Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Το «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη έφερε στο φως μοναδικά ντοκουμέντα για τον Μάκη Ψωμιάδη, μοναδικό από τους καταζητούμενους της υπόθεσης για τα στημένα παιχνίδια που διαφεύγει ακόμα της σύλληψης. Αξίζουν μπράβο στο δημοσιογράφο και την ομάδα του, αλλά και στην ΕΡΤ που επιμένει να φιλοξενεί στη συχνότητές της εκπομπές έρευνας (μαζί με τον Εξάντα και τη Μηχανή του Χρόνου). Και επειδή η εκπομπή προβλήθηκε άγρια μεσάνυχτα λόγω των έκτακτων γεγονότων στις Βρυξέλλες, είναι διαθέσιμη για να τη δείτε ολόκληρη εδώ…

 

Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι πλέον από τα πιο γνωστά πρόσωπα στην Ελλάδα, καταζητούμενος από τις αρχές για τη συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου. Όμως το πρόσωπο αυτό δεν είναι απλά ένας γραφικός παράγοντας του ποδοσφαίρου, όπως πιστεύουν πολλοί, ούτε ένας επιχειρηματίας που κινείται στα όρια της  νομιμότητας. Εναντίον του Ψωμιάδη έχουν εκδοθεί εντάλματα της Ιντερπόλ, έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπορία χρυσού, απαγωγές, συκοφαντία, έχει καταδικαστεί… αλλά δεν έχει κάνει ούτε μια μέρα φυλακή!

Ακόμη και στην αντιδικία του με τον ισχυρό άντρα της κυβέρνησης Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο συκοφάντησε με δημοσιεύματά του, η υπόθεση τελεσιδίκησε μετά από 6 χρόνια. Κατάφερνε να παίρνει ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις για να αναβάλλονται οι δίκες και ένας άνθρωπος είναι νεκρός εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Αν και ο Μάκης Ψωμιάδης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχειρήσεων που δεν είναι στο όνομά του, υποδαυλίζει ένα μύθο που τον εμφανίζει πίσω από σημαντικά πράγματα. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κρίσης, ο ίδιος δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο μέλη της οικογένειάς του.

Το «Κουτί της Πανδώρας» φέρνει στο φως άγνωστα περιστατικά από το πέρασμα του Μάκη Ψωμιάδη από την ΑΕΚ, αλλά και από την εποχή που ακόμη και ο ίδιος παραδεχόταν σχέση με τη χούντα, ερευνώντας εάν πρόκειται για το ρασοφόρο βασανιστή του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Δείτε την εκπομπή

{vimeo}26719108{/vimeo}