Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Ελλάς «Ελλήνων ισχυρών». Ελλάς Ελλήνων «σοσιαλφιλελευθέρων δημοκρατών». Ελλάς ουραγών και μιασμάτων. Ελλάς εμπόρων και διαπραγματευτάδων. Ελλάς της… ευλογημένης δήωσης του παπαδαριού. Ελλάς των… πέντε θαλασσών και Ηπείρων. Ελλάς-Ελλάδα, που όποιος μιλά στο όνομά σου, για τα συμφέροντά σου και τις αμέτρητες αξίες σου, χαρακτηρίζεται εθνικιστής και φασίστας, ενώ οι …πατριώτες σε μετέβαλλαν σε στρούγκα και σε στείρα. Σου αφαίρεσαν όλα τα αξιοπρεπή κάλλη σου και σε μετέτρεψαν σε «σοσιαλφιλελεύθερο» κάρο και κουβαλάς, μαζί με τις αμοραλιστικές φιγούρες, και όλη τη σαβούρα της Ελληνικής κοινωνίας.

Αντί του παρόντος σχόλιου θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στο ηρωικό έπος του 1940. Δεν παύουμε να τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών της λευτεριάς, έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί, επιλέξαμε όμως να μείνουμε στα σημερινά δρώμενα που καίνε και αναφερόμενοι στην Ελλάδα τις λέμε:

Αυτή είσαι, Ελλάδα. Έτσι σε βλέπουνε οι Έλληνες των Πέντε Ηπείρων. Λυπούνται, φοβούνται για το  μελλοντικό σου γίγνεσθαι (αν μπορούμε να ομιλούμε για κάτι τέτοιο)και ντρέπονται. Η κομματική σου τράπουλα με φιγούρες, αντί του βαλέ και της ντάμας, απεικονίζουν, πλέον τους έρμους και ανεγκέφαλους σε μεγάλα ποσοστά Πολίτες και μ' αυτή παίζεις, παίζεις και τελειωμό δεν έχεις.

Η ανάλωση σε βάρος της δημόσιας ζωής της Χώρας με κάθε είδους σκάνδαλα, πιστοποιούν όλα τα παραπάνω, καημένη Ελλαδίτσα. Ό, τι κακό και άσχημο, πονηρό και άθλιο υπάρχει, βρίσκεται πλέον στην ημερήσια διάταξη και κανείς δεν ξέρει πού θα μας οδηγήσει.

Η διαφθορά, που απ' αυτή βογκάς και τα «εκλεκτά» τέκνα σου δεν θέλουν να τη δουν ή τη βλέπουν και σιωπούν, βολεύονται και την τροφοδοτούν, ανεβασμένοι σ' ένα αυτοσχέδιο κάρο οι «εκλεκτοί» οδηγοί σου, σ' ένα… σοσιαλφιλελεύθερο κάρο με γιομάτα τα πλευρά του από κρεμασμένες ταμπέλες με συνθήματα όπως, «ισχυρή» Ελλάδα και άλλα φανταστικά και από σαθρή ύλη πράγματα, ενώ στον εσωτερικό χώρο του σφύζει από κοινωνικά απόβλητα και αφόρητη πολιτική δυσοσμία.

Έχεις ανοίξει και μια έγχρωμη ομπρέλα με σκούρα γράμματα που γράφει: «Ελλάς του Θεαθήναι» και έτσι, λοιπόν, βγαίνεις στην αγορά και φωνάζεις, εδώ Ελλάδα…! Αυτή είσαι, δυστυχισμένη, έτσι σε φτιάξανε μακιγιαρισμένη με χρώματα τελευταίας ποιότητας, που καταδεικνύουν αυτό που είσαι: ανίσχυρη, ατλαντοευρώπληκτη και αρμεγογδαρμένη.

Πάνω απ' αυτό το κάρο, που χρησιμοποιείται και σαν προεκλογικό μπαλκόνι και μπορεί να εισβάλει μέσα στα σπίτια μέσω των καναλιών (άλλο σαθρό κατεστημένο κι αυτό) και λέγεται καθεστηκυία τάξη, εσύ, κομματική Ελλάδα του θεαθήναι και της διαφθοράς, αποβλακώνεις τους Πολίτες και με την προπαγάνδα σου, τους προσανατολίζεις πώς να πισσάρουν και να λαδώνουν τις σάπιες καρόροδες, που αντί για άλογα ή γομάρια έχεις ζεμένους Πολίτες όπου και τους παρασύρεις στις ατραπούς που περικλείουν κοινωνική αλλοίωση, οικονομική εξαθλίωση και πολιτιστική περιθωριοποίηση.

Οι μεγαλόστομοι «καπετάνιοι» σου και ανίδεοι οδηγοί, έχουν υποστεί τις επιδρομές διάφορων «σύγχρονων» ιόν, που καταστρέφουν τη νοημοσύνη και αυτομάτως την αντικαθιστά από αθεράπευτο Κρετινισμό. Κι αυτό, Ελλάδα μας, τάχα, εν ονόματι δικών σου… εντολών, εν ονόματι της δημοκρατίας, άλλοτε της τρομοκρατίας, της ευρωπαϊκής ευημερίας και της προόδου, άλλοτε της Αμερικανοποίησης και πότε υπέρ των πολέμων και υπέρ της κατάργησης των αξιών μας, δείχνει αδιάψευστα την ανύπαρκτη πολιτική και στρατηγική λειτουργία σου και ύπαρξη και σε καθιστά έρμαιο της μοίρας σου.

Εκτός των εξωτερικών προβλημάτων, που η ανθελληνική σου προσέγγιση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, τάχα, στο όνομα του πολυπολιτισμού, σταδιακά καθίσταται εφικτός και ο γηγενείς αφελληνισμός -παράγωγο της «Παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης» αγοράς – και παράλληλα η απόκτησή σου ενός μεγάλου σύνθετου τίτλου(που κι αυτόν περιφέρεις με το κάρου σου) σε δείχνει Χώρα ουραγό και απόλυτο εξάρτημα των ΗΠΑ, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Έχεις δημιουργήσει και μια εσωτερική κατάσταση ανεπίτρεπτα απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αστυνομοκρατούμενη και ληστρική για τη δημόσια ζωή τής Χώρας από …σύγχρονους κλέφτες και διεφθαρμένους και άλλων τινών αντικοινωνικών συνδρόμων, ενώ η πλύση εγκεφάλου μέσω των ΜΜΕ έναντι των Πολιτών διαμορφώνουν τις διαστάσεις που μπορούν να σε παρουσιάζουν ως Χώρα αυταρχική, ως Χώρα εμπόρων, που όπως ακούμε, θα πουλήσουν όχι μόνο τα «ξερονήσια» σου αλλά και τις ακτές σου.

Υγεία, Παιδεία, Γεωργία, ανεργία, συνταξιούχοι πείνας, λεηλατημένα ταμεία και φτώχεια, περιβάλλον-κυκλοφοριακό (και είσαι, λένε, ευρωπαϊκή Χώρα, τρομάρα τους)  ρατσισμός, τρομοκράτες και αντιτρομοκράτες, απάνθρωπο ευρωκυνήγι… λαθρομεταναστών, μη αποκατάσταση των παλιννοστούντων και παραγκών σεισμοπλήκτων, πυρόπληκτων…άλλη ιστορία ντροπής κι αυτή… γούρνες, ποτάμια, κατεδαφίσεις σπιτιών και καθιζήσεις δρόμων, αυθαίρετα και βίλες και στο βωμό της διαφθοράς να προσθέσουμε εκβιαστές και διαπλεκόμενους με πρωταγωνιστές παπάδες και πάει λέγοντας. Ένας συνεχής διασυρμός χωρίς προηγούμενο κι ένας αποπροσανατολισμός των Πολιτών από τα καθημερινά του προβλήματα χωρίς αρχή… αλλά θέλουμε να ελπίζουμε σ' ένα γρήγορο τέλος.

Θέλουμε να πιστεύουμε πώς, πέρα από το βαλτωμένο κάρο και τους οδηγούς τού θεαθήναι, για όλα τα προβλήματα, για όλες τις υποθέσεις, για όλο το πολιτικό σύνδρομο, που θυμίζει παλιό γελαδοπάζαρο και προπάντων για τη διαφθορά όπου και όπως αυτή παρουσιάζεται με τους ιστούς της, υπάρχει και η αρμόδια Δικαιοσύνη που θα επιληφθεί των καθηκόντων της και θα τιμωρήσει αυστηρά ό, τι πονηρό κινείται και θέτει σε δύσκολη και ανάρμοστη λειτουργία τη δημόσια ζωή της Χώρας και των Πολιτών της.

 

«Αχ Ελλάδα, Ελλαδούλα, τριανταφυλλιά μ' και ρούσα,

πέρδικα μ' θεών μανούλα, σ' αδειάσανε απ' ούλα.

Και σ' αρμέγουνε τα στήθη και σου στύβουν την καρδιά

σε πουλάνε μύθους κι ήθη και σου πνίγουν τη λαλιά.

Τη φωνή σου δεν ακούω, μήτε νιώθω τους παλμούς

κι ούλα τα κουδούνια κρούω, για να διώξω τους εχθρούς»

(Απόσπασμα από το «Ιστορίες απ' το μαντρί του Μήτρου» -Έβδομο 1999)

 

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Οκτώβριος 25  2008