ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Με αφορμή το δεύτερο δημοσίευμα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, τούρκικων εφημερίδων το οποίο αναδημοσιεύτηκε κι από αρκετές ελληνικές με τον τίτλο: «Οι Έλληνες μεταναστεύουν στην Τουρκία για καλύτερη ζωή» πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής: Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δύο μόνον Έλληνες συνολικά που πλέον εργάζονται στην Κωνσταντινούπολη. Η μεν Ελένη Βαρμάζη που διδάσκει την τουρκική γλώσσα και ο Ιωάννης Γρηγοριάδης που προσελήφθη ως ειδικός στις διεθνείς σχέσεις. 


Ο δεύτερος, μάλιστα, αγόρασε και σπίτι όπως αναφέρει στην παλιά ελληνική γειτονιά της Πόλης, που ως γνωστόν, αν δεν είχε την τουρκική υπηκοότητα κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον.

Όλα τα γραφόμενα στο δημοσίευμα πιστεύω είναι εκ του πονηρού για να ποτίζουν με αφιόνι (ή με γιέμ μπορουσού) τον λαό της Τουρκίας. Έναν λαό που το βιοτικό του επίπεδο είναι κατά πολύ κατώτερο από αυτό των πολιτών της Ελλάδας, χριστιανών και μουσουλμάνων. Ο μισθός, για παράδειγμα, ενός μέσου υπαλλήλου στην Τουρκία είναι όσος ενός συνταξιούχου του ΟΓΑ, ενώ παράλληλα η βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

Το κρέας, από την άλλη, έχει φτάσει στα 15 ευρώ το κιλό. Ενώ, λοιπόν, η αξία όλων των αγαθών ανεβαίνει, η αξία του αγαθού της Δημοκρατίας μένει στάσιμη, μιας και το βαρύ χέρι του τούρκικου εθνικισμού τα ελέγχει όλα με το δόγμα της τουρκοποίησης (όποιος ζει μέσα στα όρια της επικράτειας της γείτονος θεωρείται Τούρκος). 

Αρνείται και απαγορεύεται, στις τουλάχιστον 52 εθνότητες με ξεχωριστά γλωσσικά, θρησκευτικά και εθνολογικά χαρακτηριστικά που διαβιούν στην Τουρκία, η δημόσια χρήση της γλώσσας τους άσχετα αν αυτή ομιλείται από εκατομμύρια (π.χ. Κούρδοι). Καλό είναι δημοσιεύματα τούρκικων εφημερίδων που παρουσιάζουν την Τουρκία σαν παράδεισο διαβίωσης και ευκαιρία εργασιακής αποκατάστασης για τους Έλληνες, αλλά είναι αψυχολόγητο να μην αναπαράγονται με τρόπο ώστε απλά παίζουμε το παιχνίδι τους. Κι αν κάποτε γίνει το λάθος και ανοίξουμε τα σύνορά μας με την Τουρκία θα φύγουν όλοι τρέχοντας και θα έρθουν στην Ελλάδα για καλύτερη τύχη, έστω και αν εμείς περνάμε κρίση, μιας κι είναι αγανακτισμένοι με την οικονομική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί εκεί. 

Θα μείνουν εκεί μόνο οι στρατηγοί τους και οι τσορμπατζήδες, κι αν τα σύνορα μείνουν για αρκετή ώρα ανοιχτά θα φύγουν ακόμη και οι αργοπορημένες χελώνες.


Π.Α.