Από χτες Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008 με την αιφνιδιαστική κατάθεση ένστασης κατά της υποψηφιότητας του επικεφαλής του συνδυασμού “ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” κ. Ντίνου Ράλλη, από τον Μιχάλη Τραχανή προς την εφορευτική επιτροπή έχει αρχίσει νa μετρά αντίστροφα ο χρόνος που θα καθορίσει πολλά… Χρόνος σημαντικός για τη λήψη των κρίσιμων και  ενδεχομένως αν η εφορετυική επιτροπή αναλογισθεί το μέγεθος των ευθυνών που της αναλογούν, ιστορικών αποφάσεων για το μέλλον του πολύπαθου ιστορικού οργανισμού. Ενός οργανισμού που έμελλε δυστυχώς  να “εορτάσει” την συμπλήρωση των 70 ετών από ιδρύσεως του το 1938 εν μέσω εντάσεων, αμφισβήτησης και πλήρους απαξιώσης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, δυστυχώς για  όλους εκείνους που πανιωδώς και με ακατανόητη αρνητική στάση,  η μοναδικές εκδηλώσεις προς τιμή των 70 ετών απόι ιδρύσεως του οργανσιμού – όσο και αν τις απαξιώσαν αρκετοί λόγω των γνωστών πληγών που άνοιξε η “εκλογική διαδικασία” της 4ης Ιουνίου του 2006- είναι η προσυνεδριακή διακδικασία τον Ιούνιο κ Ιούλιο του 2007 καθώς και το συμπόσιο επί του συνεδρίου με θέμα “ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα” που έγινε στις 5 Απριλίου 2008 το  οποίο δυστυχώς αμαυρώθηκε από τον μοναδικό υπαίτιο του μεγάλου διχασμού Νικόλαο Διαμαντίδη.

Η υπόθεση του συνεδρίου όπως και άλλοτε έχουμε γράψει όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά παραμένει ανοιχτή, όχι μόνο σε δικαστικό επίπεδο-εντός του 2009 αναμένεται να ανοίξει η αυλαία των δικών που θα φωτίσουν πολλές και άγνωστες πτυχές της υπόθεσης…Εκεί στις αίθουσες των δικαστηρίων  αναμένεται να αποκαλυφθούν πολλά για τον ύποπτο και σκοτεινό  ρόλο πολλών που έδρασαν και  δρουν παρασκηνιακά  με μαφιόζικες μεθόδους. Η υπόθεση του συνεδρίου όμως παραμένει και μια ανοιχτή πολιτική πληγή που επέδρασε καθοριστικά και αποφασιστικά για τις εξελίξεις που επακολούθησαν στη συνέχεια και αναμένεται να επακολουθήσουν το προσεχές διάστημα στους κόλπους του Ελληνισμού της Αμερικής όπου καθημερινά ζυμώνονται πολλές σκέψεις και ιδέες για το μέλλον και την ανασυγκρότηση των σκεπτόμενων και ενεργών πολιτών οι οποίοι αντιδρούν, οργανώνονται stpe by step  και λένε συνειδητά  όχι  στην πολιτική απάθεια Φτάνει πια ως εδώ

Αυτά προς το παρόν σε ότι αφορά την πλύκροτη και πολυσζητημένη υπόθεση  του συνέδριου…Μια προσπάθεια  την οποία πολέμησαν πολλοί και από διαφορετικές πλευρές και με διαφορετικά και σε αρκετές περιπτώσεις αλληλοσυγκρουόμενα ποσωποπαγή συμφέροντα..Συμφέροντα, πολιτικά, προσωπικά και με ιδοτελή κριτήρια τα οποία ενώθηκαν εναντίον του ενός! Ο κοινός κίνδυνος πάντα ενώνει…

Το Greek American News Agency, αυτή τη φορά σε αντίθεση με τις εκλογές του 2006 που απλά καταγράφαμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις με στοιχεία και ντοκουμέντα που έχουν στη διάθεση μας από τότε…  όχι μόνο παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς και εξ αρχής,  για πρώτη φορά την προ-εκλογική διαδικασία αλλά προσπάθεισε να συνεισφέρει και με μια σειρά αποκαλύψεων. Αποκαλύψεις και ρεπορτάζ που θα συνεχισθούν και τα επόμενα κρίσημα 24ωρα…

Πρόθεση μας είναι αφενός,  να συμβάλουμε θετικά  κατά το μέτρο των δυνατοτήτων μας στην πρόοδο και ευημερία της Ελληνικής  κοινότητας η οποία δυστυχώς εδώ και χρόνια παρουσιάζει έντονα συμπτώματα γκέτου και κλειστής κοινωνίας όπου προβάλλονται-από τους λίγους και αναξιόπιστους δυστυχώς-μόνο τα επιφανειακά(γεγονότα και εξελίξεις) τα οποία όλα ταυτίζονται με πρόσωπα και συγκοινωνούντα δοχεία συμφερόντων… γιατό  και επιμελώς και συστηματικά αποκρύπτονται όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στους κόλπους της Ελληνική Κοινότητας χτίζοντας ένα μύθο..Μύθο που έχει καταπέσει με στοιχεία και αποδείξεις… Πρακτική η οποία ουδόλως συμβάλλει στην εύρυθμη και  δημοκρατική ανάπτυξη της Ελληνικής Κοινότητας και στην θεσμική της ισχυροποίηση,  για αυτό και όλοι έχουν το αντίστοιχο  μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για το τέλμα που έχει φτάσει η λεγόμενη οργανωμένη ομογένεια.

Και αφαιτέρου  με τις συνεχείς αποκαλυπτικές έρευνες και  παρεμβάσεις μας  επιδιώκουμε να προσθέσουμε στο διάλογο, την διαφάνεια, την διαύγεια, την καθαρότητα, και την αντικειμενική πληροφόρηση με στοιχεία και ντοκουμέντα και όχι με ύβρεις ή την γνωστή ανεύθυνη παραφυλλολογία εικαιριακών σαλντιμπαγκων που περίσσια εμπάθεια έπισαν πένα και άρχισαν να “χρωματίζουν”  με επίθετα, λάσπες  και  επιθετικούς προσδιορισμούς λες μπογιατίζουν τοίχους με  την μπατανόβουρτσα…   με άσκοπους, εύκολους και αναπόδειτκους ισχυρισμούς  και προ πάντων  ανεύθυνους χαρακτηρισμούς χωρίς να αποτολμάνε να μιλήσουν με στοιχεία, ονόματα και ντοκουμέντα. Πρακτική  η οποία δυστυχώς χαρακτηρίζει αρκετούς που κόπτονται για την “ενημέρωση”.

Επιδιώκουμε συνειδητά  να σπάσουν τα στεγανά  και να μάθει ο απλός “ανώνυμος” αλλά σκεπτόμενος ομογενής ότι έχει δικαιώματα στην ορθή, έγκυρη, έγκαιρη και προ πάντων κατά το μέτρο του δυνατού αντικειμενική ενημέρωση. Η ορθή ενημέρωση όπως και άλλωτε έχουμε γράψει είναι αυτή που εν τέλει συμβάλλει καθοριστικά  και σε μερικές περιπτώσεις αποφασιστικά   στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης αντικειμενικά και θετικά. Κοινή γνώμη η οποία οφείλει να δρά. Να μετέχει να συναποφασίζει και με δημοκρατικές και όχι επίπλαστες δημοκρατικές πλειοψηφίες να αποφασίζει για το μέλλον της. Για αυτό και από την πρώτη στιγμή, υιοθετήσαμε,  στηρίξαμε, επιχειρηματολογήσαμε  και προβάλλαμε  την πρόταση του Βασίλη Σταθάκου για διεύρυνηση της εκλογικής βάσης για την ανάδειξη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Μόνον έτσι θα υπάρξει ανανέωση και αναβάπτιση του νέου Ομογενή στα δρώμενα. Σήμερα είναι άλλες οι ανάγκες και άλλες οι εποχές. Η ελληνική κοινότητα και οι νέοι και θέλουν και μπορούν αρκεί να τολμήσουν! Αυτοί είναι το μέλλον. Αυτοί είναι η συνέχεια.  

Σήμερα Παρασκευή και 13 Ιουνίου (08) η εφορευτική επιτροπή τίθεται ενώπιον προ των ιστορικών ευθυνών της. Στο χέρι όλων όσων εξελέγεισαν με δημοκρατικές διαδικασίες  είναι να θέσουν τέρμα στην αλλαζονεία, τις συνεχείς, κατ επάγγελμα, σύστημα, και  κατά  συρροή μεγάλες  παρανομίες που έχουν καταγραφεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας εδώ και χρόνια ως πάγια τακτική. 

Επί των ημερών του Νικόλαου Διαμαντίδη δυστυχώς  η παρανομία έγινε “νόμος” και καθεστώς και η νομιμότητα μπήκε στο περιθώρειο και κλειδώθηκε στα σκοτεινά και ανήλιαγα υπόγεια του Σταθάκειου κέντρου. Για αυτή την κατάσταση φέρουν  ευθύνη όλοι και κυρίως αυτοί που τον επέλεξαν ως επικεφαλή του συνδυασμού τους το 2006! Σήμερα το όποιο αποτέλεσμα -είτε γίνουν  εκλογές είτε αναβληθούν – από αυτή τη διαδικασία απλά θα επιβεβαιώσει ότι οι κύριοι αυτοί Μιχαλέας- Δημητρίου- Βουρνάς -Καλαμάράς είτε πλασματικά κερδίσουν από σύμπτωση και όχι γιατί αποτελούν συνηδειτή επιλογή – είτε χάσουν θα είναι αυτοί υοεύθυνοι για τα επίχειρα των πράξεων τους.

Αν κερδίσουν ορθώς θα πρέπει να υποταχθούν στην θέληση και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Και πλειοψηφία είτε το θέλουν είτε όχι θα είναι η ομάδα του Πέτρου Γαλάτουλα!

Αν χάσουν όσο και αν φωνασκούν και αν κραυγάζουν θα έχουν πληρώσει την πρώτη δόση από τις ευθύνες που τους αναλογούν για εκείνη  την αμαρτωλή και καθόλα ύποπτξ και σκοτεινή   επιλογή του πλέον βρόμικου ανήθικου και χυδαίου ανθρώπου που πέρασε το κατώφλι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. Και όνομα έχει και παρελθόν και καμία άλλη περεταίρω  αναφορά  δε χρειάζεται προς το παρόν…

ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ

Το βάρος πέφτει στους  ώμους των κ. Γιάννη Σερέτη, Γιάννη Χελιώτη, Γιάννη Αγγελόπουλου,  Νικόλαου Κούζιλου και Δήμου Σιώκη. Αυτοί σήμερα οφείλουν να κάνουν πρώτα και πάνω από όλα νόμιμες και με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογές! Το δίλειμμα είναι  μεγάλο για όλους. “Η απλά κάνουμε εκλογές χωρίς να αγγίζουμε τίποτα άλλο ή βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο” αυτή είναι η χαρακτηριστική φράση που έλεγε κορυφαίο στέλεχος της επιτροπής το οποίο διακρίνεται για την αντικειμενικότητα και την τιμιότητα  του. 

Το φορτίο, και χωρίς να υποτιμάται η συμβολή των υπολοίπων μελών,  είναι βαρύτερο για τους κ.κ. Γιάννη Σερέτη και Γιάννη Χελιώτη διότι “δείγμα” γραφής έχουν δώσει πολλές φορές κατά το παρελθόν και ειδικά όταν με αντικειμενικότητα και παράθεση στοιχείων συνέταξαν με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τους το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του 2006  μαζί με τον Μιχάλη Τραχανή για τις καταγγελίες περί οικονομικών διοικητικών και άλλων  σκάνδαλων, παρατυπίες και ατασθαλίες για τους κ. Τομόπουλο, Γεωργόπουλο και Διαμαντίδη. Ο μόνος που ποτέ δεν έδωσε λόγο είναι ο Νικόλαος Διαμαντίδης! 

Σήμερα, Παρασκευή (και) 13  και αύριο Σάββατο 14 Ιουνίου έχουν την μοναδική ευκαιρία να αποφασίσουν ως που θα φτάσουν. Και οι δυο -το ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη- έχουν  πάνω από όλα ήθος!  Έχουν αποδείξει ότι είναι το ίδιο άξιοι! Δυναμικοί και με συγκροτημένη άποψη.   Έχουν αποδείξει ότι δεν είναι απλώς πετυχημένοι ο κάθε ένας στον τομέα τους αλλά δικαίως θεωρούνται δίκαιοι  για αυτό και σε αυτούς προσφέυγει συνηδειτά η ομογένεια όλων των τάσεων και παρατάξεων όταν θέλει τίμια και καθαρή δουλειά! Δικαίως σε αυτούς προσφεύγουν όλοι γιατί αποτελούν εγγύηση!  Έχουν  διακριθεί για την τόλμη και την αντικειμενικότητα τους και πιστεύεται, από ανθρώπους που τους γνωρίζουν πολύ καλά, πως δύσκολα νερώνουν το κρασί… Δύσκολα υποκεύτπουν σε πιέσεις. Έχουν επιδείξει σύναιση. Νηφαλιότητα. Φρόνηση. Σοβαρότητα.  Δεν έχουν τυχαία την φήμη των αδιάφθορων! 

Κατά το παρελθόν όταν  και όποτε η ομογένεια τους εμπιστεύτηκε σε δύσκολους και χαλαιπούς καιρούς  απέδειξαν ότι δικαίως φέρουν ως τίτλο τιμής  το βαρύ και υψηλό χαρακτηρισμό ΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ! 

Τα ερωτήματα που τους απασχολούν όλες αυτές τις ημέρες είναι πολλά και ήδη το κλίμα αρχίζει και βαραίνει επικίνδυνα. Φορτίζεται άσχημα και ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα επακλουθήσει.

Αρκεί απλά να γίνουν εκλογές; Αρκεί απλά να μην επαναληφθούν όσα έγιναν το 2006 με την αποφασιστική και καθοριστική συμβολή του αρχιτέκτωνα της ανωμαλίας; Αρκεί απλά να γίνει ένας τυπικός έλεγχος των ταμειακώς εντάξει εκλεκτόρων και υποψηφίων; Η μήπως είναι η παρούσα συγκυρία αποτελεί την μεγάλη χρυσή ιστορική ευκαιρία για να αρχίσουν τα πράγματα να μπαίνουν επιτέλους στη θέση τους έστω και αν χρειαστεί να υπάρξουν κόντρες, διαφωνίες. εντάσεις και ρήξεις.

Η μεγαλύτερη ρήξη που καλούνται να προχωρήσουν  στην παρούσα εφορευτική επιτροπή είναι η  μεγάλη ρήξη με το τραγικό και βρόμικο  παρελθόν. Χρειάζεται τόλμη. Ανδρεία. Θάρρος. Δύναμη. Σύναιση. Νηφαλιότητα. Καθάρια σκέψη. Βούληση και θέληση. Και πάνω από όλα ήθος! Αυτό είναι που έχει λείψει παντελώς από τα δρώμενα της υποτιθέμενης οργανωμένης ομογένειας. Η Ελλειψη ήθους είναι που έχει απομακρύνει τους Ομογενείς από κάθε δραστηριότητα.

Εσείς κύριοι Σερέτη, Χελιώτη, Αγγελόπουλε, Κούζιλε και Σιώκη έχετε αποδείξει ότι και τόλμη έχετε και ήθος. Το θέμα είναι στην παρούσα συγκυρία αυτά τα θετικά χαρακτηριστικά που σας έχουν διακρίνει και στην προσωπική σας ζωή να αν χρειαστεί να τα επιβάλλεται με κάθε δυνατή προσπάθεια έστω και αν χριεαστεί να κάνετε θυσίες σε φιλίες και συμπάθειες. Τούτες οι κρίσημες  ώρες είναι που αναδυκείνουν τους αληθινούς  ηγέτες.  Ηγέτης, στη συνήδειση των ομογενών  δεν θα είναι σε καμία περίπτωση όποιος και αν από τους δυο εκλεγεί  εκλεγεί γιατί πολύ απλά  από τέτοιους έχει χορτάσει, βαρυστομαχιάσει και αποβάλει με κάθε τρόπο… Ηγέτες πραγματικοί είναι αυτοί που μπορούν την κρίσμη ώρα να είναι χρήσιμοι για την πατρίδα,  το τόπο, το έθνος τη χώρα και την κοινότητα τους. Δεν θα σας υποδείξουμε το σωστό ή το λάθος, είναι βέβαιο πως βαθιά μέσα το γνωρίζετε πολύ καλά!  Ωστόσο κάποιες περιπτώσεις είναι εξώφθαλμες παραβιάσεις όχι απλά του καταστατικού αλλά των By Laws! Υπάρχεο σοβαρότατο πρόβλημα και το γνωρίζετε πολύ καλά για αυτό και λέγεται ότι κάποιοι από Εσάς  αναζειτείτε τρόπους και παραθυράκια για να μη θίξετε συμφέροντα και (αρωστημένες) καταστάσεις… Τις ξέρετε αυτές τις υποθέσεις πολύ πριν υποβληθούν οι αντίστοιχες ενστάσεις. Τα πράγματα δε είναι πολύ πιο καθαρά σε ορισμένες περιπτώσεις που δνε επιδέχονται καμιά ερμηνεία και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία πλην όσων ρητώς ορίζουν το καταστατικό και τα By Laws θα σημαίνει εκτροπή από την νομιμότητα. Γνωρίζετε πολύ καλά  για περιπτώσεις οφείλετε όχι απλά να  προβληματίζεστε σοβαρά αλλά να αποφανείτε με βάησ τη νομιμότητα και όχι το νομότυπο και το νομιμοφανές.

Δεν γίνεται να έχεις πληρωθεί δις (μια το 2007 και μια το 2008 ) με οποιοδήποτε τρόπο-είτε άμμεσα είτε έμμεσα και εν προκειμένω η όποια εταιρία, και να είσαι αντιπρόσωπος! και ακόμα χειρότερα εκπρόσωπος της εξελεκγκτικής επιτροπής! Άρα και υποψήφιος στις παρούσες εκλογές! Το άρθρο 30 είναι σαφέστατο και ξεκάθαρο! Πολύ καλά έκανε η κ. Τζουμάκα και εργάστηκε και έπρεπε όπως  κάθε εργαζόμενη να πληρωθεί. Ορθώς και ουδέν νομιμότερον αυτού αν και η ομοσπονδία και τα μέλη της απέδειξαν και εδώ ότι έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά και αδικεί αλλά αυτό είναι άλλο θέμα… Να πληρωθεί η κ. Τζουμάκα αλλά δνε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι αντιπρόσωπος!  Ή το χρήμα ή την προσφορά! και τα δυο δε γίνεται γιατί τότε μιλάμε για συνηδειτή απάτη και εξαπάτηση! Είτε μας αρέσει είτε όχι! Το γεγονός ότι εξελέγη από την Γ.Σ. στις 28 Ιανουαρίου επίσης είναι ακόμα χειρότερα διότι σκοπίμως και με δόλο κάποιοι παραπλάνησαν την Γ.Σ. και απέκρυψαν ότι ξ κ. Τζουμάκα είχε ήδη πληρωθεί για τις υπηρεσίες της το 2007 άρα δεν μπορούσε να είναι αντιπρόσωπος κανενός συλλόγου! Αυτά αναφέρονται ρητώς και κατηγορηματικώς στο καταστατικό και στα By Laws! Η παρανομία ωστόσο συνεχίστηκε και το 2008. Προσελήφθει η εταιρία της κατ εντολή του κ.Κατσιματίδη! Δηλαδή τα χρήματα που πήρε η εταιρία της κ. Τζουμάκα δεν πήγαν στην  τέσπη της! Θα φτάσουμε πια να παρανοήσουμε με τις παρανομίες και την προσπάθεια να γίνει το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο!  

Το ίδιο ισχύει  και με το μέγα σκάνδαλο που αφορά στον επικεφαλή του συνδυασμού κ. Ντίνο Ράλλη ο οποίος σκανδαλωδώς βρίσκεται στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο όταν η εταιρία του- η οποία τώρα ανήκει στον γιό του έχει οποιδήποτε οικονομική σχέση με τον οργανισμό- εδώ και χρόνια είναι η εταιρία που παρέχει ασφαλιστκή κάλυψη στην Ομοσπονδία! Δεν είναι λογική αυτή ότι   επειδή  παρανόμησε η προηγούμενη εφορευτική επιτροπή του 2006 ή το απερχόμενο Διοικητικό Συμβιούλιο(καθώς και τα Δ.Σ. που είχαν  προσλάβει τον κ. Ράλλη ως πρόεδρο της επιτροπής παρελάσεως ή ακόμα παλιαότερα που ήταν απλά αντιπρόσωπος ο κ.Ράλλης- πως και εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε την ίδια παρανομία! Αυτά είναι πολύ καθαρά και εξώφθλαμα!  Μια πληγή όταν υπάρχει την κλείνουμε δεν την ξύνουμε για να ματώνει! Τυχόν άλλη ερμηνεία και σε αυτή την περίπτωση είναι επίσης εκτροπή από την νομιμότητα.  

Το θέμα δεν είναι να βρείτε τρόπο να πλύνεται τα χέρια σας ως άλλος πόντιος πιλάτος για να μην βάλλεται το δάκτυλο στην βαθιά χαίνουσα και αιμοραγούσα πληγή αλλά να βρείτε τρόπους ίασης της πληγής.    

Τα όσα έχουν προηγηθεί είναι πολύ σοβαρά. Οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί είναι σοβαρότατες και αρκετές από αυτές σύμφωνα με πληροφορίες μας “μπήκαν στο περιθώρειο προκειμένου να μη τιναχτούν στον αέρα οι εκλογές και έχουμε άλλα”  όπως χαρακτηριστικά με έλεγε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, για να συνεχίσει “επιλέξαμε να κάνουμε απλά εκλογές χωρίς αποκλεισμούς και ότι αποφασίσει η πλειοψηφία” Αρκεί αυτό; Πέρα και πάνω από όλα είναι η νομιμότητα η οποία με τη σειρά της διασφαλίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες. 

Ο Νίκος Γεωργαντζάς δεν  είναι τυχαίο πρόσωπο ούτε και οι καθηγητές Κ. Δροσάτος(μεταδιδακτορικός ερευνητής Βιο-ιατρικής) και Ε. Κατσαμάκας που συντάσσονται μαζί του. Ουδείς εκ των τριών θα διακινδύνευε το επιστημονικό του κύρος, την αξιοπιστία και πάνω από όλα το ήθος τους  για να αποτολμείσουν να σας αναφέρουν όσα ειπώθηκαν στην ακρόαση που είχαν ενώπιον σας  ή πολύ περισσότερο να σας καταθέσουν εγγράφως όχι μόνο ενστάσεις αλλά και τις απόψεις τους για όσα έχουν  προηγηθεί και σχετίζονται άμμεσα με τις επερχόμενες εκλογές. Θα πρέπει να σας προβληματίσει το γεγονός  πως μια ομάδα νέων πανεπιστημιακών -η οποία δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής σας ακολουθείται από μια άλλη ακόμα μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδα πανεπηστιμιακών υωηλού κύρους πάνω από 300-   παρακολουθεί τα  δραματικά δρώμενα στους κόλπους τους ιστορικού οργανισμού και παρεμβαίνει αποφασιστικά όπως ο Ν. Γεωργαντζάς. Μια ομάδα  η οποία πλέον -είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι- διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Έλληνα Πρόεδρο της Βουλής, τον αρμόδια για θέματα υπουργό παιδείας και φυσικά το γραφείο του  Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή όπως αυτό προκύπτει από μια σειρά γεγονότων.    Καταθέτωντας μια τόσο σοβαρή ένσταση κατά της κ. Τζουμάκα  ενυπόγραφα και με τεκμηριώση δεν είναι μια τυχαία απόφαση που ελείφθει ελαφρά τη καρδία και στο πόδι όπως συνηθίζεται εδώ και χρόνια από τους ηγέτες και ηγετίσκους . Είναι υψηλό το ρίσκο και μεγάλη η ευθύνη η οποία αν μη τι άλλο δείχνει αποφασιστικότητα.   Είναι βέβαιο πως ουδείς εκ των καθηγητών έχει προσωπικά με την κ. Τζουμάκα όπως είναι επίσης βέβαιο πως όλοι θέλουν να αμοιφθεί αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εργάστηκε σε επαγγελματική βάση για την Ομοσπονδία και το 2007 και το 2008.

 Αλλά σε καμία περίπτωση  δεν μπορεί και χρήματα να εισπράτει(!) και την εθελόντρια να παριστάνει όταν έχει εισπράξει για τα δυο χρόνια αυτά περισσότερα των 20.000$ μόνο από τα ταμεία της Ομοσπονδίας και ουδείς ξέρει πόσα άλλα φιλοδωρήματα από τον πάντα άξιο μεγαλοεπιχειρηματία και πολυεκατομυριούχο γαλαντόμο Γιάννη Κατσιματίδη ο οποίος πράγματι διακρίνεται για τέτοια φιλοδωρήματα…  Ειδικά όταν  επενδύει στην  προσωπική του προβολή και αυτοπροβολή.  

Τα ίδια και ακόμα σοβαρότερα  στο μέγιστο βαθμό είναι τα όσα αφορούν στον κ. Ντίνο Ράλλη!

Όπως επίσης δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά γεοργαντζά στο άρθρο 8 παράγραφος 5 του καταστατικού για τους έχοντες ποινικό μητρώο… δείγμα και απόδειξη ότι  ουδείς λειτούργησε μονομερώς αλλά με αποκλειστικό γνώμονα το κοινό και υγιές  συμφέρον και  πάνω από όλα την νομιμότητα…  

Αντίστοιχα βαρύναουσας σημασίας είναι οι σοβαρότατες επισημάνσεις που έχει κανει προς την εφορευτική επιτροπή ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Σάββα ο οποίος θέτει το πρόβλημα με βάση το ισχύον καταστατικό που ρητώς ορίζει ότι βασική προϋπόθεση για την διεξαγωγή των εκλογών είναι η ολοκλήρωση του οικονομικού Ελέγχου. Έλεγχος ο οποίος ως γνωστόν και δεν ολοκληρώθηκε και νομικά κωλυματα παρουσιάζει λόγο της συμμετοχής της κ. Τζουμάκας στην συγκεκριμένη επιτροπή καθο ομολογία του ιδίου του προέδρου ο οποίος ανοιχτά έχει καταγγείλει προσπάθεια παραπλάνησης της Γ.Σ. με το αιφνιδιαστικό και παράνομο κείμενο που διένειμαν χάρην εντυπώσεων και εν όψει εκλογών στην 7η Μαϊου 2008. Κείμενο που χαρακτηρίστηκε άκυρο νομικά και στην πράξη  ακυρώθηκε για να αντικατσταθεί με το επίσημο της 31η Μαϊου το οποίο φέρει την υπογραφή και των τριών με το μεγάλο ερώτημα πάντα να εωρείται για το αν και κατά πόσο είναι  νόμιμη ή όχι  συμμετοχή της κ. Τζουμάκα στην εν λόγω επιτροπή αφού πιά  μιλάμε για την γνωστή περίπτωση “Γιάννης πίνει Γιάννης κερνά”…

Όλα αυτά και πολλά άλλα, με τελευταίο γεγονός σε μια σειρά άλλων που έχουν προηγηθεί την κατάθεση ένστασης εις βάρος της υποψηφιότητας Ράλλη βαραίνουν το κλίμα και εντείνουν την  ήδη τεταμένη κατάσταση όπως   η ένσταση κατά του Χ. Βουρνά αλλά  και οι υπόλοιπες ενστάσεις που επίσης έχουν κατατεθεί και αφορούν τον συνδυασμό του Δημήτρη Καλαμαρά. Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα της κατάστασης που θα επακολουθήσει από την Δευτέρα των εκλογών αν δεν αναλογιστείται το έυρος και μέγεθος των ευθυνών που αναλογούν σε κάθε ένα μέλος της αξιοσέβαστης  εφορευτικής επιτροπής (σας).         

Η Δημοκρατία, καιθώς θα γνωρίζετε καθότι απόγονοι του Περικλή,   δεν είναι κενό και χωρίς περιεχόμενο γράμμα. Δημοκρατία χωρίς νομιμότητα  -όχι νομιμοφάνεια ή το  νομότυπο- είναι συγκεκαλυμένη δικτατορία!

Αν δεν θέλετε να συνεχίσετε να διαιωνίζεται το πρόβλημα που άνοιξε το 2006, και να ανοίξουν και άλλες πληγές ακόμα βαθύτερες με νέους διχασμούς  τολμείστε να κάνετε τη μεγάλη ρήξη! Ρήξη  με το παρελθόν κια την παρανομία! Ρήξη ουσιαστική  και προχωρείστε όχι απλά σε εκλογές  κατ επίφαση τίμιες , σωστές και καθαρές αλλά πάνω από όλα εκλογές που θα βασίζονται στην νομιμότητα.

Η νομιμότητα είναι η εγγύηση της Δημοκρατίας. Οι θεσμοί για να διατηρούνται πρέπει πρώτα να είναι θεμελιωμένοι σε γερά θεμέλια. Ο ένας πυλώνας  που θεμελιώνει την Δημοκρατία είναι η νομιμότητα ο άλλος η δικαιοσύνη. Δημοκρατία χωρίς Νομιμότητα και Δικαιοσύνη δνε μπορεί να υπάρξει.

Η γυναίκα του καίσαρος δεν πρέπει να φαίνεται τίμια πρέπει και να είναι! Το “είναι” που πρωτεύει  στην περίπτωση αυτών των εκλογών και όχι το φαίνεσθαι!  Εσείς αποφασίζεται που θα κατατάξετε ευατόν: Στις μετριότητες που θέλουν να τα έχουν καλά με όλους και δεν τολμούν από φόβο ή ωχαδερφισμό ή στις προσωπικότητες που έχουν διακρίση με  υψηλό κύρος και το επιδεικνύουν όταν και όποτε το απαιτήσουν οι περιστάσεις και η ιστορική συγκυρία.  Στο χέρια σας είναι αν θα δικαιώσετε ή θα διαψεύσετε την φήμη των ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ!  Α.Σ.