Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 50-χρόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας,  το Γραφείο Κυπριακού Οργανισμού Νέας Υόρκης και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αμερικής (AIA) διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, 6:30 μ.μ.  στο Times Center της εφημερίδας New York Times, αρχαιολογική διάλεξη με θέμα “From Cyprus with Love: Tales of Romance on Aphrodite’s island”. Η διάλεξη έγινε από την γνωστή αρχαιολόγο και καθηγήτρια Joan Breton Connelly, η οποία έκανε μία διαχρονική περιήγηση από την μυθολογία μέχρι την σύγχρονη ιστορία, παρουσιάζοντας ιστορίες αγάπης που εξελίχθηκαν στο νησί, όπως της Αφροδίτης και του Αδωνη, του Αντώνιου και Κλεοπάτρας και, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου και της Βερεγγάριας. Επίσης,  αναφέρθηκε στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου και τους μύθους που σχετίζονται με την λατρεία της Αφροδίτης στο νησί.

Άλλοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Τασούλα Μαναρίδη, Υπεύθυνη του Γραφείου ΚΟΤ Νέας Υόρκης και ο κος Peter Herdrich, Chief Executive Officer, του Αρχαιολογικoύ Ινστιτούτου Αμερικής.

Το χορευτικό του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Κύπρο.

Μετά την διάλεξη ακολούθησε cocktail reception.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 350 άτομα,  μεταξύ των οποίων ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου κος Στέφανος Στεφάνου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης, ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Washington κος Παύλος Αναστασιάδης, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου κα Κούλα Σοφιανού, μέλη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής, επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού, δημοσιογράφοι και ομογενειακοί παράγοντες.