Toυ Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Η Μαρία Καρακλιούμη δεν μένει πια εδώ… Στην Ιπποκράτους, στο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να διατήρησε τη θέση της ως επικεφαλής του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, η εκλογή της σε θέση αντιπεριφερειάρχη Αττικής όμως, έδωσε την ευκαιρία σε όσους δεν την συμπαθούσαν ιδιαίτερα, να την απομακρύνουν από τον “σκληρό πυρήνα” της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ. Και να της αφήσουν ένα “άδειο πουκάμισο”, τον Τομέα Επικοινωνίας, που δεν έχει ουσιαστικό ρόλο, με δεδομένο το γεγονός ότι όλα περνούν από το Μέγαρο Μαξίμου και το προσωπικό επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Η κα Καρακλιούμη ήταν ένα από τα προσωπικά στοιχήματα του Γιώργου Παπανδρέου, που δεν υπερασπίστηκε ωστόσο μέχρι τέλους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημερινός Πρωθυπουργός. Ξεκίνησε ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, δίπλα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο όμως δεν βρήκαν ποτέ κώδικα επικοινωνίας. Αποτέλεσμα; Να βρεθεί απέναντι από το πανίσχυρο δίδυμο εξουσίας Ραγκούση-Παπακωνσταντίνου, και όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του 2009 και επέστρεψε στην εξουσία, η ίδια να μείνει καθηλωμένη στην Ιπποκράτους. Αρχικά μαζί με τον Σωκράτη Ξυνίδη, και στη συνέχεια, τους τελευταίους μήνες, στο πλευρό του Μιχάλη Καρχιμάκη. Για να φτάσουμε στη σημερινή… έξοδο δια της αναβαθμίσεως σε αντιπεριφερειάρχη Αττικής, που δεν θα της επιτρέπει την καθημερινή παρουσία στην Ιπποκράτους, με προφανές αποτέλεσμα να την αποξενώσει περαιτέρω από την κομματική βάση του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκτιμούν ότι η Μαρία Καρακλιούμη “πλήρωσε” το γεγονός ότι… γνώριζε καλά τη δουλειά της. Δουλεύοντας επί σειρά ετών στον χώρο των εταιρειών δημοσκοπήσεων, είχε τη δυνατότητα να προχωρεί σε πρωτογενείς αναλύσεις των δεδομένων από τα γκάλοπ, και έτσι να συνομιλεί απευθείας με τον Γιώργο Παπανδρέου. Κάτι που δεν άρεσε στο υπόλοιπο επιτελείο του Πρωθυπουργού…