Ομάδα περίπου 30 αγνώστων επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε τρία ελληνικά τουριστικά λεωφορεία που βρίσκονταν σταθμευμένα στο κέντρο της Οχρίδας και περίμεναν τους Έλληνες εκδρομείς να επιστρέψουν από την ξενάγηση.
Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δράστες έγραψαν με σπρέι συνθήματα στα λεωφορεία, όπως «Μακεδονία», «Ενωμένη Μακεδονία» και «Μέγας Αλέξανδρος».
Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες των Ελλήνων εκδρομέων, εκτός από τα συνθήματα, οι δράστες πέταξαν ξύλα και πέτρες σε ένα από τα λεωφορεία, προκαλώντας επιπλέον φθορές. Η Αστυνομία της Οχρίδας διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.
Το περιστατικό καταδίκασε ο δήμαρχος Οχρίδας, που δήλωσε ότι στο όνομα των δημοτών της Οχρίδας, απέστειλε επιστολή τόσο στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια όσο και στο Γραφείο Οικονομικών, Εμπορικών και Προξενικών υποθέσεων της Ελλάδας στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), με την οποία ζητεί συγνώμη για το περιστατικό.
Σημείωση blogger:
Παρόμοιο περιστατικό επίθεσης σε Ελληνικά Λεωφορεία είχε λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2007 στην πόλη Prilep (Περλεπές) χωρίς όμως τότε να έχουμε κάποια αντίδραση από τις τοπικές αρχές ή τον Δήμαρχο του Prilep.

Επίθεση αγνώστων σε ελληνικά τουριστικά λεωφορεία στην Οχρίδα

Η Καθημερινή
Oι δράστες έγραψαν με σπρέι συνθήματα στα λεωφορεία, όπως «Μακεδονία», «Ενωμένη Μακεδονία» και «Μέγας Αλέξανδρος». Ομάδα περίπου 20 – 30 αγνώστων επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε τρία ελληνικά τουριστικά λεωφορεία που βρίσκονταν σταθμευμένα στο

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ ζήτησε από τη FYROM να προστατεύσει τους

SKAI.gr – 
Έντονα καταδίκασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν την Κυριακή έλληνες εκδρομείς από ομάδα περίπου 30 σκοπιανών εθνικιστών, στην Οχρίδα της FYROM. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες προξένησαν

Επίθεση σε Έλληνες στα Σκόπια

Ελεύθερος Τύπος
Στη Φλώρινα μεταφέρθηκαν, με συνοδεία περιπολικού, οι Θεσσαλονικείς εκδρομείς που δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από υπερεθνικιστές Σκοπιανούς στο κέντρο της Οχρίδας στην ΠΓΔΜ. Ομάδα 20 νεαρών της γειτονικής χώρας, έγραψαν με κόκκινη μπογιά,

ΠΓΔΜ: Επίθεση εναντίον Ελλήνων εκδρομέων

Capital.gr
Ομάδα περίπου τριάντα αγνώστων επιτέθηκαν το βράδυ της Κυριακής σε τρία τουριστικά λεωφορεία που βρίσκονταν σταθμευμένα στο κέντρο της Αχρίδας και περίμεναν τους εκδρομείς από τη Βόρεια Ελλάδα να επιστρέψουν από την ξενάγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ