Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κόντρα στην Βουλή πριν από λίγο μεταξύ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τις αποκαλύψεις του defencenet.gr για το τουρκικό υποβρύχιο που εγκλωβίστηκε από τα ελικόπτερα του Π.Ν. την περασμένη εβδομάδα βορειοανατολικά της Κέας. «Από την πολύ ελληνοτουρκική φιλία σε λίγο θα αγναντεύουμε από το Φάληρο τα τουρκικά πλοία και υποβρύχια θα τους κουνάμε το μαντήλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Όταν εσείς πήγατε στο Ερζερούμ, έγινε όργιο παραβιάσεων και τόσο σοβαρά πήραν τις διαμαρτυρίες μας οι γείτονές μας ώστε εκτός από αεροσκάφη έστειλαν και πρόσφατα υποβρύχιο μια ανάσα από το Λαύριο, υποχρεώνοντας τα ελικόπτερα του Ναυτικού να σηκωθούν και να το αναγνωρίσουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Ο πρωθυπουργός στην γραμμή της ηγεσίας του ΓΕΝ, ότι δήθεν επί ώρες ολόκληρες τα πληρώματα των S-70 Aegean Hawk κυνηγούσαν … ψευδοστόχο(!) – για ένα ναυάγιο μιλάνε ανενδοίαστα – επιχείρησε να το διαψεύσεi, προφανώς κατόπιν ατυχούς συμβουλής του Ε.Βενιζέλου!

“Συνέβη. Απογειώθηκαν τα ελικόπτερα και το κυνήγησαν. Δεν το διαψεύσατε άλλωστε”, είπε ο Α.Σαμαράς. “Δεν ρωτήσατε για να το διαψεύσουμε” είπε ελάχιστα πειστικά ο Γ.Παπανδρέου.

“Δεν συνέβη” επανέλαβε ο Γ.Παπανδρέου απευθυνόμενος στον A.Σαμαρά, προκαλώντας τα μειδιάματα των πληρωμάτων της 2ης Μοίρας Ελικοπτέρων του Π.Ν. στο Κοτρώνι που παρακολουθούσαν την απ’ευθείας μετάδοση της συζήτησης στην Βουλή από την τηλεόραση και την περασμένη Πέμπτη 13 Ιανουαρίου είχαν αναλώσει ολόκληρη της ημέρα στο κυνήγι του τουρκικού υποβρυχίου.

«Τι να πούμε;» αναρωτήθηκε ένας από τους ιπτάμενους του Π.Ν. σχολιάζοντας την απάντηση Παπανδρέου. «Ας αναζητήσουν τα σήματα και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες με το κέντρο και το Mabo (σ.σ. το ραντάρ της Αεροπορίας). Αλλά να μην μας ξεφτιλίζουν λέγοντας ότι κυνηγούσαμε ένα ναυάγιο επί τόσες ώρες. Ας μην μας μπλέκουν στα πολιτικά παιχνίδια τους, αλλά και να μην μας απαξιώνουν, λέγοντας ότι δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε ένα υποβρύχιο από ένα ναυάγιο» είπε στο defencenet.gr, εμφανώς πικραμένος ένας από τους αξιωματικούς του Π.Ν. που κυνήγησαν το τουρκικό υποβρύχιο.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε ακόμη άνοιγμα προς τη Ρωσία (όπως και ο Γ.Καρατζαφέρης), κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση πως ξέχασε το στρατηγικό άνοιγμα που της παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή.

Κατά τα λοιπά, μια εξαιρετική ομιλία, δομημένη άριστα και με επιχείρηματα σε κάθε ένα ως προς τα σημεία της, ήταν ο πυρήνας της αποψινής ηγετικής εμφάνισης του Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τα εθνικά θέματα που προκάλεσε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά, ξεχώρισε πάνω απ’όλα η απαίτησή του για ανακήρυξη της ΑΟΖ. Είναι σαφές ότι η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια είναι ένα προνομιακό πεδίο δράσης για την Αντώνη Σαμαρά και επιστρέφει σε αυτό…