Tου Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Επιτελικό ρόλο επιφυλάσσει, όπως όλα δείχνουν, ο Αντώνης Σαμαράς για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, αξιοποιώντας το «καλό πλασάρισμα» του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής στα στελέχη της νεώτερης γενιάς της Νέας Δημοκρατίας, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή.

Σήμερα, για παράδειγμα, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα προεδρεύσει στη Ρηγίλλης σύσκεψης της ηγεσίας της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι προτεραιότητες που προβάλλουν για το επόμενο χρονικό διάστημα, με φόντο και το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του έτους.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Αργύρης Ντινόπουλος, η Ζέτα Μακρή και ο Πάνος Λειβαδάς θα συζητήσουν με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ένα πλάνο δράσης με περιοδείες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και των ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σε περιοχές-στόχους, τόσο του λεκανοπεδίου της Αττικής, όσο και της περιφέρειας.

Στη συνέχεια, το συγκεκριμένο πλάνο δράσης θα κοινοποιηθεί στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, με τους συνεργάτες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και το επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλλης να παίρνουν τις τελικές αποφάσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί.