ΣΑΕ Αμερικής». Αλλά εκείνος αρνούνταν πεισματικά.  Αυτά τα γνωρίζετε;

Εγώ από όλη αυτή την αλληλογραφία που μου λέτε, δεν γνωρίζω. Μας είχε στείλει ανακοινώσεις και ενημερωτικό δελτίο, μια ή δυο φορές, δεν θυμάμαι…

Είχε στείλει πράγματι στις 22 Ιούνιου ένα δελτίο τύπου με το εθνικό συμβούλιο και στις 23 μια κοινή δήλωση με τον κ. Βεληβασάκη.

Αυτή την αλληλογραφία πέρα δώθε μεταξύ της Ομοσπονδίας και αυτού προσωπικά δεν την ξέρω, δεν τις γνωρίζω όλες. Δεν ξέρω αν μας τις έχει στείλει και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου. Το μόνο που ενθυμούμαι είναι ότι πήρε την αρνητική αυτή θέση εναντίον του συνεδρίου.

Εσείς πώς κρίνετε το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή φαίνονται τόσο καλά τα πράγματα με το εθνικό συμβούλιο, με έναν οργανισμό, ο οποίος επί 13 χρόνια λοιδορούσε και ενέπαιζε το ΣΑΕ. Αυτό πώς το κρίνετε; Επειδή ακούω τον κόσμο ότι αυτό το πράγμα το είδε ως κεραυνό εν αιθρία στις 22 και 23 Ιουνίου και τώρα πάνε μαζί χέρι-χέρι. Καλή είναι η συνεργασία αλλά όταν δεν έχει ιδιοτέλεια.

Εγώ όπως σας είπα και προηγουμένως η συνεργασία του ΣΑΕ μου αρέσει, αλλά μ' αρέσει να είναι με όλους τους 60 περίπου φορείς που έχουν αντιπροσωπεία στο ΣΑΕ.

Είναι αντιληπτό αυτό που λέτε. 

Αυτό μου αρέσει. Δηλαδή δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα. Καλό είναι και το εθνικό συμβούλιο, τους σέβομαι, και εγώ είμαι μέλος της Ομοσπονδίας εδώ στην περιοχή μου, είμαι μέλος στο Hellenic Congress, δεν έχω κανένα πρόβλημα, όλοι μαζί να είμαστε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.  Αλλά σαν ΣΑΕ καλύπτουμε τους 60 περίπου οργανωμένους φορείς που έχουν αντιπροσωπεία στο ΣΑΕ. Και θα πρέπει το ΣΑΕ να συνεργάζεται με όλους αυτούς.  Αυτό που ξέρω και αυτό που έχω συνηθίσει στην διοίκηση του δικού μου φορέα που λέγεται εκκλησία, είναι η συλλογική διοίκηση, αποφασίζουμε όλοι μαζί, συζητούμε όλοι μαζί, και ανάλογα παίρνουμε τις αποφάσεις όλοι μαζί».

Ανάλογες απόψεις διατηρούν και άλλα πολλά μέλη του ΣΑΕ Αμερικής τα οποία επιφυλάσσονται να τις εκφράσουν εντός του συμβουλίου όταν και όποτε αυτό συγκληθεί από τον κ. Σπυρόπουλο ο οποίος αρνείται πεισματικά να το συγκαλέσει φοβούμενος τις αναταράξεις και την επικείμενη σκληρή κριτική που αναμένεται να του ασκηθεί για όλα αυτά και για άλλα πολλά που αποδομούν πλήρως  την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού Συμβουλίου ΣΑΕ. ΜΕΡΟΣ Β

αύριο η συνέχεια.

μείνετε εδώ!