Μία νέα αμερικάνικη κινηματογραφική ταινία από χριστιανό παραγωγό, με θέμα τον παιδικό καρκίνο και την πίστη στον Θεό, παρουσιάστηκε αυτήν την Παρασκευή στους κινηματογράφους των ΗΠΑ.

 Η ταινία ονομάζεται «Letters to God», («Γράμματα στον Θεό»).

 Το ‘Letters to God’, φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη της προσευχής και πώς η πίστη ενός αγοριού που έχει καρκίνο, φέρνει αλλαγές ζωές των γειτόνων του.

 Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία, η ταινία έχει ως πρωταγωνιστή τον Tanner McGuire στον ρόλο του Tyler Doherty, ενός 8χρονου αγοριού κτυπημένου από καρκίνο, που γράφει επιστολές προς τον Θεό κάθε μέρα, οι οποίες φτάνουν στα χέρια ενός ταχυδρόμου που αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα. 

Το cast αποτελείται από τους: Robyn Lively (‘Saving Grace’) ως μητέρα του Tyler, Jeffrey S. Johnson (‘CSI’), ως ο ταχυδρόμος και ως γείτονας, Ralph Waite από τους ‘The Waltons’, που έχασε και ο ίδιος ένα παιδί από καρκίνο.

 

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω

“Τον καθένα από εμάς τον έχει αγγίξει το θέμα του καρκίνου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Νίξον, ένας από τους παραγωγούς των δημοφιλών χριστιανικών ταινιών στις ΗΠΑ, ‘Facing the Giants’ and ‘Fireproof’ (στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν σε DVD ως ‘Αναμέτρηση Γιγάντων’ και ‘Απόδειξη Αγάπης’).

 «Αλλά η πραγματική ιστορία είναι ότι αυτά τα μικρά γράμματα ήταν πραγματικά προσευχές, και αυτό είναι πραγματικά που θα ήθελα οι άνθρωποι να πάρουν μαζί τους φεύγοντας από τις αίθουσες … ότι μπορείτε να έχετε μια επαφή με το Θεό και μπορεί να είναι τόσο απλό όσο όπως σα να Του γράφεις ένα γράμμα. “

 Όπως και οι ταινίες ‘Fireproof’ και ‘Facing the Giants’, η προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων δολαρίων ταινία στοχεύει στο χριστιανικό ακροατήριο.

letters-to-godcropped“Δεν μας ενδιαφέρει να φτιάχνουμε ταινίες, μας ενδιαφέρει να αγγίξουμε καρδιές με τις ταινίες που θα έχουν μια αξία λυτρωτική, που θα υπενθυμίζουν το ευαγγέλιο», είπε ο Νίξον. «Δεν θέλουμε να κάνουμε κατήχηση σε κανέναν, θέλουμε απλώς να πούμε απλές ιστορίες για τους χριστιανούς και πώς περνούν τις αντιξοότητες.”

 Στο ‘Letters to God’ υπάρχουν και ιστορίες επιζόντων από καρκίνο, ενώ η ταινία προσπαθεί με extra υλικό, να βοηθήσει τις εκκλησίες να συμβουλεύσουν τους ανθρώπους για το πως θα αντιμετωπίσουν μια διάγνωση καρκίνου.

 “Όταν τους ανθρώπους ‘τους παίρνει από κάτω’, όταν ακούν τη λέξη καρκίνος και ακούν ότι έχουν προσβληθεί, συνήθως επισκέπτονται μια εκκλησία», είπε ο Νίξον. “Έτσι θέλουμε να έχουμε έτοιμο το υλικό αυτό για τις εκκλησίες και τους πάστορες για να το χρησιμοποιήσουν”.

  

 

Η ιστοσελίδα της ταινίας: http://www.letterstogodthemovie.com/