Όταν ο Άγγλος συγγραφέας Horace Walpole (1717-1797) έγραφε ότι : «Η ζωή είναι κωμωδία γι’ αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι’ αυτούς που αισθάνονται» , σίγουρα σηματοδοτούσε καταστάσεις παρόμοιες μ` αυτές που διαδραματίζονται σήμερα στην Ιρλανδία (όχι ότι και η χώρα μας δεν ζει παρόμοιες καταστάσεις κωμωδίας και τραγωδίας συγχρόνως)

Εκεί όπου ο υπουργός Γεωργίας  ως σύγχρονη «Μαρία Αντουανέτα» προτρέπει τους Ιρλανδούς να φάνε… τυρί, ως αντίδοτο στη φτώχεια τους.

Την οργή των Ιρλανδών έχει πυροδοτήσει η απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει … 53 τόνους τσένταρ δωρεάν στο λαό.

Ο υπουργός υπερασπίζοντας την απόφαση αυτή τόνισε πως …. «πρόκειται για σημαντικό τρόπο συνεισφοράς στην ευημερία των μη προνομιούχων πολιτών της χώρας» (sic!).

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε την πράξη προσβολή προς τους Ιρλανδούς. «Κοιτώντας κάτω από τα ανάκτορα τους θεωρούν ότι αυτό που χρειάζονται οι πολίτες είναι ….τυρί» τόνισε.

Στην Ιρλανδία, που είναι σε απόσταση αναπνοής από την κηδεμονία του ΔΝΤ, λίγες μέρες νωρίτερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές περίπου 6 δισ. ευρώ σε κοινωνικές δαπάνες συντάξεις και λοιπά μέτρα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Ως αντίδοτο τούς δίνει μια φέτα  … τυρί των 11,7 γραμμαρίων στον καθένα !!!

«Η ζωή είναι κωμωδία γι’ αυτούς που σκέφτονται και τραγωδία γι’ αυτούς που αισθάνονται»

politis-gr