Tου Θάνου Οικονομόπουλου, ειδική συνεργασία με την εφημερίδα “Αποκαλύψεις”

ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ («λαϊκίστικα», κατά την άποψη ορισμένων) ο κόσμος, ήρθε όμως η ώρα να το απαιτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός: «Να πάνε κάποιοι φυλακή!» Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται από τους συνεργάτες και το περιβάλλον του «οργισμένος» να ζητάει να λογοδοτήσουν, επιτέλους, πολιτικοί αλλά και επώνυμοι, που έχουν πάρει μέρος στο «μεγάλο πάρτι» των τελευταίων δεκαετιών, λεηλατώντας το δημόσιο και αναπαράγοντας το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Προσθέτει, μάλιστα, πως δεν τον ενδιαφέρει αν πρόκειται να «ματώσει» και το ίδιο του το κόμμα.

ΕΙΘΕ, λοιπόν. Κι ας ελπίσουμε πως οι πληροφορίες ότι (επιτέλους!) το ΣΔΟΕ και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται στα ίχνη καραμπινάτων παρανομιών και παράνομου πλουτισμού πολιτικών και επωνύμων, έρχονται ως αποτέλεσμα της πολιτικής απόφασης ν’ αρθούν οι απαγορεύσεις και τα μπλόκα που ύψωνε η (κατά καιρούς…) πολιτική ηγεσία του τόπου στην έρευνα και τον κολασμό επίορκων πολιτικών και διαπλεκόμενων μαζί τους επιχειρηματιών, επωνύμων γενικότερα.

ΑΝ ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα, λογικό και αναμενόμενο οι εξελίξεις να είναι άμεσες και ραγδαίες. Και δεν εννοούμε να… στηθούν λαϊκά δικαστήρια, να υπάρξουν καταδίκες με συνοπτικές διαδικασίες με παράκαμψη του δικαιικού συστήματος, με παραβίαση της έννομης τάξης -πολύ περισσότερο με ποδηγέτηση της δικαιοσύνης. Αντίθετα, ν’ αφεθεί η δικαιοσύνη χωρίς τις γνωστές «άνωθεν» χειραγωγήσεις να λειτουργήσει πραγματικά ανεξάρτητη, να κάνει τη δουλειά της. Γιατί, να μην κοροϊδευόμαστε, η… διαφυγή και ατιμωρησία πολιτικών και επώνυμων διαπλεκομένων, μόνο με άνωθεν πολιτική παρέμβαση έγινε… καθεστωτική πραγματικότητα.

ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ πως όσοι κλέβουν, ξέρουν και τους τρόπους να κρύβονται. Από το «σύστημα», όμως, όχι από το σινάφι τους που γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα, «μυστικά και ψέματα». Και που στη λογική του «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», λουφάζει και σιωπά (ακόμη κι αν κάποιοι σε προσωπικό επίπεδο αντιδρούν και εξανίστανται), εναρμονιζόμενο μάλιστα με την «ανεπίσημη» αλλά πανίσχυρη «οδηγία» των ηγεσιών των κομμάτων, που κι αυτά… σιτίζονται από το κύκλωμα της αδιαφάνειας, της διαπλοκής, της κλεπτοκρατίας. Θυμηθείτε μόνο το όνομα Siemens…

AΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ, λοιπόν, (για να διασωθούν, να επιβιώσουν!) κόμματα και πολιτικοί να σκίσουν τον πέπλο της συγκάλυψης της λαμογιάς και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, να βγάλουν στη φόρα αυτά που ξέρουν και απλώς «ψιθυρίζουν» στις κατ’ ιδίαν συνάξεις τους, να προσφέρουν «αποδείξεις και ονόματα», ν’ αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη την δουλειά της. Να επιτρέψουν η… στάχτη στα μάτια, κοροϊδία του έρμου «πόθεν έσχες», ν’ αποδειχθεί ουσιαστική και χρήσιμη. Δεν είναι δύσκολο: να ερευνάται με ποια περιουσιακά στοιχεία μπήκε στην πολιτική ένα πρόσωπο (και οι εκ του νόμου «βαρυνόμενοι» συγγενείς του) και με πόσα -και «πόθεν»!- βρίσκεται κατά τη στιγμή που ερευνάται. Παραδέχθηκε τις προάλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, πώς «δεν υπάρχουν εσωκομματικές διαδικασίες αυτοκάθαρσης…» -τη μισή αλήθεια είπε! Πολιτική βούληση αυτοκάθαρσης δεν υπάρχει στα κόμματα. Αν υπάρξει, το επόμενο δευτερόλεπτο θα προκύψουν και οι διαδικασίες!

ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ την αισιοδοξία ότι η πρωθυπουργική «οργή» θα οδηγήσει (γιατί μπορεί!) στη συνέγερση του πολιτικού συστήματος;