Ο George Bush Jr., η βασίλισα Elizabeth, ο Vladimir Putin και ο…“Jeffry” πεθαίνοντας πηγαίνουν (όπως ήταν φυσικό) στην κόλαση κι’ εκεί βλέπουν μια κόκκινη τηλεφωνική συσκευή απ’ αυτές που είχαν στα γραφεία τους, όταν ζούσαν, για να κατασκοπεύουν τα δρώμενα στη χώρα τους.  Έκπληκτοι, λοιπόν, ρωτούν τον διάβολό που τους συνοδεύει, περί τίνος πρόκειται και αυτός με τη σειρά του, τους εξηγεί ότι ο Θεός τους επιτρέπει να τη χρησιμοποιούν με το… αζημίωτο, βέβαια.

Αμέσως αυτοί και με την περιέργεια που τους διέκρινε σε όλη τους τη ζωή ζητούν να την χρησιμοποιήσουν για να μάθουν πως πάνε τα… “πράγματα” στη χώρα τους μετά τον θάνατό τους.


 

Πρώτος ο Putin τηλεφωνεί στη Ρωσσία για 15 λεπτά και ο διάβολος τον πληροφορεί ότι το τηλεφώνημά του κόστισε 5 εκατομ. ρούβλια τα οποία o Vladimir, χωρίς καμιά αντίρρηση, τα πληρώνει υπογράφοντας και δίνοντας τού διαβόλου μια επιταγή.

Ακολουθεί η βασίλισα Elizabeth η οποία τηλεφωνεί στην Αγγλία για 30 λεπτά και στη συνέχεια, επίσης χωρίς αντίρρηση, δίνει στον διάβολο μια επιταγή 3 εκατομ. στερλίνες.

Με ανυπομονησία ο George Bush Jr. τηλεφωνεί στην Ουάσιγκτων για 40 λεπτά και πληρώνει αδιαμαρτύρητα 10 εκατο. δολλάρια.

Τέλος, έρχεται και η σειρά τού… Jeffry ο οποίος για 3 ώρες συνεχούς σύνδεσης με τη μάνα του, τη γυναίκα του, τα παιδιά του και τον αδελφό του Νίκο, στην Ελλάδα, πληρώνει μόλις 10.00 Ευρώ.

Στο άκουσμα τής εξευτελιστικής αυτής χρέωσης και έξαλος από οργή ο Vladimir ζητά εξηγήσεις από τον διάβολο για την άνιση αυτή μεταχείρηση.  Κι’ εκείνος ήρεμα και καθησυχαστικά τού λέει, ότι: «Ο Jeffry πουλώντας την Ελλάδα, στο ΔΝΤ, την Vodafone,  την Siemens, και άλλους διεθνείς χρηματο-πιστωτικούς οργανισμούς και δανειστές της, την έστειλλε στον διάβολο οπότε κάθε τηλεφώνημα προς αυτήν λογίζεται… τοπική κλήση!»