Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Στο «επόμενο επίπεδο», αναμένεται να περάσει πλέον η πολιτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά την «επιφυλακή μάχης» στην οποία έχει θέσει ο Αντώνης Σαμαράς τον κομματικό μηχανισμό, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να κεφαλαιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα της προσωπικής επαφής με τους πολίτες.

Στη Ρηγίλλης, στον Πολιτικό Σχεδιασμό αλλά και στο στενό επιτελείο των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, επεξεργάζονται σχέδιο περιοδειών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να επικοινωνήσει καλύτερα το πολιτικό μήνυμα του κόμματος.

Άλλωστε, τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχει στη διάθεσή της η Ρηγίλλης, δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθειά της να ανακτήσει το έδαφος που χάθηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, και να «στριμώξει» το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρές διαρροές ψηφοφόρων του, κυρίως λόγω των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά θα εκτείνονται από τις ευαίσθητες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, ως τη Βόρεια Ελλάδα και την υπόλοιπη περιφέρεια. Με την προσδοκία να αναθερμάνουν τη μαχητικότητα της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, και να εκπέμψουν το μήνυμα της πολιτικής επανάκαμψης για τη Ρηγίλλης.