Του Εμμανουήλ Ζερβού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, που φαίνεται ωστόσο ότι έχει ως αποδέκτη την Κυβέρνηση, και ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου, στέλνει σήμερα μέσω άρθρου του στο «Πρώτο Θέμα», ο εκδότης της εφημερίδας Θέμος Αναστασιάδης.

Με αφορμή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του «Πρώτου Θέματος», που είχε ως συνέπεια να περάσει το 40% στα χέρια του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, ο Θέμος Αναστασιάδης αναφέρεται σε επιθέσεις που δέχτηκε πρόσφατα η εφημερίδα από πολιτικούς, κατονομάζοντας τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Θέμος Αναστασιάδης συνεχίζει στο άρθρο του, δεσμευόμενος ότι το «Πρώτο Θέμα» θα συνεχίσει να ασκεί κριτική στα κακώς κείμενα της πολιτικής, και καταλήγει με μια αποστροφή-μήνυμα προς την Κυβέρνηση: «Όσοι εφαρμόζουν τις συνταγές της προηγούμενης κυβέρνησης εναντίον μας, θα έχουν και την ανάλογη κατάληξη», σημειώνει με έμφαση.

Θυμίζουμε ότι το «Πρώτο Θέμα» είχε σκληρή κόντρα με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ειδικά μετά την υπόθεση Ζαχόπουλου, και προσωπικά με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, την εποχή που ήταν Υπουργός Επικρατείας.

Σήμερα, και μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Τάσος Καραμήτσος διατηρούν τον έλεγχο του 60% της μετοχικής σύνθεσης του «Πρώτου Θέματος».