Του Ευριπίδη Μπίλλη, Τ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ

Η κατωτέρω συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου προκάλεσε την αντίδραση των αμετανόητων Ανανιακών με τον θρασύτατο Άντρο Κυπριανού να λέει τα γνωστά «έξυπνα» του  προσποιούμενος ότι δεν αντιλαμβάνεται τον όλεθρο όπου οδηγεί την Κύπρο ο αξιότιμος Πρόεδρος του.

Σε όλους αυτούς τους Ανανιακούς, Αναστασιάδηδες, Άντρους, Καρογιάνους κτλ υβριστές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, που θυμίζουν τους κάποτε υβριστές του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ελλάδας Χριστοδούλου,  και στον κ. Χριστόφια αξίζει η Κυπριακή παροιμία «Θέλεις και Παπά να σου το πεί;;» αξιότιμε Πρόεδρε Χριστόφια.

Συγνώμην Μακαριώτατε για τον υποβιβασμό σας. Αλλά και ένας απλός Παπάς είναι σε θέση να αντιληφθεί το επικείμενον όλερθο αφανισμού του Ελληνισμού της Κύπρου από όσα ήδη παραχώρησε ο χουβαρντάς Πρόεδρος της Κύπρου στους «αδελφούς» τουρκοκυπορίους.

Καιρός πια ο Ελληνικυπριακός λαός να καταλάβει ότι δεν μπορεί να καθορίσει τον αφανισμό του μία μειοψηφία 18% με τη μεθόδευση της παγίδας της Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας των δύο states του Προέδρου Χριστόφια, χωρίς ισχυρή κυβέρνηση που να ελέγχει τα σύνορα και με τις εγγυήσεις που αποδέκτηκε ο κ. Χριστόφιας χωρίς να ερωτήσει το λαό στο memorandum του με τον Γκόρντον Μπράουν.

Και ένα τελευταίο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στις διόδους και στα άλλα σύνορα, σε λίγο χωρίς λύση, και ίσως αυτό επιδιώκει η τουρρκία, η Κύπρος θα κατακλυσθεί βαθμιαία από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, τούρκους και λοιπούς, τους αγαπημένους των υβριστών των Ελληνοκυπρίων Ευαγόρου και Σιλικιώτη (πριν από την προκήρυξη εκλογών) και ως ώριμο φρούτο θα εκτουρκισθεί.