Λανθασμένο χαρακτήρισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δημοσίευμα της Die Zeit σύμφωνα με το οποίο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γεργκ Ασμουσεν στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος τού ζήτησε να αναθεωρήσει επί το ευνοϊκότερον ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία.

 «Το άρθρο είναι λανθασμένο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν πρόκειται να συζητήσουμε λεπτομέρειες των ιδιαίτερων συζητήσεων», ενέφερε εκπρόσωπος της Ε.Κ.Τ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Ο ισχυρισμός της γερμανικής εφημερίδας περιλαμβάνεται σε τρισέλιδο αφιέρωμα – προφίλ του στελέχους της ΕΚΤ.

Η επίμαχη παράγραφος του άρθρου ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης. Συζήτησαν για το ελληνικό δημοσιονομικό κενό. Μετά τη συνομιλία τους ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του. Ήταν ζαλισμένος. Ο αντιπρόεδρος τον είχε ρωτήσει, εάν θα μπορούσαν να αλλάξουν τους αριθμούς, ώστε το κενό να μοιάζει μικρότερο ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Αναδιοργάνωση στοιχείων. Για τον Άσμουσεν αυτές οι λέξεις είναι χαρακτηριστικές της «παλιάς Ελλάδας». Και για ένα ξεπερασμένο και ανεπαρκές σύστημα δεν δείχνει καμία κατανόηση».