Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Τούτες τις  ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, ευρισκόμενοι καθοδόν οι τρείς Ιεράρχες της Πατριαρχικής Εξαρχείας και πριν ακόμα ανοίξει για τα καλά το μεγάλο κεφάλαιο των αποκαλύψεων-με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα- αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση που ήδη συγκλονίζει την Ελληνό-Ορθόδοξη Κοινότητα στις ΗΠΑ  και δικαιολογημένα  κρατά  σε αγωνία και εγρήγορση ολόκληρη την Ιεραρχία του Οικουμενικού  Πατριαρχείου ως προς τις ραγδαίες εξελίξεις   του σκανδάλου Παϊσίου,  για ακόμα μια φορά θα θέλαμε να τονίσουμε και να σας ενημερώσουμε ότι τα όσα   έχουμε αποκαλύψει  είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που έρχονται! Όλα όσα αποκαλύψαμε και επέφεραν ως αποτέλεσμα –κάτι που είχαμε γράψει εξ αρχής όταν ανοίγαμε στις 28 Οκτωβρίου τον σκοτεινό φάκελο με το σκάνδαλο Παϊσίου- την αποστολή Πατριαρχικής Εξαρχίας όταν άλλοι περί άλλων έγραφαν (…) είναι απλά οι τίτλοι τέλους σε μια εποχή 40 ετών με πρωταγωνιστή τον κ. Παϊσιο! Μια εποχή που σκιαγραφούμε μέσα από τις συγκλονιστικές  μαρτυρίες, και τις συνεντεύξεις «καταθέσεις ψυχής»  που σχεδόν καθημερινά καταγράφουμε, γεμάτη μυστήριο! Απειλές! Εκβιασμούς! Σκοτεινές υποθέσεις με χρήματα που έκαναν φτερά από τα παγκάρια προς άγνωστες κατευθύνσεις με τελικό προορισμό την Φλόριδα… Ξυλοδαρμούς, όπως θα δούμε, στην συνέχεια..  Ομαδικά όργια στον 3ο όροφο επί της Λεωφόρου Ditmars και 43 street στην Αστόρια της ΝΥ αλλά  και σε άλλα μέρη που άρεσε στον κ. Παϊσιο να πηγαίνει με όσους «συνευρισκόταν» και εν συνεχεία θα αποκαλυφθούν… Εξαναγκασμούς σε ομαδικό sex! Σεξουαλικής κακοποίησης ανήμπορων ανήλικων κοριτσιών! Εκμετάλλευσης ολόκληρων οικογενειών. Μια εποχή οικονομικής αφαίμαξης της πίστης των ανυποψίαστων ομογενών πρώτης γενιάς  που έρχονταν στην Αμερική, κυνηγώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή έχοντας στις βαλίτσες τους εικονίσματα της Παναγιάς ως οικογενειακά κειμήλια, ζέση και πίστη στον Θεό ότι θα βοηθήσει να ξανά στηθεί το νέο σπιτικό σε τούτη την νέα γη που τους οδηγούσε η φτώχεια και η ανέχεια της μεταπολεμικής και μετεμφυλιακής  Ελλάδας. Τα όσα καταγράφουν οι συνεργάτες μας καθημερινά από  όλη την Αμερική αλλά και από την Ελλάδα, αν και εφόσον αληθεύουν όπως κατ’ επανάληψη έχουμε γράψει, γιατί μέχρι αποδείξεως τους με ενυπόγραφες μαρτυρίες και καταγγελίες ενώπιον της Πατριαρχικής Εξαρχίας και προς τις Αμερικανικές αρχές, αποτελούν απλά αποχρώσεις, ενδείξεις ενός πράγματι μεγάλου σκανδάλου. Ενός σκανδάλου που όμοιο του δεν έχει ξανά βιώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο!

Όλα αυτά που αποκαλύψαμε με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα-τακτική που μας διαφοροποιεί κατά πολύ ριζικά από ότι άλλο κινείται στο χώρο των ομογενειακών ΜΜΕ ειδικά στις ΗΠΑ-  είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου! Έρχεται όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει ένας Αρμαγεδώνας αποκαλύψεων! 

Αποκαλύψεις και μαρτυρίες συγκλονιστικές  που  καθηλώνουν και θα φέρουν σε αφάνταστα δύσκολη θέση όχι μόνον την Πατριαρχική Εξαρχία, το δύσκολο και τιτάνιο  έργο της οποίας ξεκινά τα προσεχή 24ωρα, και την  Ιεραρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά κυρίως  τον ίδιο τον κ. Βαρθολομαίο ακριβώς γιατί ουδέποτε όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε εντός της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου θα μπορούσε να του περάσει από το μυαλό ότι «αυτός ο σεβάσμιος άνθρωπος θα μπορούσε να εμπλέκεται σε τέτοια πράγματα…»

Τα όσα θα ακούσει η τριμελής Πατριαρχική Εξαρχία από τις καταθέσεις και τις συγκλονιστικές μαρτυρίες για το σκάνδαλο Παϊσίου  αποτελούν αιτία, με βάση πάντα τους Ιερούς Κανόνες, όχι απλά την απομάκρυνση του με το να θέσει αυτόν σε αργία, κατατάσσοντάς τον στους εφησυχάζοντες Αρχιερείς(θα εξηγήσουμε τι σημαίνει ο όρος  εφησυχάζων), αλλά  απαιτούν και επιβάλουν την καθαίρεση και παραπομπή του στην  δικαιοσύνη. Εξέλιξη που εκ των πραγμάτων θα έρθει από τα γεγονότα, τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις ενώπιον της Πατριαρχικής Εξαρχίας.

Αν θέλει το Πατριαρχείο να μη θεωρηθεί υπεύθυνο για την συγκάλυψη ενός τεράστιου, όχι μόνον ηθικού και SEXουαλικού, διοικητικού και οικονομικού σκανδάλου, όπως ορθώς  σημείωσε Ιεράρχης κατά την συνεδρίασης της Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου,  οφείλει και πρέπει  όχι μόνον  να ακολουθήσει την οδό της αληθείας αλλά και της δικαιοσύνης με τις ανάλογες επιβεβλημένες εκ μέρους του πρωτοβουλίες και ενέργειες.

Το πρώτο βήμα έγινε, με την αποστολή της Πατριαρχικής εξαρχίας, ορθώς και σοφά έγινε. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Οφείλουν και πρέπει  να ληφθούν και άλλα μέτρα από την πρώτη στιγμή που θα εγκατασταθούν οι τρεις της πατριαρχικής εξαρχίας.

Η Πατριαρχική Εξαρχία

Το βέβαιο είναι ότι, όπως επισημάναμε εξ αρχής, ότι τα Πρόσωπα δεν επελέγησαν τυχαία από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Και μόνον αυτή η σύνθεση της επιλογής αυτών των τριών  συγκεκριμένων Ιεραρχών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αν και εφόσον προχωρήσουν ως το τέλος χωρίς παρεμπόδιση και παρακώλυση του έργου τους ακόμα και από εξωθεσμικούς παράγοντες που θα επιστρατευθούν και ξέρουμε τι λέμε έχοντας υπόψη  μας συγκεκριμένα σχέδια…

Και οι τρείς Ιεράρχες που αποτελούν την Πατριαρχική Εξαρχία είναι άμεμπτου ήθους και υψηλού εγνωσμένου κύρους. Διακρίνονται και οι τρεις όχι μόνον για τις ικανότητες και την αναγνώριση τους αλλά και για την σύνεση και την ευρυμάθεια τους. Το ήθος και την τιμιότητα τους. Την εκκλησιαστική τάξη και ευνομία που τους έχει διακρίνει στις θέσεις όπου έχουν θητεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Την πίστη και την προσήλωση τους. Το έργο και τα αποτελέσματα όσων δράσεων κατά καιρούς έχουν αναλάβει στον τομέα του ο κάθε ένας. Οι ξεχωριστές ικανότητες που διαθέτουν ο κάθε ένας κεχωρισμένα και όλοι μαζί συνθέτουν ένα σύνολο ικανοτήτων απαραίτητο για την διαλεύκανση αυτής της όχι μόνον θλιβερής αλλά και πολύ σκοτεινής επικίνδυνης υπόθεσης. Δεν αρκούν όμως μόνον αυτά ως «όπλα» στην φαρέτρα τους για να προχωρήσουν πέρα από την θέληση και προσωπική τους βούληση. Χρειάζεται, πέρα και πάνω από όλα, διάκριση για να μπορούν να ξεχωρίσουν την αλήθεια από τους κατευθυνόμενους που αυτόκλητα θα εμφανισθούν. Η διάκριση, σε συνδυασμό με τις πολυποίκιλες ικανότητες  τους, θα μπορούσαμε να πούμε με βάση και την πείρα που ο κάθε ένας ξεχωριστά διαθέτει προϊόν των  γνώσεων  και της ευρυμάθειας τους μας δίδουν την ελπίδα ότι θα προχωρήσουν έχοντας όλοι μαζί ως σύνολο ψήγματα Σοφίας Θεού. Ξέρουν και οι τρεις ιεράρχες ότι από το πόρισμα τους κρίνονται πολλά. Πάρα πολλά… Διότι ως γνωστών πια  η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονής της  Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και τα Μετόχια της αποτελούν πλέον από τον Απρίλιο του 1998 έδαφος και κανονική Επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ήδη έχει σχηματισθεί ένας πρώτος φάκελος με αποδεικτικό υλικό που έχει φτάσει στο Πατριαρχείο –και από εμάς –  το οποίο είναι αρκετό για να ξεκινήσουν το δύσκολο και τιτάνιο έργο τους.

Επειδή, διάβασα με προσοχή και το χθεσινό  (05 11 2010) άρθρο του κυρίου Θεόδωρου  Καλμούκου στον ΕΚ(καθώς και όλα τα προηγούμενα για αυτό και τα έχουμε καταχωρίσει για λόγους δεοντολογίας όλα ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις κρίσεις τα σχόλια και  πολλές φορές γεμάτα εμπάθεια προς το Πρόσωπο του Πατριάρχη κείμενα του) το οποίο  απευθύνεται και προς  στην  Πατριαρχική Εξαρχία που θα εγκατασταθεί στην ΝΥ,  ως να ήταν διοικητικό  όργανο θα ήθελα να τονισθεί ότι α)  η Πατριαρχική Εξαρχία δεν έρχεται να ασκήσει διοίκηση για να αλλάξει κλειδαριές ή να προβεί σε άλλες ενέργειες και ανάληψη πρωτοβουλιών που αφενός αυτοαναιρούν την απόφαση της Ι.Π Συνόδου ότι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Δεκέμβριο και αφετέρου,   παραπέμπουν σε διορισμένο διοικητικό όργανο με  πολλά άλλα  που προτείνονται ως μέτρα

Β)  Η Πατριαρχική Εξαρχία έρχεται με Ευχή και Ευλογία Σεπτή Εντολή της Μητρός Εκκλησίας και προσωπική  εντολή του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με σαφές και ξακάθαρο δικαιοδοτικό έργο να διεξάγει κατά αρχήν  ανακρίσεις και εν συνεχεία αν και εφόσον αυτό καταστεί εφικτό εντός του χρονικού πλαισίου που έχει προκαθορισθεί  –που δεν θα καταστεί – να κάνει και οικονομικό έλεγχο.

Αν και ο οικονομικός έλεγχος είναι έργο πεπειραμένων ανθρώπων με βαθιά γνώση σε οικονομικά και εν πάση  περιπτώσει δεν είναι έργο Ιεραρχών αλλά ορκωτών λογιστών(CPA) της Πολιτείας της Νέας Υόρκης μιας και η Αγία Ειρήνη δεν παύει να είναι εταιρία και ίδρυμα με χαρακτηριστικά κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ελέγχεται και από τις Αμερικανικές αρχές στις οποίες υπάγεται…

Επιβάλλονται μέτρα που θα διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και την μυστικότητα των καταθέσεων.

Τα όσα θα κατατεθούν ενώπιον πρώτα από όλα Θεού, και εν συνεχεία της Πατριαρχικής Εξαρχίας, αλλά και τα όσα εν συνεχεία θα αποκαλυφθούν δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο ελιγμών ή υπόνοια συγκάλυψης «για να μη προκληθεί ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο και ζημιά  στην Ορθόδοξη  Εκκλησία»  όπως δυστυχώς κάποιος εξ των Αρχιερέων της Ι.Π.Συνόδου ουσιαστικά ήλεγξε τον Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο, διότι «έκανε ανυπακοή στον γέροντα του και δημιούργησε όλο αυτό τον θόρυβο…»  Δηλαδή έπρεπε να σιωπίσει ένεκεν της υπακοής και να συγκαλύπτει όλα αυτά τα οικονομικά διοικητικά σκάνδαλα, τις νομοκανονικές και εκκλησιολογικές  αταξίες για να κάνει υπακοή στον γέροντα του για  να μην προκληθεί ένα τέτοιο σκάνδαλο όμοιο του οποίου ουδέποτε έχει αντιμετωπίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε επαρχία και χώρο πνευματικής δικαιοδοσίας του!

Σκάνδαλο ανάλογο ίσως και μεγαλύτερο-και ξέρουμε τι σας λέμε- με εκείνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για αυτό οφείλουν και επιβάλλεται, για την διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας των ανακρίσεων, -απευθυνόμενοι με τον προσήκοντα σεβασμό που οφείλουμε προς το Πρόσωπό τους, το Επισκοπικό τους Αξίωμα εις Τύπον και Εικόνα Χριστού-, παράλληλα με τις εντολές και τις κατευθύνσεις που έχουν λάβει από την Μητέρα Εκκλησία να ληφθούν από την πρώτη στιγμή καταστάσεως και εγκαταστάσεως της Πατριαρχικής Εξαρχίας  μια σειρά μέτρα που θα διασφαλίζουν:

  1. Την μυστικότητα και το απόρρητο των καταθέσεων όλων των μαρτύρων και των εκουσίως ή κατόπιν προσκλήσεως προσελθόντων.  Ήδη πηγή μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μας τόνισε, για να το αναφέρουμε πως όλοι όσοι καταθέσουν τα ονόματα τους θα κρατηθούν απόρρητα!

  2. Οφείλει και πρέπει να διασφαλιστεί πρώτα και πέρα από όλα η ασφάλεια των ατόμων που θα πάνε να καταθέσουν διότι όπως θα δούμε σε επόμενο ρεπορτάζ, έχει κινηθεί  από άτομα του στενού –και του συγγενικού- περιβάλλοντος του κ. Παϊσίου -ο οποίος παρά την εντολή του Πατριαρχείου να μείνει μακράν της μονής εξακολουθεί και τηλεφωνεί και να δίδει εντολές, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ-   ένας μηχανισμός   εκβιασμών,  ύβρεων αλλά κυρίως απειλών ακόμα και κατά της ζωής ανθρώπων! 

  3. Για αυτό, προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς όσοι θα πάνε να καταθέσουν και για να μην γίνουν στόχος  ύβρεων, απειλών, και διαταραχής της οικογενειακής τους γαλήνης με συνεχείς τηλεφωνικές ενοχλήσεις από δήθεν πιστούς του Παϊσίου,  σκόπιμο και επιβεβλημένο είναι οι ακροάσεις και οι καταθέσεις που θα λαμβάνονται από μάρτυρες που θέλουν να καταθέσουν-και είναι ήδη αρκετοί- να γίνουν  σε μέρος μακράν της Αγίας Ειρήνης και φυσικά μακράν της Ιεράς Μονής (τόπο τέλεσης σοβαρότατων αξιόποινων βαρύτατων αδικημάτων, σύμφωνα με τις ενυπόγραφες  καταγγελίες). Ενέργεια άκρως επιβεβλημένη  για  λόγους που δεν χρειάζονται περισσότερη ανάλυση και εξήγηση.

  4. Εννοείται ότι μια τέτοια διαδικασία απαιτεί να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα (τεχνικά και άλλα) μέτρα κατά την διαδικασία της λήψης των καταθέσεων  των μαρτύρων και των καταγγελλόντων που δεν αφήνουν κανένα απολύτως  ψεγάδι για το αδιαμφισβήτητο της διαδικασίας…

  5. Επιβάλλεται ως κίνηση  ουσιαστικής  σημασίας για την έκβαση της διαδικασίας,  διότι αρκετοί εξ αυτών εμπλέκονται ήδη σε ενέργειες που πρέπει να ελεγχθούν  για την νομιμότητα τους, η αλλαγή  επιτρόπων και ενοριακού συμβουλίου ειδικά στην Αγία Ειρήνη. Και διορισμού προσωρινού ενοριακού συμβουλίου και επιτρόπων!

  6. Επιβάλλεται άπαξ δια παντός η οριστική απομάκρυνση εκ της Ιεράς Μονής συγκεκριμένων ατόμων που με εντολή του κ. Παϊσίου φρουρούν 24ωρες το 24ωρο  την νεαρή μοναχή Χριστονύμφη!  Ειδικά της κυρίας Ειρήνης Κ. (από το NJ), η οποία συνοδεύει διαρκώς με εντολή Παϊσίου την νεαρή μοναχή Χριστονύμφη ουσιαστικά για να την κρατά σε απόσταση από άτομα που θα μπορούσε να επικοινωνήσει ακόμα και από τον πατέρα ή την μητέρα της και κυρίως για να της υπενθυμίζει την παρουσία Παϊσίου, τον οποίο φοβάται η νεαρή μοναχή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας και μαρτυρίες που ήδη έχει στα χέρια του το Πατριαρχείο πολλές φορές την έχει απειλήσει για αυτό και την περιφρουρεί νύχτα μέρα και με μπράβους για  να μην  σπάσει την σιωπή της και πει όσα φοβούνται η ίδια η κυρία Ειρήνη Κ.  και ο κύριος Παϊσιος ακριβώς γιατί δεν θέλουν  να δουν το φως της αλήθειας. Όσο για τα υπόλοιπα ονόματα των  «εθελοντών», όπως αυτοχαρακτηρίζονται, με χαρακτηριστικά μπράβων,  εφόσον μας ζητηθούν θα δοθούν στην Πατριαρχική Εξαρχία προς γνώση και λήψη μέτρων. Ήδη έχει ετοιμασθεί σχετική επιστολή προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί του συγκεκριμένου  θέματος. 

    Το βασικότερο όλων των προαναφερθέντων, ως επιβεβλημένα μέτρα διασφάλισης του αδιάβλητου της διαδικασίας, είναι, πριν και κατά την διάρκεια της λήψης των καταθέσεων, όλοι όσοι προσέλθουν -και κυρίως άτομα της Μονής, με πρώτη την νεαρή μοναχή Χρυστονύμφη, καθώς και άλλα άτομα- να αισθανθούν απόλυτη ασφάλεια και ψυχολογική υποστήριξη με την ρητή διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύουν πλέον από κανέναν. Ότι ανήκαν και εξακολουθούν να ανήκουν (πλέον) στην απόλυτη πνευματική και διοικητική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εντολοδόχοι του οποίου είναι η Πατριαρχική Εξαρχία και ο πρόεδρος της Ι. Μονής, Μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος, την θητεία του οποίου ομόφωνα και εν συνόδω ανανέωσε η Ιερά Πατριαρχική Σύνοδος κατά τις συνεδριάσεις της από τις 2 μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου 2010 στο Φανάρι. Ότι οφείλουν πλέον να κατανοήσουν όλοι όσοι έχουν κάθε λόγο να φοβούνται πως ουδείς πλέον μπορεί να τους απειλήσει. Ουδείς πλην των αρμοδίων (Πατριαρχική Εξαρχία και Μητροπολίτης Ικονίου) μπορεί να δίδει εντολές ή να κάνει οποιεσδήποτε άλλες υποδείξεις προς άτομα της Μονής (μοναχούς και μοναχές, εκκλησιαστικό συμβούλιο, εργαζόμενους, επιτρόπους, κτλ).  

    Η Πατριαρχική Εξαρχία οφείλει, πρέπει και υποχρεούται, προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή την σκοτεινή και θολή υπόθεση, να μη διστάσει να προβεί ακόμα και σε κατά αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων και καταγγελλόντων, ώστε να διασφαλιστεί (α) το αδιάβλητο της διαδικασίας και (β) η εγκυρότητα του πορίσματος που θα καταθέσουν προς την Αγία και Ιερά Πατριαρχική Σύνοδο.     

    Οφείλει, υποχρεούται, επιβάλλεται και πρέπει, με βάση τις ρητές εντολές που έλαβε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η τριμελής Πατριαρχική Εξαρχία να περιβάλει πρωτίστως και κυρίως με την φροντίδα που απαιτεί η λεπτότητα και η σοβαρότητα της υπόθεσης που θα εξετάσουν, ως μάρτυρες και καταγγέλλοντες, άτομα, τα οποία δυστυχώς δια μακρόν ζούσαν και εξακολουθούν να ζουν υπό το κράτος φόβου, πιέσεων, απειλών, τρομοκρατίας και εκφοβισμών -σύμφωνα με έγγραφες και ανυπόγραφες μαρτυρίες ατόμων που έχουμε στη διάθεσή μας και προτιθέμεθα να παραδώσουμε προς την τριμελή Πατριαρχική Εξαρχία-. 

    Τέλος, η Πατριαρχική Εξαρχία οφείλει και πρέπει να αξιοποιήσει κάθε πληροφορία που θα της δοθεί επίσημα ή ανεπίσημα και να καλέσει εγγράφως -όχι να περιμένει, διότι αυτό θα αποτελεί πρόσχημα και αιτία συγκάλυψης- κάθε άτομο που το όνομά του φέρεται να έχει εμπλακεί σε υποθέσεις είτε διασπάθισης του χρήματος των πιστών, είτε πολύ περισσότερο ατόμων τα ονόματα των οποίων φέρονται να ενεπλάκησαν ως συμμετέχοντες καθ’ οιονδήποτε τρόπο (με την θέλησή τους ή παρά την θέλησή τους) σε ομαδικά όργια σε αυτό το άνευ προηγουμένου σεξουαλικό σκάνδαλο που συγκλονίζει την ελληνική ορθόδοξη κοινότητα στην Αμερική.    

    Όλα τα παραπάνω, κατά την κρίση και ταπεινή μας γνώμη και έχοντας βαθιά γνώση, ύστερα από οκτώ χρόνια δημοσιογραφικής έρευνας το μέγεθος του πολυδιάστατου (διοικητικού, ηθικού, οικονομικού και σεξουαλικού) σκανδάλου, και επίγνωση του δύσκολου έργου και της αποστολής που τους ανετέθη από την Μητέρα Εκκλησία, κρίνονται όχι απλά αναγκαία αλλά και επιβεβλημένα, εάν όντως το Οικουμενικό πατριαρχείο θέλει να μην βρεθεί προ της δίνης ενός domino effect, με εξελίξεις οδυνηρές και επίπονες, όχι μόνο για το ίδιο (Οικ. Πατρ.) και την συγκεκριμένη δικαιοδοσία του, αλλά και ολόκληρο το Σώμα της Καθ’ Όλου Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

    Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής της Πατριαρχικής Εξαρχίας ότι την υπόθεση παρακολουθούν στενά και εκ του σύνεγγυς όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και οι Αυτοκέφαλες ανά τω κόσμω Εκκλησίες, γεγονός και διαπίστωση που αυξάνει έτι περαιτέρω το μέγεθος της ύψιστης ευθύνης που φέρουν έναντι της Εκκλησίας (κατά το ανθρώπινο και διοικητικό της μέρος) και πάνω από όλα έναντι του Θεού που μας βλέπει (όλους) και μας κρίνει, πρώτα δια των ανθρώπων, τη βάση δηλαδή και το πιστό πλήρωμα της Εκκλησίας, και μετά δια της Δικής Του Αλάνθαστης Τελικής Κρίσεώς Του, όταν και όποτε βρεθούμε ενώπιόν Του.               

 

 Τα προσεχή 24ωρα θα δείτε πολλά…

 Τούτες τις ώρες που βρίσκεται καθ οδόν η Πατριαρχική Εξαρχία, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο τρομοκρατίας, ύβρεων και απειλών που εκτοξεύονται τηλεφωνικά μέσω email και text messages προς κινητά διαφόρων τα ονόματα των οποίων έχουν διαρρεύσει  ότι επιθυμούν να καταθέσουν ή δημόσια έχουν εμφανισθεί δια δηλώσεων μαρτυριών και συνεντεύξεων τους προς το GreekAmericanNewsAgency com

Άτομα του στενού και του συγγενικού περιβάλλοντος του κ. Παϊσίου κάποια εξ αυτών φέρονται να συμμετείχαν και στα ομαδικά όργια, ασκούν πιέσεις και εκτοξεύουν απειλές προς οποιονδήποτε πιάσει στο στόμα του «τον Δεσπότη μας» φέρονται να λένε ενώ ήδη κάποια από τα απειλητικά μηνύματα έχουν καταφθάσει και σε εμάς με διάφορους τρόπους… Αρκετά από τα άτομα που είναι έτοιμα να καταθέσουν προς την Πατριαρχική Εξαρχία έχουν δεχθεί  πληθώρα τέτοιων απειλητικών μηνυμάτων…

Αυτό που δεν υπολόγισαν όλοι αυτοί οι επίδοξοι παλικαράδες, “ματρώνες”, «φανατικοί» υποστηριχτές του Παϊσίου και συμμετέχοντες  όχι μόνο σε όργια ομαδικά, αλλά και στο φαγοπότι των χρημάτων  που κατέθετε η πίστη των απλών ανθρώπων, είναι για όλα αυτά καθώς και για πολλά άλλα, είχαμε λάβει τα μέτρα μας προκειμένου να διασφαλίσουμε  το έγκυρο και αδιάβλητο  της δημοσιογραφικής  έρευνας μας  αλλά και να «κλειδώσουμε» με αδιάσειστα  αποδεικτικά στοιχεία το έκνομο των ενεργειών τους, έχοντας εφοδιάσει κατάλληλα όλους εκείνους με ό,τι χρειάζεται προκειμένου να κάνουν αυτό που πρέπει και επιβάλλεται για την δική τους προστασία…

Τα προσεχή 24ωρα θα διαβάσετε, σε δημοσιεύματα, ήδη έχουν κάνει τη  εμφάνιση τους σε ιστοσελίδες μειωμένους κύρους και μηδαμινής επισκεψιμότητας ότι δεν υπάρχει καταγγελία στις αστυνομικές αρχές, και άλλα πολλά φαιδρά, ανυπόστατα, ατεκμηρίωτα και αδιασταύρωτα που θα διαδίδονται ως φήμες από στόμα σε στόμα ή από e-mail σε e-mail και αποσπασματικά πάντα σε blogs και ιστοσελίδες, φίλα προσκείμενες προς τον κ. Παϊσιο. Ένα θα πούμε, κρατείστε το και σημειώστε το κάπου πολύ καλά. Θα εκπλαγούν όλοι, όπως τις προηγούμενες ημέρες. Αλίμονο αν για μια τέτοια έρευνα που μας στοίχισε οκτώ χρόνια έρευνας και επιμονής, δεν είχε γίνει ό,τι χρειάζεται. Απλά όλα τα πράγματα έχουν το χρόνο τους και πάνω από όλα σοβαρότητα. Αλίμονο, αν τέτοια εγκλήματα, όπως η παιδεραστία θα είχε κατατεθεί έτσι σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα ελληνοκρατούμενο, όπως το 114 στην Αστόρια…  Λογική και στρατηγική μας είναι όσο περισσότερο εκτίθεστε στα μάτια της κοινής γνώμης, τόσο πιο αναξιόπιστοι και αξιοθρήνητοι γίνεσθε, “κύριοι”, όλοι εσείς που σπεύδετε να προδικάσετε και να προκαταλάβετε τις εξελίξεις, όντας οι περισσότεροι από εσάς τους λίγους και μετρημένους στα δάκτυλα τους ενός χεριού, “στρατευμένοι και επιστρατευμένοι σε αυτή την αποστολή εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων”, τα οποία υπηρετείτε, όχι χωρίς οικονομικά προσωπικά οφέλη εδώ και πολλά χρόνια. Ναι πράγματι ο δικηγόρος του κ. Παϊσίου, κύριος Ραζής, ζήτησε και έλαβε προσωρινό χαρτί ότι όντως δεν υπάρχει δίωξη εις βάρος του, αλλά δεν έλαβε καμία  έγγραφη διαβεβαίωση ότι δεν εκκρεμεί υπόθεση ανοιχτή και έρευνα με τις καταγγελίες εις βάρος του κ. Παϊσίου. Και ένας έφοιβος πλέον γνωρίζει-από τις ταινίες ελληνικές και αμερικάνικες- ότι τέτοιες έρευνες συνήθως κινούνται σε απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των μαρτύρων θυμάτων και καταγγελλόντων.Μόνο αδαείς, και εντελώς αγράμματοι αστοιχείωτοι και φυσικά φανατισμένοι θα μπορούσαν να πιστέψουν τα όσα κινούνται και δικινούνται-μέσω  email και διαδικτύου- σε μια προσπάθεια αναστροφής του ήδη βεβαρυμένου κλίματος εναντίον του κ. Παϊσίου και των συν αυτώ που τον πλαισιώνουν χρόνια τώρα ως συνεργάτες και συμμετέχοντες στο φαγοπότι και στα ομαδικά όργια που γραπτώς καταγγέλθηκαν και φροντίσαμε να σταλλούν στο Πατριαρχείο.  Μαρτυρίες και καταθέσεις που άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου και επέφεραν το σημερινό αποτέλεσμα της αποστολής Πατριαρχικής Εξαρχίας. Γιατί αλίμονο αν το Πατριαρχείο αν δεν υπήρχε τίποτα και όλα είναι σκευωρίες θα μπορούσε αφενός να διακρίνει την σοβαρότητα της καταστάσεως και αφετέρου θα συγκροτούσε 3μελή Πατριαρχική Εξαρχία-δια ασήμαντον αφρομή όπως παρουσιάζονταν από όλους ο καυγάς και η διένεξη των δυο αρχιερέων- προκειμένου να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα και μετά από όλα αυτά να πει καισ τον Παϊσιο “ορίστε Πανιερώτατε έλατε στον θόρνο σας” Άστεία πράγματα που μόνο σε αφελείς τουλάχιστον απευθύνονται αυτοί οι ισχυρισμοί που  είδαν όλο αυτό το διάστημα το φως της δημοσιότητας. Αστεία φαιδρά και χωρίς ίχνος σοβαρότητος. Τουναντίον βρίθουν αναληθειών και κατευθυνόμενων ψευδών

Αλίμονο μας, αν ξέροντας πώς κινείται το σάπιο και ανήθικο κατεστημένο των γνωστών προσωπικών συμφερόντων στην Αστόρια εκεί στους 23 δρόμους, δίπλα από την Αγία Ειρήνη και αλλαχού,  είχαμε αφήσει μια τέτοια συγκλονιστική υπόθεση έτσι νομικά ακάλυπτη! Ένα θα πούμε προς το παρόν…, ανώτερος  δικαστής  με τον οποίο  ήρθαμε σε επαφή πολύ  πριν αρχίσουμε να δημοσιοποιούμε τα στοιχεία αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης με τον ορυμαγδό καταγγελιών και μαρτυριών σεξουαλικής κακοποίησης, και αρκετά πολύ πριν ξεσπάσει το θέατρο του παραλόγου,θα το διαπιστώσετε άλλοστε και από τις μαρτυρίες και τις συνεντεύξεις που θα μεταδώσουμε, αυτό που μας τόνισε είναι: «Μυστικότητα. Διακριτικότητα. Και μεγάλη προσοχή στις μαρτυρίες να είναι υπογεγραμμένες από τους καταγγέλλοντες. Όλα τα άλλα, όταν μας τα φέρετε, είναι δουλειά της πολιτείας». Ακριβώς γιατί κάποιες από αυτές τις καταγγελίες περιλαμβάνουν αδικήματα προαπελθόντων ετών και πολλοί θα σπεύσουν να υποστηρίξουν, με την εξέλιξη της υπόθεσης και την δημοσιοποίηση των καταγγελιών και  των μαρτυριών, ότι έχουν παραγραφεί. Λάθος μέγα. Η παιδεραστία δεν παραγράφεται ποτέ (βλ. υπόθεση παιδεραστίας Ρωμαιοκαθολικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Γερμανία κτλ)! 

Για όλα τα άλλα αρκετές ενέργειες έχουν δρομολογηθεί πολύ πριν δημοσιοποιήσουμε τους τίτλους απλά αυτής της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας. Έρευνας που ρίχνει τίτλους τέλους σε μια εποχή 40 ετών γεμάτη βρόμα. Σήψη. Ανηθικότητα. Εμπαιγμό του Θεού και της Εκκλησίας. Τίτλοι τέλους για την εποχή Παϊσίου…

Η συνέχεια των αποκαλύψεων αλλά και των εξελίξεων, που άφωνη και άναυδη παρακολουθεί η μεγάλη πλειοψηφία της δικαίως αποστασιοποιημένης από τα λεγόμενα κοινά των 100 το πολύ 200 ατόμων αυτοαναγορευθένωτν σε ηγέτες  της “οργανωμένης ομογένειας” της Ελληνικής Κοινότητας στις ΗΠΑ, θα δείξει πολλά. Σε αυτή την μεγάλη πλειοψηφία που χρόνια τώρα παρακολουθεί τα δρώμενα των αυτοαναγορευθέντων σωτήρων κυρίως απευθυνόμαστε εμείς εδώ από το GreekAmericanNewsAgency.com. Η έρευνα αυτή θα δείξει πολλά. Πάρα πολλά. Τόσα που δεν θα τα πιστεύετε. Τόσα και τέτοιας έκτασης γεγονότα-όχι μόνον του απώτερου παρελθόντος αλλά και γεγονότα – που λαμβάνουν χώρα και διαδραματίζονται ειδικά  τα τελευταία 24ωρα, τα οποία  μόνο σε ταινίες και σήριαλ αστυνομικού περιεχομένου θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν. 

Τα προσεχή 24ωρα ακριβώς επειδή παίζονται και κρίνονται πολλά, θα δοθεί μάχη δημόσιας και σκοτεινής παραπληροφόρησης με φήμες που θα λένε «δεν βρήκε τίποτα η Εξαρχία» «δεν υπάρχουν καταγγελίες εναντίον του Παϊσίου» «όλα είναι ψέματα και σκευωρία», θα βλέπετε, θα διαβάζετε, και θα  ακούτε διάφορες κατηγόριες και σενάρια   εναντίον των μαρτύρων και των καταγγελλόντων τόσα και τέτοιας έκτασης που θα φρίξετε. Θα βλέπουν  αυτοί οι ίδιοι που έβλεπαν δάκτυλο Θεόληπτου, όπως ο κύριος Απόστολος Ζουπανιώτης της greeknews, νέους δάκτυλους. Θα βλέπουν και θα διακινούν εκτός από τόνους λάσπης και ύβρεις, -να είστε σίγουροι ότι θα λαμβάνετε  στα email σας σενάρια ευφάνταστα-, προκειμένου να δείξουν αφενός την στήριξή τους προς τον Παϊσιο, ώστε στην απίθανη περίπτωση που θα έβγαινε αθώος από όλη αυτή την ιστορία, να μπορούν στο μέλλον να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Όλοι αυτοί -και από αύριο 8 Νοεμβρίου θα τους δείτε και θα σας τους δείξουμε– θέλουν να πουλήσουν εκδούλευση προς τον κ. Παϊσιο, από τον οποίο έχουν λάβει 10αδες χιλιάδες δολάρια τα τελευταία χρόνια με την μορφή καταχωρίσεων, και δεν είναι μόνον ο κύριος  Απόστολος Ζουπανιώτης αυτός έχει λάβει μάλλον τα λιγότερα εν συγκρίσει με άλλους… που θα το παίζουν μια Βικέντιος, μια Παϊσιος για παν ενδεχόμενο, με ολίγον εμπάθεια προς Βαρθολομαίο… Είναι όλοι αυτοί, τους οποίους πλέον γνωρίζετε πολύ καλά που δεν διστάζουν να προτάξουν τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντά τους, έτοιμοι να ορμήξουν και να κατασπαράξουν, να στιγματίσουν και να περιθωριοποιήσουν ανθρώπους, ψυχές και σώματα που πόνεσαν κάτω από τα μιαρά, βέβηλα χέρια ασέβειας από ανθρωπόμορφα τέρατα, τα οποία όχι απλά ασελγούσαν κατά σύστημα και συρροή πάνω σε αθώες παιδικές υπάρξεις, τραυματίζοντας το υπόλοιπο της ζωής τους, αλλά φτάνοντας ακόμα και στον εμπαιγμό του Θεού.

Αφετέρου θα δείτε και θα ακούσετε πολλά και  επειδή  και αυτή η υπόθεση όπως και εκείνη με τα παιδιά από την Αφρική τον περασμένο Ιανουάριο την οποία πήραμε πάνω μας και αισίως φέραμε εις πέρας στέλνοντας τα δυο αδέρφια στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και στον π. Αντώνιο Παπανικολάου όταν ολόκληρη Ιερά Αρχ. Αμερικής και προσωπικά ο ίδιος ο κ. Δημήτριος δεν βρήκε τον τρόπο όχι να βοηθήσει(αρνήθηκε κάθε βοήθεια) αλλά ούτε ένα 1000αρικο να στείλει στα δυο ορφανά,  όπως και πολλές  άλλες υποθέσεις με τις οποίες καταπιαστήκαμε,  δίνοντας ένα ηχηρό ράπισμα, όχι μόνο σε αυτούς τους σαλτιμπάγκους και οσφυοκάμπτες  δουλοπρεπείς του κατεστημένου και του συστήματος, αλλά κυρίως ένα μάθημα προς τους ταγούς και δήθεν πνευματικούς πατέρες της Ιεράς αρχ. Αμερικής.  Δεν παύει και αυτή η υπόθεση όπως και οι προηγούεμνες  να αποτελεί ένα πεδίο ελέγχου της ενημέρωσης και επίδειξης δύναμης από και προς την Ελλάδα των διαφόρων πλήρως ελεγχόμενων και εξαρτώμενων ομογενειακών ΜΜΕ. 

Να είστε έτοιμοι λοιπόν για πολλά τα προσεχή 24ωρα να ακούσετε και να δείτε πολλά. Έχετε τεντωμένες τις κεραίες σας και τα πνευματικά αισθητήρια σας για να μπορείτε να διακρίνετε το ψεύδος από την αλήθεια. Την συκοφαντία από την μαρτυρία. Την είδηση από την παραπληροφόρηση. Την  καταγγελία από την συγκάλυψη.

Τέλος, τούτες τις ώρες και τα προηγούμενα 24ωρα από τότε που αρχίσαμε να φωτίζουμε τις πλέον σκοτεινές πτυχές αυτής της υπόθεσης,  παράλληλα με το προφανές όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει και επαναλάβει των αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων που διαπλέκονται και σε αυτή την βρόμικη και ανήθικη υπόθεση,  παίζονται και άλλα βρόμικα και σκοτεινά παιχνίδια. «Παιχνίδια»  βρόμικα και θολά  σε ένα ευρύτερο πεδίο που αφορά κυρίως και πρωτίστως  συμφέροντα που έχουμε θίξει –και έτσι θα συνεχίσουμε βγάζοντας στο  φως την αλήθεια για  οτιδήποτε μη αληθές, βρόμικο, ανήθικο, και σάπιο του τραυματισμένου και πληγωμένου κοινωνικού ιστού της μεγάλης πλειοψηφίας της έτσι και αλλιώς αποστασιοποιημένης  Ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας στην Αμερική από την λεγόμενη «οργανωμένη ομογένεια»- συμφέροντα τα οποία πλήττονται καίρια και από την έκβαση αυτής της υπόθεσης με τις αποκαλύψεις που ήδη έχουμε κάνει. Πόσο μάλλον αν ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα έστω και μετά από δυο ή τρεις μήνες γιατί αυτό που απλά θα οσμηστεί η Πατριαρχική Εξαρχία σε αυτό το διάστημα μόλις 20 ημερών(αφαιρουμένων και των ημερών προσαρμογής και συγγραφής του πορίσματατος της) θα είναι μια μικρή πρόγευση του μεγέθους του σκανδάλου… Κάτι ξέρουμε που σας τα γράφουμε και θα το δείτε στην πορεία της εξέλιξης των γεγονότων…  

Από Δευτέρα 8 Νοεμβρίου εγκαθίσταται η Πατριαρχική Εξαρχία στην Αστόρια της Νέας Υόρκης

Μια πρώτη “γεύση” της κατάστασης  θα λάβει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης -της Πάλαι Ποτέ Διαλαμψάσης Μητροπόλεως- Δαρδανελίων κ. Νικήτας(πρόεδρος της εξαρχίας) με την προσεύλεση του στη Αστόρια της Νέας Υόρκης, την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου-και όχι το Σάββατο όπως λανθασμένα εγράφη στον ΕΚ- κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία του στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Την ίδια πικρή γεύση θα λάβουν και οι κ.κ. Αρχιμανδρίτες κ. κ.  Πέτρος και Κύριλλος με την έναρξη και την συνέχεια των διεργασιών της Πατριαρχιακής Εξαρχίας  καθώς θα κρατούν τα πρακτικά και θα  διαβάζουν το κατατεθέν υλικό τις μαρτυρίες και τις καταγγελίες, μέχρι τα τέλη της ανακριτικής και ελεγκτικής διαδικασίας όταν και όποτε αυτή ολοκληρωθεί συμπεριλαμβανομένης και της αναγκαστικής παράτασης που εκ των πραγμάτων φρονούμε ότι θα αιτηθεί από το Οικουμενικκό Πατριαρχείο.  

Κύκλοι σκοτεινοί αλλά πολύ γνωστοί πια (…) κινούνται τούτες τι ώρες και εις βάρος μας, προκειμένου να παράσχουν «υπηρεσίες» στον κ.Παϊσιο που έντρομος καταφεύγει σε ενέργειες που ήδη τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα… και τον ωθούν σε παραβίαση της πατριαρχικής αποφάσεως που είναι να παραμένει «μακράς της Μονής εν Ελλάδι»…

Αυτό φαίνεται πως δεν το κατάλαβε ποτέ επί 12 έτη, μετά την υπαγωγή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,  όπως στην συνέχεια θα δούμε και θα αποκαλύψουμε, αφού αυτό που τον διακατέχει δικτατορικά κινούμενος και πολλές φορές δυστυχώς φασιστικά  ενεργώντας,  αρνούμενος το Δημοκρατικό Πολίτευμα της Ορθοδοξίας που είναι το «Καθ όλου..»  «Εν Σωματι…» και «Εν Συνόδω..»,  είναι η ενός ανδρός αρχή που πάντα τον διακατείχε ως αντίληψη εντός του παλαιού ημερολογίου, για αυτό και ουδέποτε πειθάρχησε στις αποφάσεις της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, στην οποία υπήχθη τον Απρίλιο του 1998 με δική του αίτηση!  Για αυτό και σήμερα παρά την ρητή εντολή του Πατριαρχείου και της Συνόδου συνεχίζει να επικοινωνεί με άτομα του εκκλησιαστικού συμβουλίου –υποστηριχτές και φανατικούς υποτακτικούς, πειθήνια όργανα των θελήσεων και εντολών του-  της μονής και ειδικά με την αδερφή νεαρή Χριστονύφμη παρά την απαγόρευση!

Τα προσεχή 24ωρα θα δούμε αναλυτικά με αποκαλύψεις: 

-Το «κατηγορητήριο» Παϊσίου εναντίον Βικεντίου

-Την «απολογία» Βικεντίου και τι αποκάλυψε προς την τριμελή πατριαρχική επιτροπή επί των πατριαρχικών  ιδρυμάτων  του εξωτερικού την Τρίτη 2 Νοεμβρίου

– Τι ακριβώς διεμοίφθη εντός και εκτός Ιεράς Πατριαρχικής Συνόδου από τις 2 μέχρι και της 4 Νοεμβρίου για το σκάνδαλο Παϊσίου και την διαμάχη των δυο κληρικών

-Ποιες συγκεκριμένες γραπτές καταγγελίες εν ήδη εξομολογήσεως έφτασαν και φθάνουν συνεχώς στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

-Τι ακριβώς είπε –όσες φορές τοποθετήθηκε – ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος  και  γιατί; και με ποια σκοπιμότητα  του  αποδίδουν φράσεις,  με το γνωστόν της εμπάθειας ύφος που χρόνια τώρα διακρίνει την γραφίδα τους αιτία πολλών δεινών στην Ομογένεια  και την Εκκλησία της Αμερικής,  που ουδέποτε είπε!

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα μεταδώσουμε ηχητικά ντοκουμέντα αποσπάσματα από:

– Την Αποκλειστική  συγκλονιστική καταγγελία  της πρώην προέδρου της Φιλοπτώχου κ. Αθηνά Μαρκεσίνη

-Την μαρτυρία ντοκουμέντο της κυρίας Άννας Γεωργίου ο  11χρονος γιός της οποίας έπεσε θύμα συνεχούς σεξουαλικής κακοποίησης από τον τότε Αρχιμανδρίτη Παϊσιο(Λουλουγουρά)

-Την συγκλονιστική μαρτυρία καταγγελία του 48χρονου σήμερα Ανδρέα Γεωργίου που από τα 11 χρόνια  του  και επί τρία συνεχόμενα έτη έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από  τον κ. Παϊσιο.

Η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Τα προσεχή 24ωρα συνεχίζονται οι αποκαλύψεις…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:Τα προσεχή 24ωρα θα δούμε επίσης και  ποιοι  συγκεκριμένοι κύκλοι «φανατικών» «εθελοντών»  «πιστών» και υποστηριχτών του κ. Παϊσίου με ονόματα κινούν και διακινούν στο διαδίκτυο το γνωστό υλικό λάσπης εις βάρος μας προκειμένου να εμφανίσουν τον Μητρ. Παϊσιο ως θύμα σκευωρίας όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ίδιος,  και κυρίως  να πλήξουν το ήθος και την επαγγελματική μας αξιοπιστία. Υλικό λάσπης  το οποίο αφειδώς παράγει εδώ και τέσσερα χρόνια  ο άνθρωπος για κάθε βρόμικη δουλειά στην Ομογένεια καταδικασμένος για βαρύτατα ποινικά αδικήματα και φυλακισμένος επί οκταετία, του οποίου ξεσκεπάσαμε τον βρόμικο παρελθόν με στοιχεία ντοκουμέντα και αποδείξεις. Μάλιστα εδώ και μερικά 24ωρα, με το που «έσκασε» η υπόθεση και οι αποκαλύψεις για τον Παϊσιο το ίδιο άτομο παρόλο που έχει την γνωστή προσωπική του ιστοσελίδα λάσπης, διαβολής και συκοφαντιών, προκειμένου να παράσχει επ αμοιβή υπηρεσίες και να  προσελκύει την προσοχή των ελλήνων συναδέλφων δημοσιογράφων στην Ελλάδα τους οποίους βομαρδίζει αλλά ουδείς του δίδει σημασία,  ακριβώς επειδή πλέον όλοι με τα που βλέπουν το email του το πετάνε στα spam,  δημιούργησε νέο blog (εμφανιζόμενος  μάλιστα ως κάποιος άλλος που μάλιστα  είχε  και προϊστάμενο  τον εαυτό του δηλαδή τον  Γ.Λ  sic…  κατάδικο για ληστείες, πλαστές διαθήκες , και 10αδες άλλες απάτες για τις  οποίες έχει καταδικαστεί που του έβγαλαν στην φόρα γνωστά και δημοφιλή ελληνικά BLOG). Το νέο BLOG λάσπης φτιάχτηκε   αποκλειστικά και  μόνον για να βρίζει να επιτίθεται και να λασπολογεί εις βάρος μας φτάνοντας ακόμα και θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να τα γελοιοποιεί! Να τα διαβάλει και να τα στιγματίζει. Όντως είχε δίκιο η σύζυγος του όταν το 1993 έλεγε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα…