Πάνδημη είναι η συγκίνηση στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης για τον άδικο χαμό  της Ελληνοκύπριας 30χρονης Παναγιώτας Δημητρίου η οποία τα τελευταία χρόνια σπούδαζε (έκανε το μεταπτυχιακό της) σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Αυτή την ώρα – 18:00 – δεκάδες φίλοι αλλά και απλοί ομογενείς έχουν προσέλθει  στην Αστόρια της ΝΥ για να προσκυνήσουν την σωρό της Παναγιώτας. 

 

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα ο θάνατος της Παναγιώτας Δημητρίου, 30 ετών, την Κυριακή τα ξημερώματα, ύστερα από σύγκρουση αυτοκινήτου με το ταξί στο οποίο επέβαινε. Από την σύγκρουσησκοτώθηκε και η οδηγός του ταξί Bessy Velasquez. Σύμφωνα με πληροφορίες  της αστυνομίας  ο Daryush Omar, 23 ετών, χτύπησε με το αυτοκίνητό του το ταξί στο οποίο επέβαινε η Π.Δ. Πριν το μοιραίο ατύχημα, το ταξί είχε αφήσει τους αλλους δυο επιβαίνοντες, φίλους της νεαρής κοπέλας.

 

Η σύγκρουση έγινε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής(16.11.08) στην γωνία του 34ουης Λεωφόρου στην Αστόρια, επιφέροντας το θάνατο στην Π. Δημητρίου και στην οδηγό του ταξί, την Bessy Velasquez, 41 ετών, από την εταιρεία Myrtle Car Service από το Brooklyn.   δρόμου και 31

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, η οδηγός του ταξί, Β. Velasquez είχε αφήσει το φιλικό ζευγάρι της Παναγιώτας, επιβαίνοντες στο ταξί, σε κάποιο σημείο της Αστόρια, λίγο νωρίτερα και κατευθυνόταν προς το σπίτι της  άτυχης Γιώτας, στην 35η Λεωφόρο. Στους 34 δρόμους το αυτοκίνητό του Daryush Omar χτύπησε το ταξί , με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δυο γυναίκες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η σύγκρουση ήταν σφοδρή, κάνοντας λόγο   "κάτι σαν έκρηξη".

Οι δυο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Mount Sinai στο Queens, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

 

Εκείνο που ωστόσο προκαλεί  αποτροπιασμό και το κοινό αίσθημα-σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας –  είναι το γεγονός ότι λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, σύμφωνα πάντα  και με πληροφορίες της αστυνομίας, ο "Έλληνας"  Ευάγγελος Φωτίου, 42 ετών που βρέθηκε , στον τόπο του ατυχήματος, πήρε τα χρήματα -αδιευκρίνιστο ποσό μέχρι τώρα-  από το ένα από τα δυο θύματα. Ο Φωτίου συνελήφθη από την αστυνομία και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

 Η Π. Δημητρίου, 30 ετών, κυπριακής καταγωγής, ζούσε στην Νέα Υόρκη τα τελευταία 7 χρόνια και εργαζόταν, σύμφωνα με πληροφορίες του φιλικού της περιβάλλοντος, ως ψυχολόγος στο τμήμα των επείγοντων περιστατικών σε νοσοκομείο του Brooklyn, και ολοκλήρωνε επίσης την πτυχιακή της στην παιδική ψυχολογία.

 

Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τα όσα είπε η φίλη της Έφη Δελλημάρκου- δεν έβγαινε πολύ αφού ήθελε να τελειώσει την πτυχιακή της, αλλά το μοιραίο βράδυ του ατυχήματος βρέθηκε σε πάρτυ φίλων.

Η οδηγός του ταξί, Β. Velasquez, ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία Myrtle Car Service 8 χρόνια πριν. Πριν 3 διέκοψε την συνεργασία της με την εν λόγω εταιρεία για μια άλλη εταιρεία, από όπου όμως έφυγε και επέστρεψε στην Myrtle μόλις πριν δυο εβδομάδες. Ήταν από την Ονδούρα, μητέρα δυο κοριτσιών, 17 και 14 ετών.    

 

Ο Omar πριν από 2 χρόνια ήταν ύποπτος σε μια υπόθεση ληστείας και δολοφονίας ενός εργαζομένου. Αν και δεν καταδικάστηκε, η έρευνα συνεχίζεται, σύμφωνα με τα όσα είπαν από το γραφείο του εισαγγελέα την Κυριακή. Ο εκπρόσωπος τύπου του εισαγγελέα  ανέφερε επίσης ότι στις 12 Δεκεμβρίου(08) έχει προγραμματιστεί δίκη για την υπόθεση αυτή.

 

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής στην μνήμη της Παναγιώτας Δημητρίου άνοιξε λογαριασμό, για την ενίσχυση της οικογένειάς της και με ανακοίνωση της καλεί κάθε έναν που αισθάνεται  τι σημαίνει ένα τέτοιο απρόσμενο γεγονός στη ζωή μας να συμβάλλουν και αντί άλλης ενέργειας ή  να βοηθήσουν, τα Checks μπορούν να σταλούν στο  CFA Philanthropic Committee και να σταλούν στον ταμία, Chris Nicolaou στην διεύθυνση 47-60 197th Street, Flushing, New York 11358.  Τα χρήματα θα διατεθούν για να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας. Επίσης οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση μπορεί να δοθεί και στο Antonopoulos Funeral Home, 3808 Ditmars Blvd., Astoria, NY 11105.

 

Σήμερα Τρίτη, αυτή την ώρα  18:00  με 21:00 το βράδυ στην Αστόρια της ΝΥ στο Antonopoulos Funeral Home (3808 Ditmars Blvd., Astoria, NY 11105), θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη της εκλιπούσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ  ΣΤΟΝ  "ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ