Του Ανδρέα Μορφίτη

Η Μαρία Τ. γράφτηκε για ανεργιακό επίδομα στις 23 /11 /2010.

Ύστερα από αναμονή δύο σχεδόν μηνών –και συγκεκριμένα στις

17/1/2011 πήρε ανεργιακό επίδομα 22 ημερών συνολικού ύψους €145.00.

Η Έλενα Χ…..γράφτηκε για ανεργιακό επίδομα στις 3/1/2010 και ύστερα από αναμονή 40 ημερών πήρε ανεργιακό επίδομα €485 για περίοδο 2 μηνών.

Για τους πιο πάνω Κυπρίους πολίτες, για τους οποίους κατέχω πλήρη στοιχεία -και μαζί με αυτούς και για χιλιάδες άλλους- το απρόσωπο κράτος δεν φιλοτιμήθηκε να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του και να επισπεύσει την καταβολή του πενιχρού επιδόματος τους τουλάχιστο με το σκεπτικό ότι ήταν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο Κώστας Γ. άνεργος με χρόνια καρδιακή πάθηση σοβαρής μορφής με σύζυγο επίσης ανίκανη για εργασία λόγω σωματικής ανικανότητας, απορρίφθηκε για παροχή δημόσιου βοηθήματος, επειδή είναι….ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου στο χωριό του.

Για τον δυστυχή συμπατριώτη μας η αυταρχική κρατική υπηρεσία εξάντλησε όλη την αυστηρότητα της και τον καταδίκασε σε μόνιμη περιφρόνηση.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιστρατεύει όλη την επιείκεια και τη …φιλανθρωπία της προς τις χιλιάδες των μεταναστών, πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να ξεγελάσουν το Κυπριακό Κράτος και να καρπωθούν τα πρωτοφανή οικονομικά επιδόματα, που έχουν καταστήσει την Κύπρο παράδεισο των λαθρομεταναστών.

Και ενώ οι Κύπριοι πολίτες –παιδιά αυτής της μάνας γης για την οποία οι πρόγονοι τους πολέμησαν, σκοτώθηκαν, έχυσαν ποταμούς αίματος και ιδρώτα- υπομένουν καρτερικά και αγόγγυστα να ανατείλουν καλύτερες μέρες, οι λαθρο –ψευδο -μετανάστες δήθεν παλαιστίνιοι…αδελφοί μας σκοτώνουν στο ξύλο όργανο της τάξης, ξευτελίζοντας ταυτόχρονα το κράτος που τους φιλοξενεί και προκαλώντας ασύστολα την κοινωνία που τους ανέχεται.

Την ίδια στιγμή που η Έλενα με την Μαρία προσπαθούν να τα βολέψουν με το πενιχρό τους ανεργιακό επίδομα και ο Κώστας αγωνίζεται για να βρει λύσεις πεταγμένος στο απόμακρο χωριό του, το ίδιο το Κράτος μας, χρησιμοποιώντας ακόμα μια λανθασμένη και ατυχή επιδοματική πολιτική και κρυβόμενο πίσω από τη ψήφιση κάποιου νόμου του 2006, καταβάλλει εκατομμύρια ευρώ για τους ….δήθεν αιτητές ασύλου υπό μορφήν επιδομάτων βασικών αναγκών, επιδομάτων ενοικίων, επιδομάτων θέρμανσης, δώρων…Χριστουγέννων, επιδομάτων για …..αποπληρωμή τόκων ενυπόθηκου δανείου και….επιδομάτων οικοσκευών!!!

(Αν υπάρχει κράτος στην οικουμένη με τέτοια τακτική και νοοτροπία, να κρεμαστώ στην Πλατεία Ελευθερίας!)

Γνωρίζω πως οι προστάτες των μεταναστευτικών κυκλωμάτων και οι πάτρωνες τους θα ορμήσουν εναντίον μου –όπως το έχουν πράξει κατ’ επανάληψη μέχρι σήμερα- και θα μου προσάψουν τις κατηγορίες του ξενοφοβικού, του ρατσιστή, του εθνικιστή, ακόμα και του…..ναζιστή. Θα πρέπει όμως και οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι οι σκέψεις, οι συγκρίσεις και οι αντιδράσεις μου κυριαρχούν καθημερινά, όλο και πιο έντονα στα αισθήματα συνεχώς και μεγαλύτερης μερίδας του Κυπριακού λαού.

Και όσο πιο σύντομα αφουγκραστούν οι Κυβερνώντες και οι παρακοιμώμενοι τους τη λαϊκή οργή, τόσο το καλύτερο γι αυτούς αλλά και για την Κυπριακή Κοινωνία, η οποία βλέπει το ποτήρι της οργής και της υπομονής της να ξεχειλίζει.