Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Μετά την τοποθέτηση του Γιάννη Μιχελάκη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η επιλογή του Σίμου Κεδίκογλου για τον νεοσύστατο Τομέα ΜΜΕ αποτελεί το δεύτερο σημαντικό σημείο αναφοράς των κινήσεων του Αντώνη Σαμαρά στη σκακιέρα των εσωκομματικών αλλαγών.

Ο βουλευτής Ευβοίας ανήκε στο στρατόπεδο των υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ στο νομό του είχε απέναντί του έναν ακραιφνή υποστηρικτή και προσωπικό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, τον σημερινό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Κώστα Μαρκόπουλο.

Με την πάροδο των μηνών ωστόσο, ο Σίμος Κεδίκογλου έδειξε αποφασισμένος να συνδράμει στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να «ξαναχτίσει» από την αρχή τη Νέα Δημοκρατία, και έτσι κέρδισε πόντους στην εσωκομματική ιεραρχία.

Με τη θέση του Τομεάρχη ΜΜΕ, ο Σίμος Κεδίκογλου κερδίζει πλέον ένα σταθερό πόστο στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, που θα διαχειρίζονται τη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής, καθώς και της εικόνας που θα βγάζει η Νέα Δημοκρατία προς την κοινωνία.

Ο ίδιος άλλωστε έχει στα υπέρ του το γεγονός ότι προτού εμπλακεί στην πολιτική, διετέλεσε επί σειρά ετών δημοσιογράφος, κάτι που του επιτρέπει να έχει εκ των έσω γνώση του χώρου των ΜΜΕ, και να μπορεί να χειριστεί με ευχέρεια τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τον Τύπο.