Όταν η οικονομία της χώρας βυθίζεται στο χάος, όταν η Ανεργία εκτινάσσεται στα ύψη(20%), όταν τα εισοδήματα των εργαζομένων-συνταξιούχων μειώνονται στο 50% περίπου, όταν οι φόροι και εισφορές γίνονται δυσβάστακτοι και στεγνώνουν τα νοικοκυριά και  την οικονομική δραστηριότητα , όταν το Χρηματιστήριο πέφτει στα τάρταρα και μαζί και ο βιομηχανικός και επιχειρηματικός πλούτος της χώρας, όταν η Ελλάς γίνεται το μαύρο πρόβατο διεθνώς και το πειραματόζωο της Νέας Τάξης, όταν τέλος η Ε.Ε της αλληλεγγύης μετατρέπεται σε φωλιά αγρίων λύκων και  παράλληλα:

 

α/ το εξωτερικό χρέος εκτινάσσεται στα ύψη(320 δίς Ε).

β/ το έλλειμμα του Π/Υ αντί να μειώνεται αυξάνει(8%).

γ/ η ύφεση φθάνει στο 5% και επενδύσεις δεν γίνονται

δ/ ο πάτος του βαρελιού έχει χαθεί και το μακροβούτι στα θολά νερά , γεμάτο με καρχαρίες της διεθνούς τοκογλυφίας, συνεχίζεται.

Τότε ήλθε η ώρα να σκεφθούμε σοβαρά το πρόβλημα της επιβίωσης μας και το μέλλον της χώρας μας, όπως έκαναν σε άλλες εποχές οι πρόγονοι μας:

-Μήπως ο βρόχος του Ευρώ μας πνίγει θανάσιμα και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό;

-Μήπως πρέπει να πάμε θαρραλέα στην αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη;

-Μήπως πρέπει να κάνουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους ώστε να δούμε ποιο είναι νόμιμο και ποιο επαχθές ;

-Μήπως πρέπει να αποδεχθούμε την πτώχευση και ό,τι αυτή συνεπάγεται και να αρχίσουμε από την αρχή; Από την γεωργική και βιοτεχνική μας   αυτάρκεια, παράλληλα με την ενέργεια, τον ορυκτό μας πλούτο , τον τουρισμό και την ναυτιλία μας;

-Μήπως πρέπει να ξαναγίνουμε ελεύθεροι, ανταγωνιστικοί, λιτοί, αυτάρκεις και να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας, όπως κάναμε εδώ και χιλιάδες χρόνια;

Για να γίνουν όλα αυτά όμως πρέπει πρώτα:

1/ Να γίνουμε ελεύθεροι στον τόπο μας με την απομάκρυνση της Τρόικα, του ΔΝΤ και των Μνημονίων.

2/ Να απαλλαγούμε από το παρόν χρεωκοπημένο κλεπτοκρατικό πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης . Τούτο θα γίνει μέσα από την ανάδειξη από το λαό μιάς μεταβατικής αριστίνδην Πατριωτικής Ηγεσίας ικανής να οδηγήσει τον τόπο σε Αναθεώρηση του Συντάγματος , τιμωρία των ενόχων της χρεοκοπίας και επιστροφής των κλεμμένων.

3/ Ο λαός να ενημερωθεί για τα αίτια της κρίσης και τον τρόπο υπέρβασης της. Προς τούτο πρέπει τα ΜΜΕ να μπουν στην υπηρεσία της αλήθειας και να σταματήσει η χειραγώγηση του λαού με το ψέμα.

4/ Να γίνει πανεθνικό Προσκλητήριο του απανταχού Ελληνισμού προκειμένου να συμβάλει ενεργά στην σωτηρία της πατρίδος.

5/ Να ζητηθούν επισήμως  τα κατοχικά  δάνεια  από τη Γερμανία.

Όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα πρέπει να συζητηθούν και απαντηθούν από Πανελλήνια Συνέλευση Σοφών το δυνατόν συντομότερο, διότι η χώρα έχει φθάσει στο χείλος της αβύσσου.

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης ,

μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών