Του Reporter, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, επί σειρά ετών στενός συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο της κριτικής, με αφορμή αυτή τη φορά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Αχιλλέα Μητσού.

Ο κ. Μητσός, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον χώρο των πανεπιστημιακών, παραιτήθηκε από τη θέση του, επισημαίνοντας με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τριβές στη συνεργασία του με τον υφυπουργό Γιάννη Πανάρετο, αναφορικά με θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων του.

Στον σημερινό Τύπο, υπάρχουν λεπτομερή ρεπορτάζ για το θέμα, και τη συνολική αντίθεση του κ. Μητσού με την τακτική που εφαρμόζει ο κ. Πανάρετος απέναντι στους πανεπιστημιακούς. Η Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της, αφιέρωσε κολακευτικά λόγια στον Αχιλλέα Μητσό, μιλώντας για προσφορά, εμπειρία και γνώση, που θα είναι χρήσιμες στην Κυβέρνηση και στο μέλλον, αφήνοντας να διαφανεί ότι η ίδια δεν επιθυμούσε μια τέτοια εξέλιξη.

Η παραίτηση του Αχιλλέα Μητσού, έρχεται να αναδείξει το ρήγμα που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με πολλά στελέχη, κυρίως από τον χώρο του εκπαιδευτικού συνδικαλισμού και των πανεπιστημιακών, να βάλουν ευθέως κατά του Γιάννη Πανάρετου, με τον οποίο υπήρξαν φορές που βρέθηκε σε διάσταση και η ίδια η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο ίδιος ο κ. Πανάρετος από την πλευρά του, υπερασπίζεται το έργο του κατά του νεποτισμού στα πανεπιστήμια, ενώ για την περίπτωση του κ. Μητσού διαρρέει «δυστοκία» συνεργασίας, σε έναν κρίσιμο τομέα όπως είναι η αξιοποίηση και ο εκσυγχρονισμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.