Αφιέρωμα στους Πολίτες από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα

Σε αγιορείτικο ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί η εν λόγω πολύμηνη υπόθεση του Βατοπεδίου. Ένας …ποδοσφαιρικός αγώνας που διεξάγεται στα γήπεδα της ΝΔ, του Πασόκ και βεβαίως στα αρπαγμένα γήπεδα μεγάλων εκτάσεων από των… αναμάρτητων αγιορειτών-αγιοληστών ρασοφόρων που ρεζίλεψαν κατά κράτος την ελληνική κοινωνία, εντός και εκτός των συνόρων της.

Οι τρεις (3)«πρωταγωνιστές», ρασοφόροι και πολιτικάντηδες, (υπάρχει και ο τέταρτος, «αόρατος» και ο πιο επικίνδυνος, τα ΜΜΕ, που ο δύστυχος Πολίτης δεν μπορεί να διακρίνει), που μήνες τώρα διεξάγουν τον βρόμικο αγώνα, έχουν επιδοθεί σ' έναν αγώνα ψεύδους, υποκρισίας, αδιαλλαξίας και πολύ περισσότερο επιδίδονται (έχουν την απαιτούμενη πείρα, πολιτικάντηδες και ρασοφόροι), στην απομάκρυνση-απόσβεση του τρομερού και από κάθε άποψη ανήθικου σκανδάλου.

Κατά πως δείχνει ο ρους των εξελίξεων της έρευνας – με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου… ενάντια στο μεγάλο αγιογδύτη Εφραίμ, «πνευματικός» ηγούμενος και «εκπρόσωπος» του Θεού, τρομάρα του, μακάρι να είναι ο μοναδικός… συν η εξεταστική επιτροπή και ό, τι συνεπάγεται, μας θυμίζουν πλειάδα σκανδάλων από κάθε είδους ληστές (χρηματιστήρια, ομόλογα, Σίεμνς, Ζαχόπουλο, «παροπλισμένων» πρώην και σημερινών υπουργών) που κάνανε μεγάλη αισχρή και άθλια κονόμα – γνωστοί ως βολευτές-, που με μια «παραίτηση» ξεπλύνουν τα αμαρτήματά τους, να τα σέρνει ο άμοιρος λαός στην πλάτη του επί μονίμου βάσεως.

Σ' αυτά λοιπόν τα γήπεδα, μπλε, πράσινα και μαύρα, οι προαναφερόμενοι πρωταγωνιστές – λικβινταριστές και σφετεριστές πρώτου μεγέθους, έναντι της εξουσίας που ο λαός τους εμπιστεύθηκε (πολλοί εξ αυτών μέλη της περιβόητης Λέσχης Μπίλντεμπεργκ) φρόντισαν την πώληση των εισιτηρίων να την αναλάβουν τα ΜΜΕ (ορισμένα εξ αυτών δεν είναι παρά «Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης») τα οποία δούλεψαν καλά αυτόν τον καιρό, γεμίζοντας, τα γήπεδα, από έναν «Όχλο» όπως αυτή η πανσπερμική κομπανία επιθυμούσε και με προπαγανδιστική καταισχύνη επέβαλλαν.

Θα μπορούσαμε να ομιλούμε μέχρι τη δευτέρα παρουσία και να βλέπαμε πώς θα περνούσαν στην …κόλαση οι αναμάρτητοι αγιογδύτες και λοιποί πολιτικάντηδες, αλλά επειδή περισσότερο μας ενδιαφέρει ετούτη, η γήινη κόλαση που ζούμε αντάμα με ληστές και εμπόρους, ικανούς να πουλήσουν και τη μάνα τους στο διάολο, λέμε πως ο Πολίτης έχει κάθε λόγο να αμφιβάλει για τα δρώμενα που οδεύουν προς τη… λύση τους και να του θυμίσουμε πως οι καθημερινές, σχεδόν, σφυγμομετρήσεις είναι μια άλλη απατεωνιά με στοιχεία αντιφάσεων, αποβλάκωσης και αποπροσανατολισμού.

Πάει, λένε, το Πασόκ μπροστά αλλά ο καλλίτερος για πρωθυπουργός είναι ο σημερινός. Εδώ η αντίφαση αυτή παίρνει διαστάσεις γέλωτα και με όσα αναφέραμε άξιο απορίας είναι γιατί οι Πολίτες ακόμα δεν τους ανατρέπουν. Μήπως μέσα στο όλο και πυκνότερο χάος βλέπουν καμιά αναδυόμενη ελπίδα, που εμείς δεν βλέπουμε; Ή μήπως πρέπει να θυμίσουμε, τους Πολίτες, ότι η δημόσια περιουσία έχει πουληθεί και το βόλεμα γιοκ. Αν λοιπόν γυροφέρνουν στα παζάρια των εμπόρων και τρέφονται με φρούδες ελπίδες καλά είναι να τις εγκαταλείψουν, να εγκαταλείψουν την αποβλάκωση των ΜΜΕ που σερβίρετε δωρεάν σαν πρωινός πατσιάς και να προσανατολιστούν σε μια άλλη ελπίδα που είναι και αναγκαία και δυνατή και μοναδική:

Ανατροπή! Ανατροπή, Πολίτες, τι περιμένετε; Δεν χορτάσατε ακόμα να παίζεται το ρόλο του θεατή και να κατακλύζεται τα γήπεδα σαν μεσαιωνικός όχλος; Συνειδητοποιείστε, επιτέλους, ότι η μοναδική λύση που θα πατάξει κάθε είδους σκάνδαλο δεν είναι τα κόμματα εξουσίας. Αν είναι δυνατόν! Αυτοί τα δημιούργησαν, είναι δυνατόν να τα εγκαταλείψουν; Η μόνη λύση είμαστ' εμείς. Και δεν πρόκειται μόνο για το Βατοπέδι αλλά και για άλλα ληστρικά ξεπουλήματα της Δημόσιας περιουσίας, που οι Πολίτες αυτής της Χώρας την έχουν χρυσοπληρώσει. Λοιπόν Πολίτες ξυπνάτε. Δεν έχετε άλλες επιλογές. Το μέλλον που θα χτυπήσει κάθε είδους διαφθορά είναι πλέον μονόδρομος: Ανατροπή.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα – Νοέμβριος 30  2008