Την αποκάλυψη του Greek American News Agency για την έκθεση που αφορά στο Σκοπιανό ζήτημα του γνωστού αμερικάνικου ισχυρού think Tank INTERNATIONAL CRΙSIS GROUP,  η οποία ήδη από τις 12 Ιανουαρίου κάνει το γύρο του Ελληνικού διαδικτύου, φέρνει στην Ελληνική βουλή με σχετική επερώτηση που κατεθέσε  ο πετυχημένος και γνωστός για την μαχητικότητα του στα εθνικά ζητήματα  Βουλευτής  Σερρών του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Μπόλαρης.
Μάλιστα στο κείμενο της παρουσίασης της σχετικής  είδησης  για την επερώτηση του Βουλευτή τα τοπικά ΜΜΕ  χρησιμοποιούν εκτενές απόσπασμα-σχεδόν όλο το ρεπορτάζ- από το κείμενο του Greek American News Agency  όπως φαίνεται και στη προσωπική του ιστοσελίδα   O  Βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ γνωστός για την μαχητικότητα όχι μόνο στην Βουλή αλλά και στην τοπική κοινωνία η οποία τον έστειλε  όχι τυχαία   στην Ελληνική Βουλή επιβραβεύοντας τον για το  γνωστό ήθος, την διακριτικότητα, την σεμνότητα αλλά και την  γνήσια πατριωτική (και όχι πατριδοκάπηλη) ευαισθησία του  κ. Μπόλαρης, καταλήγοντας στην επερώτηση του προς τους συναρμόδιους υπουργούς στο Υπουργείο εξωτερικών  ερωτά με νόημα:

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι κ. Υπουργοί

1.    Τελούν σε γνώση της «Έκθεσης» της οργάνωσης "International Crisis Group" σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ και της συνολικά ανθελληνικής θέσης και μεθοδολογίας, η οποία υιοθετείται από την οργάνωση επί του θέματος;

2.    Έχουν αξιολογηθεί τυχόν επιδράσεις της κυκλοφορίας της ως άνω «Έκθεσης»;

3.    Σε ποια μέτρα προτίθενται να προέλθουν προκειμένου η εν λόγω «Έκθεση» να αξιολογηθεί, ενδεχομένως να απαντηθεί και πάντως να μην βλάψει την αξιοπιστία των ελληνικών θέσεων επί του ζητήματος σε κρίσιμα διεθνή φόρα;

intenational_crisis_group_erotisi_bolaris_001a.png Και φυσικά η απάντηση που δεν θα πάρει ποτέ ο ορθώς αγωνιών για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και δη του ζητήματος των Σκοπίων Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Μπόλαρης  που είναι φυσικό και επόμενο να τον ανησυχεί εξού και η σχετική επερώτηση, είναι ότι όχι απλώς το Ελληνικό Υπ. Εξ. και οι σύμβουλοι της κας Υπουργού γνωρίζουν την έκθεση  που αποκάλυψε το Greek Ameerica News Agency, πολύ καλά, όχι μόνο αυτή αλλά και πολλά άλλα από αυτά που σκέπτονται  οι φίλοι Αμερικανοί (της κας Υπουργού), αλλά αυτό που βάζει σε σκέψεις κάθε εχέφρωνα και σκεπτόμενο  Έλληνα  πολίτη είναι ότι πολλοί στο ελληνικό Υπουργείο Εξωφρενικών γνωρίζουν και πολλά από εκείνα που  έρχονται…

Μη ξεχνάμε ότι στις 11 Φεβρουαρίου(09) αρχίζει νέος γύρος (ρουτίνας) συνομιλών εδώ στην ΝΥ την έδρα του ΟΗΕ υπό τον Μάθιου Νίμιτς  ο οποίος σε όλες του τις συνομιλίες αλλά και τις προτάσεις που έχει φέρει στο τραπέζι των συνομιλών πως γίνεται και συμπίμπτουν με αυτές του INTERNATIONAL CRISIS GROUP  όπως επίσης είχαμε αποκαλύψει για την προηγούμενη έκθεση του  ιδίου  αμερικανικού Think Tank  είναι αληθινό ερώτημα στο οποίο κάποτε κάποιος πρέπει να απαντήσει…

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ

Η Ερώτηση του Σερραίου βουλευτή έχει ως εξής:

«Πρώτο θέμα στον δικτυακό τόπο της οργάνωσης "International Crisis Group"(http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm ) ήταν «έκθεση» της οργάνωσης υπό τον τίτλο "Macedonia'sNameBreaking the Deadlock, ήτοι «Το όνομα της Μακεδονίας: Ξεπερνώντας το αδιέξοδο»

 (http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm?id=5862&l=1).

Στην «έκθεση» αυτή «Μακεδονία» αποκαλείται αποκλειστικά η ΠΓΔΜ και «Μακεδόνες» οι πολίτες της, ενώ με τεχνήεντα, αλλά προφανή στον  στοιχειωδώς προϊδεασμένο αναγνώστη τρόπο επιχειρείται συστηματική ανατροπή της ιστορικής, πολιτιστικής και γεωπολιτικής αλήθειας της περιοχής, ώστε να ασκηθεί πίεση στην χώρα μας, προκειμένου α) να υποχωρήσει στο ζήτημα του ονόματος και β) να δεχθεί διεύρυνση της ημερήσιας διάταξης του διαλόγου με τους γείτονες σε ζητήματα όπως η αναγνώριση εθνικότητας και γλώσσας «μακεδονικής». Η μονομέρεια και  η εργαλειακή χρήση της ιστορίας και της γεωπολιτικής της περιοχής βρίσκεται στο απόγειό της στο εν λόγω κείμενο, το οποίο, μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι η ιστορική συνέχεια του ελληνικού λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι μέρος της ελληνικής μυθολογίας.

Η «Έκθεση» αυτή θα ήταν ανάξια σχολιασμού, πολύ λιγότερο μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου αν δεν προερχόταν από την οργάνωση από την οποία προέρχεται. Η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων» αυτοπροσδιορίζεται ως «η παγκοσμίως ηγούμενη ανεξάρτητη και μη μεροληπτική πηγή αναλύσεων και συμβουλών προς κυβερνήσεις και διακυβερνητικά σώματα, όπως ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Παγκόσμια Τράπεζα, σχετικά με την πρόληψη και την επίλυση θανατηφόρων συγκρούσεων». Έχει ετήσιο προϋπολογισμό 16 εκατομμυρίων δολαρίων, απασχολεί παγκοσμίως με πλήρη απασχόληση περί τα  130, επιτυγχάνει ετησίως περί τις 13.000 αναφορές στον διεθνή Τύπο και παράγει τόσο ειδικές όσο και γενικές ετήσιες εκθέσεις επί κρίσεων. Από την σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου (μεταξύ άλλων, ο Γκάρεθ Έβανς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, ο Λόρδος Πάτεν, ο πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ κ. Πίκερινγκ, η Ιταλίδα πρώην Επίτροπος Έμμα Μπονίνο, ο Κόφι Ανάν, ο Τζωρτζ Σόρος κλπ) είναι σαφές ότι η οργάνωση επιδιώκει να διαμορφώνει την διεθνή πολιτική προς συγκεκριμένες και καθόλου ουδέτερες κατευθύνσεις. Προς τούτο «αξιοποιεί» την ανάλυση των διεθνών κρίσεων.

Συνεπώς η από μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών της χώρας μας μελέτη της ως άνω «έκθεσης», ο έλεγχος για την τυχόν επίδρασή της στην διεθνή σκηνή και η ενδεχόμενη διεθνής αντίκρουσή της είναι εκ των καθηκόντων της ελληνικής Κυβέρνησης.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι συναρμόδιοι κ. Υπουργοί

1.    Τελούν σε γνώση της «Έκθεσης» της οργάνωσης "International Crisis Group" σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ και της συνολικά ανθελληνικής θέσης και μεθοδολογίας, η οποία υιοθετείται από την οργάνωση επί του θέματος;

2.    Έχουν αξιολογηθεί τυχόν επιδράσεις της κυκλοφορίας της ως άνω «Έκθεσης»;

3.    Σε ποια μέτρα προτίθενται να προέλθουν προκειμένου η εν λόγω «Έκθεση» να αξιολογηθεί, ενδεχομένως να απαντηθεί και πάντως να μην βλάψει την αξιοπιστία των ελληνικών θέσεων επί του ζητήματος σε κρίσιμα διεθνή φόρα;

 

Σύμφωνα με πηγές μας από το γραφείο του Βουλευτή κ. Μπόλαρη, αν το υπουργείο Εξωτερικών δεν απαντήσει ο Βουλευτής θα επιμένει με επικαιροποιήση της επερώτησης καταθέτωνας την επόμενη φορά επίκαιρη ερώτηση. Κοντός ψαλμός αλληλούια που λένε, η 11η Φεβρουαρίου  ημέρα επανέναρξης των συνομιλιών εδώ στην Νέα Υόρκη, υπό τον Μάθιου Νίμιτς  είναι πολύ κοντά. Μακάρι να έχουμε όλο και περισσότερες τέτοιες φωνές όπως αυτή του κ. Μάρκου Μπόλαρη  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ώστε να μη μονοπωλούν τα εθνικά ζητήματα τα άκρα κάθε πλευράς.

 

Η κατάθεση της επερώτησης αποτελεί ήδη θέμα στα ελληνικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Μ. ΜΠΟΛΑΡΗ