του Δημήτρη Χαλιβελάκη, Δημοσιογράφου & λογοτέχνη 

«Περισσότερη, όσο μπορείτε περισσότερη κριτική»  

(Νίκος Καζαντζάκης)

Οι χιλιάδες  Έλληνες απροσκύνητοι πνευματικοί άνθρωποι και οι πραγματικά επαγγελματίες κι έντιμοι δημοσιογράφοι όχι μόνο δεν σωπαίνουν και δεν αράζουν στον καναπέ τους απέναντι στις τηλεοπτικές φασίζουσες αθλιότητες των μεγαλοκαναλαρχών και των «μαϊντανών παπαγάλων τους της “ενημέρωσης”», αλλά και εξεγείρονται  εξοργισμένοι κι αντιστέκονται. Καταγγέλλουν την ωμή κι ανενδοίαστη παραβίαση βασικών διατάξεων του Ελληνικού Συντάγματος περί σεβασμού του αναφαίρετου δικαιώματος του Ελληνικού Λαού για αντικειμενική, δημοκρατική και ισόπλευρη  ενημέρωση από τους υπεύθυνους των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών καναλιών και στους μεγαλοεργολάβους δημοσίων έργων, εφοπλιστές και γενικά στους μεγαλοεπιχειρηματίες ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Άλλωστε, ο Γάλλος διανοητής Ζαν Ζακ Ρουσό έχει γράψει «Τίποτα το ρωμαλέο και μεγάλο δεν μπορεί να βγει από πουλημένες πένες».

Οι τηλεοπτικοί «μαϊντανοί παπαγάλοι της “ενημέρωσης”» των “εκλεκτών” της εκάστοτε κυβέρνησης ιθυνόντων των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών  και των μεγαλοεργολάβων-ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών ξεφωνίζουν κάθε στιγμή ότι είναι δήθεν «ελεύθεροι κι ανυπόταχτοι δημοσιογράφοι», ενώ στην ουσία λειτουργούν ως πειθήνια κομματικά ή εργοδοτικά ανθρωπάρια με δύο, δυστυχώς, στόχους:

Πρώτον, επιχειρούν να ξεγελάσουν τους Έλληνες πολίτες ότι τάχα τους ενημερώνουν αντικειμενικά και τίμια, αλλά οι δύσμοιροι δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο λαός τους πήρε χαμπάρι και καθημερινά τους καταγγέλλει και τους γυρίζει την πλάτη με οργή, αηδία κι αποστροφή.

Δεύτερον, επιδιώκουν –οι αθεόφοβοι!- να εμφανίσουν τους χιλιάδες έντιμους δημοσιογράφους, οι οποίοι αντιστέκονται αταλάντευτα στην αντιδημοκρατική ενημέρωση των πολιτών ότι δηλαδή τους “μοιάζουν”, ότι δήθεν «όλοι ίδιοι είμαστε»! Αυτή τη δολιότητα οι έντιμοι δημοσιογράφοι την καταγγέλλουν και αξιώνουν από τις ενώσεις τους να εφαρμόζονται με κάθε αυστηρότητα οι διατάξεις των καταστατικών τους για εκείνους που ενσυνείδητα καταδολιεύουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική και δημοκρατική πληροφόρηση. Και είναι αλήθεια ότι αρκετοί «μαϊντανοί-παπαγαλάκια της “ενημέρωσης”» ή έχουν διαγραφεί ή βρίσκονται κατηγορούμενοι στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσιογραφικών ενώσεων για νόθευση και παραπλανητική παρουσίαση ειδήσεων και γεγονότων, αλλά και για τη στρεβλή παράθεση των μη “αρεστών” στα “αφεντικά” τους ειδήσεων και γεγονότων.

Οι χιλιάδες έντιμοι Έλληνες δημοσιογράφοι που όχι μόνον δεν προσκυνούν τους κυβερνώντες για παχυλές αμοιβές στα κρατικά κανάλια και τους εργολάβους για τα ιδιωτικά, αλλά, όπως προείπαμε, αντιστέκονται αταλάντευτα. Έχουν ενστερνισθεί αυτό που έλεγε ο Φραγκίσκος Βολτέρος ότι «Ο Τύπος καίει, αλλά φωτίζει». Όσοι απ’ αυτούς εργάζονται προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συνθήκες γαλέρας με γλίσχρες αποδοχές, καταδικασμένοι να φυτοζωούν. Υπάρχουν, όμως, και εκατοντάδες άλλοι δημοσιογράφοι που είναι άνεργοι ή υποαπασχολούνται και λένε το ψωμί-ψωμάκι. Και επειδή αυτοί δεν σωπαίνουν, δεν σκύβουν το κεφάλι, αλλά αντιστέκονται για αληθινή ενημέρωση των πολιτών, γίνονται και αυτοί στόχος από ορισμένους κουκουλοφόρους με τις φασιστικές αναγραφές τους στους τοίχους π.χ. «Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» κι άλλες φασίζουσες αθλιότητες. Ίσα-ίσα για να σπιλωθούν και αυτοί, ώστε οι Έλληνες πολίτες να πουν: «Οι δημοσιογράφοι; Όλοι ίδιοι είναι πανάθεμά τους»! Αυτά αρέσουν σ’ αυτούς που διαφεντεύουν τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια για να σερβίρουν ευκολότερα τη δική τους παραπληροφόρηση για να κρατιέται ο λαός στο σκοτάδι και να γίνεται εύκολη λεία στις ατελείωτες ψευδολογίες των κρατούντων. 

Οι «μαϊντανοι παπαγάλοι της “ενημέρωσης”», αλλά και ορισμένοι «αρθρογράφοι-προπαγανδιστές του ζόφου» κάθε τόσο διερωτώνται με γλυκανάλατο τρόπο: «Αλήθεια, πού είναι οι πνευματικοί μας άνθρωποι για να πάρουν θέση ενάντια σε όλες αυτές τις αθλιότητες;». Τους λέμε, λοιπόν, ότι οι απροσκύνητοι πνευματικοί άνθρωποι και οι έντιμοι δημοσιογράφοι είναι εδώ, στην Ελλάδα, αγωνίζονται κι αντιστέκονται. Αλλά, φεύ, είναι “κομμένοι”, γιατί θα χαλάσουν «τη σούπα” της εκάστοτε κυβερνητικής ψευδο-ενημέρωσης», αλλά και της «εργολαβικής-εφοπλιστικής νοθευμένης αθλίως ενημέρωσης». Ο υπογράφων έχει πικρή-πικρότατη εμπειρία… Αλλά: «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης»  (Ιωάννης-Ιάκωβος Μάγερ).

Οι “κομμένοι”, λοιπόν, πνευματικοί άνθρωποι και οι δημοσιογράφοι από τους  «μαφιόζους της πληροφόρησης» αρθρογραφούν κατά εκατοντάδες στο Διαδίκτυο (Internet), όπου λένε τα πάντα έξω από τα δόντια και στιγματίζουν κάθε αντιπατριωτική απόφαση, κάθε οικονομικό μέτρο που ρίχνει τον τόπο σε πολύχρονη φτώχεια και ένδεια και καταδικάζει τους Έλληνες πολίτες σε μόνιμη φτώχεια και πείνα, όμοια σχεδόν με εκείνη που είχαν επιβάλλει τα χιτλερικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής στον υπόδουλο λαό μας τα έτη 1941-1944. Ένας απ’ αυτούς τους αρθρογράφους στο Διαδίκτυο είναι και ο υπογράφων, ο οποίος εθελοντικά κι ανιδιοτελώς κρατά κι αυτή τη στήλη στη φιλόξενη εφημερίδα «Ελεύθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ». Ο Ρώσος συγγραφέας Μαξίμ Γκόρκι έλεγε: «Ο Τύπος πρέπει να στέκεται φρουρός κάθε καθαρού και τίμιου. Να ξυπνάει τη συνείδηση της Κοινωνίας».

Οι έντιμοι πνευματικοί άνθρωποι και δημοσιογράφοι συγχαίρουν όλους εκείνους τους Έλληνες πολίτες που καθημερινά καταγγέλλουν τις φασίζουσες τηλεοπτικές αθλιότητες και κλείνουν τους δέκτες των τηλεοράσεών τους από αηδία κι αποστροφή. Αξιώνουν δημοκρατική και αντικειμενική ενημέρωση, όπως ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα. Κι έχουν δίκιο όταν εξοργίζονται κι απαιτούν να καταργηθεί το παχυλό χαράτσι υπέρ της κρατικής ΕΡΤ, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ. Καταντά σκέτη κοροϊδία να πληρώνουν κι από πάνω αυτούς που τους λένε ψέματα!.

Για το πρώτο μέρος, διαβάστε ΕΔΩ