Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια διατυπώνει την έντονη απογοήτευση του για την απόφαση το Ανωτάτου Δικαστηρίου να κρίνει ως αντισυνταγματικό  το σχετικό νόμο για τα εκ Μητρογονίας  προσφυγόπουλα.

Με την απόφαση  αυτή δυστυχώς συνεχίζει να παραμένει  η αδικία σε βάρος αυτής της κατηγορίας  των προσφυγόπουλλων  πράγμα που αποτελεί παραβίαση του Συνταγματικού Δικαιώματος της Ισότητας των Πολιτών.

Το Σωματείο καταγγέλλει την Εκτελεστική Εξουσία η οποία για πολιτικές σκοπιμότητες αποφεύγει  να δημιουργήσει το σωστό νομοθετικό υπόβαθρο για εφαρμογή της Συνταγματικής αρχής της ισότητας των πολιτών.

Η σύνδεση Ανθρώπινου Δικαιώματος με την οικονομική κατάσταση αποτελεί επιχείρημα υπεκφυγής  ευθύνης και υποχρεώσεων. Το Ανθρώπινο Δικαίωμα πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση  να αποκατασταθεί για να επέλθει η Συνταγματική ισότητα των πολιτών.

Την  οικονομική πτυχή έχει τη δυνατότητα η Κυβέρνηση  να τη διαχειριστεί σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Κράτους όπως συμβαίνει  από το 1974,  οπότε οι πρόσφυγες έχουν βοηθηθεί οικονομικά σύμφωνα με περιοριστικά κριτήρια   ανάλογα  με τις  οικονομικές δυνατότητες του Κράτους.

Επιπρόσθετα η επίκληση οικονομικών λόγων συνιστά και πρόκληση, όταν το Κράτος δεν φείδεται κόστους για να ικανοποιεί και εξυπηρετεί την οργανωμένη επίθεση που υφιστάμεθα με τους λαθρομετανάστες και η οποία έχει στόχο την δημογραφική μας συνοχή. Σε εκείνη την περίπτωση τα λεφτά δίδονται απλόχερα σε επιδόματα και όχι μόνον.

Η Εκτελεστική εξουσία αντί να πανηγυρίζει φθονερά,  καλείται να αποδώσει επιτέλους δικαιοσύνη χωρίς  υπεκφυγές  και φθηνές δικαιολογίες.