Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμων Πέρεζ και ο βασιλιάς Αμπντουλλάχ της Σαουδικής Αραβίας, συμμετέχουν απόψε(12.11.2008) στο ίδιο δείπνο που παραθέτει ο γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μούν, στη Νέα Υόρκη.  Πρόκειται για σπάνια εμφάνιση των δύο ηγετών στον ίδιο χώρο.  Ανακοινωθέν του κ. Μπαν χαρακτηρίζει μοναδική και ενθαρρυντική την απόφαση των δύο ηγετών να παρακαθίσουν σε δείπνο μαζί. 

Ο κ. Πέρεζ και ο Σαουδάραβας μονάρχης συμμετέχουν στην διαθρησκευτική διάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Υόρκη με κύριο στόχο την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου.  Ο κ. Μπαν εξέφρασε την ελπίδα ότι Άραβες και Ισραηλινοί ηγέτες θα μπορέσουν να προωθήσουν περαιτέρω κατανόηση μεταξύ των θρησκειών τους μέσω της συμμετοχής τους σ' αυτή τη διάσκεψη, που ήταν πρωτοβουλία του βασιλιά Αμπντουλλάχ. 

Στην διάσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος Μπούς, ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι.

GREEK AMERICAN NEWS AGENCY: Το ερώτημα το δικό μας είναι πως; και από ποιον; θα εκπροσωπηθεί η Ορθόδoξη Εκκλησία σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός; Πάντως η Ορθόδόξη Ρωσική Εκκλησία θα εκπροσωπηθεί…  Την Ελλάδα επισήμως θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης ο οποίος μεταβαίνει για αυτό το λόγο στην Ν.Υ.

Την συνάντηση αυτή έχει συγκαλέσει ο Γεν. Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Κι Μπουν στο πλαίσιο συγκεκριμλενων ψυφισμάτων που αφορούν στην θρησκευτική  και πολιτισμική  ελευθερία των λαών. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ όλες τις σχετικές πληροφορίες καθώς και όλο το υλικό με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, την αντζέντα και το πρόγραμμα όλοκληρης της διάκσεψης.