Λίγο πριν η εξάπλωση της νευρικής ανορεξίας αρχίσει να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η βιομηχανία της μόδας αποφασίζει δειλά να αλλάξει ρότα. Με τη Lara Stone και τη Lizzie Miller να πρωτοστατούν στην επανάσταση εναντίον του 0 size, οι γυναίκες ανοίγουν τα ψυγεία τους χωρίς…

Μία ημίγυμνη φωτογράφηση του μοντέλου για παχουλές, Lizzie Miller, στο βρετανικό περιοδικό Glamour, ενοχές και βροντοφωνάζουν «τα πάχη μου, τα κάλλη μου».προκάλεσε θύελλα θετικών -κυρίως- αντιδράσεων. Όχι επειδή το ύψος της είναι 1,80 και τα κιλά της αγγίζουν τα 80, αλλά γιατί το σώμα της παρουσίαζε τις ατέλειες που έχει το κορμί της πλειοψηφίας των γυναικών. Γιατί, κακά τα ψέματα, λίγες από εμάς… είναι τυχερές και έχουν κάποιον να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες τους και να τις κάνει να δείχνουν καλύτερες κι από τη Gisele Bundchen.

Το μοντέλο εμφανίστηκε με πλαδαρή κοιλιά και ραγάδες στη μέση που φανερώνουν την αυξομείωση του βάρους της. Σύμφωνα με την ίδια «ο κόσμος διψάει να δει φωτογραφίες φυσιολογικών γυναικών» και έχει δίκιο, αλλά μήπως -για αρχή- να μην το παρατραβούσαμε τόσο πολύ; Γιατί, όπως και να το κάνεις, όταν έχεις συνηθίσει να βλέπεις μοντέλα που το πόδι τους είναι όσο το μπράτσο σου και η κοιλιά τους έχει κολλήσει στην πλάτη, είναι λίγο αντιαισθητικό να πηγαίνεις κατευθείαν στο άλλο άκρο, λες και δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση, και να βλέπεις την κοιλιά μιας γυναίκας να κρέμεται. Σίγουρα υπάρχουν και πιο light καταστάσεις που θα μας το περάσουν το μήνυμα. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που φωτογραφίες τραβηγμένες από paparazzi μας έχουν αποκαλύψει ατέλειες σε κορμιά μοντέλων που ούτε φανταζόμασταν ότι θα είχαν έστω και ένα ψεγάδι.

Όπως και να ‘χει, ο αντρικός πληθυσμός δείχνει να πανηγυρίζει. Αν μη τι άλλο, είμαστε σε καλό δρόμο, λένε στα γκάλλοπ. Οι εφηβικές εικόνες των γυναικείων κοριτσιών, με ανύπαρκτες ή ασχημάτιστες καμπύλες, στήθος μικρότερο από το δικό τους και οπίσθια στενότερα από τα δικά τους, τους έχει φέρει στα όρια της παράκρουσης. Δεν είπαμε βέβαια να ακολουθήσουμε το αναγεννησιακό ή αρχαιοελληνικό μοντέλο της …χοντρομπαλούς (αν και η Αφροδίτη της Μήλου παραμένει καλλονή με τις καμπύλες της), αλλά δε γίνεται ρε παιδί μου να ακυρώνουμε μια Monica Bellucci επειδή τολμά να επιμένει στο κλασσικό γυναικείο σχήμα του σωματότυπου – κιθάρας.

Αυτή είναι γυναίκα. Οι άλλες είναι κάτι ανάμεσα σε αγοράκι και λολίτα. Και το πράγμα έχει χειροτερέψει ακόμα και στις τελευταίες δεκαετίες. Ακόμα και η Naomi πλέον ή η Cindy Crawford από την προηγούμενη γενιά των super models θεωρούνται “γεμάτες” σε σχέση με την ανορεξική Tanya D- ήμαρτον!!!Στην προκειμένη περίπτωση, πιο υγιές παράδειγμα αποτελεί το μοντέλο Lara Stone με τις τέλειες αναλογίες, η οποία θεωρείται ότι έχει καμπύλες! Ε, βέβαια, όταν όλες οι υπόλοιπες είναι αποστεωμένες και τα μεγέθη που φορούν δεν ξεπερνούν το 2, μία γυναίκα που φοράει Νο 4 θεωρείται παχιά. Όταν όμως ορισμένοι οίκοι αντιλήφθηκαν ότι τα μοντέλα κάτω των 50 κιλών δεν αναδείκνυαν τα ρούχα τους, άρχισαν να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για πιο… τσουπωτά κορίτσια.

Η Lara δείχνει πιο υγιής και πιο sexy από όλα τα υπόλοιπα μοντέλα κι αυτό οφείλεται στο σωματότυπό της. Τώρα, λοιπόν, που έρχεται το καλοκαίρι ίσως έχει έρθει και η εποχή εμείς οι γυναίκες να συμφιλιωθούμε με το σώμα μας και να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε για κάθε του ατέλεια. Χαλάρωση, ραγάδες, κυτταρίτιδα είναι λέξεις οι οποίες πρέπει να σταματήσουν να μας τρομάζουν. Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο, όλες ίδιες είμαστε. Στο κάτω κάτω, ποιος είπε ότι μια γυναίκα δε μπορεί να είναι κομψή με λίγα κιλά παραπάνω; Αν μη τι άλλο, οι άντρες δε δείχνουν να έχουν παράπονο…

blogotsarka