Tην αγανάκτησή του Πακιστάν έχουν πυροδοτήσει οι δηλώσεις του επικεφαλής της CIA, Leon Panetta ότι  το Πακιστάν  δεν είχε κάνει αρκετά για να φέρει τον Οσάμα μπιν Λάντεν ενώπιον της δικαιοσύνης, δίνοντας έμφαση ότι τώρα υπάρχει «συνολική δυσπιστία» μεταξύ των δυο χωρών. Μάλιστα σε συνέντευξη με το περιοδικό Time, ο Λεον Panetta δήλωσε ότι «αποφασίστηκε ότι η όποια προσπάθεια συνεργασίας με τους Πακιστανούς θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αποστολή, από το ενδεχόμενο να ειδοποιούσε τον στόχο.

Αξιωματούχοι του Πακιστάν αντέδρασαν στις πληροφορίες που ανέφεραν χτες ότι ο Λέον Panetta είπε σε βουλευτές κεκλεισμένων των θυρών ότι ο ρόλος του Πακιστάν στην όλη επιχείρηση ήταν προβληματικός, σημειώνοντας ότι δεν προσέφερε καμιά βοήθεια. Το Πακιστάν αντέδρασε, με αξιωματούχους του να δηλώνουν ότι ο επικεφαλής της CIA δεν υπάρχει χειρότερη δήλωση που θα μπορούσε να κάνει, τονίζοντας ότι όλοι ξέρουμε τι έχουμε κάνει.

Μάλιστα, αξιωματούχοι λένε ότι η χώρα τους αντάλλασε πληροφορίες με τους αμερικανούς, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη δυσαρέσκειά τους ότι δεν ενημερώθηκαν για την επιχείρηση της Κυριακής.

Σε δηλώσεις τους στο CNN, (αξιωματούχοι του Πακιστάν) αναφέρουν ότι ναι μεν δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε τον Μπιν Λάντεν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε ανίκανοι.

Από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γερουσιαστής Richard Lugar, μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων χθες είπε ότι θεωρεί ότι είναι πιθανό πολλοί από τους πακιστανούς να γνώριζαν πού ήταν ο Μπιν Λάντεν, ακόμα και μέλη από την κυβέρνηση.

Τέλος να αναφέρουμε ότι την περασμένη Δευτέρα, γερουσιαστές ζήτησαν να διακοπεί η παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Πακιστάν, ύστερα από τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον ρόλο του Πακιστάν στην επιχείρηση και κατά πόσο πλέον αποτελεί η χώρα έναν αξιόπιστο σύμμαχο των ΗΠΑ.